Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ξεφτίδια της Ιστορίας!


Ψηφίσατε υπάκουα το Μνημόνιο! Όλοι, εκτός της Σοφίας Σακοράφα, η οποία ήταν η μόνη που είχε κότσια στο κώμα σας. [η ορθογραφία είναι ηθελημένη]

Δεχτήκατε να μειωθεί η σύνταξη του παππού και της γιαγιάς, αλλά όχι η δική σας "αποζημίωση" ούτε, βέβαια, να πειραχτούν τα προκλητικά σας προνόμια.

Ενώ ανέχεστε τη μαύρη εργασία, που ήδη φτάνει το 25%, την ίδια στιγμή απειλείτε τον εργαζόμενο που την προσφέρει, με πρόστιμο 500 ευρώ!! 

Αρνείστε κατηγορηματικά να άρετε την ασυλία βουλευτών που έχουν διαπράξει αδικήματα, ή εμπλέκονται σε σκάνδαλα, αφού κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. 

Στον αιώνα της Πληροφορικής και της μηχανογράφησης, το ΙΚΑ πληρώνει συντάξεις και βοηθήματα σε πεθαμένους και "φτωχούς", που κρύβουν στην αυλή τους 2-3 καγιέν! Και δεν έχει λεφτά για ανθρώπους που πλήρωναν τα ένσημά τους μια ζωή! Τι κάνατε για να το αποτρέψετε; Αυξήσατε τα όρια συνταξιοδότησης!

Σφυρίζετε αδιάφορα καθώς μια ολόκληρη γενιά υποαπασχολείται ή μεταναστεύει, στερώντας από την Ελλάδα το μέλλον της.

Προσποιείστε ότι υποστηρίζετε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ενώ διαλύετε τη μεσαία τάξη που θα αγόραζε τα προϊόντα τους.

Απουσιάζετε συστηματικά από τη Βουλή, ασχολούμενοι με το άλλο σας επάγγελμα ή την ψηφοθηρία, που σας είναι προσφιλέστερη. Και, φυσικά, κάνετε μόκο μπροστά στον θλιβερό αρχηγό σας!

Διότι, όπως κάθε θρασίμι, επιτίθεστε εκεί που σας παίρνει. 

Το νομοσχέδιο της Μπιρμπίλη, που επιχείρησε να καταργήσει την εκτός σχεδίου και εκτός λογικής δόμηση, ήταν "αντιαναπτυξιακό", λένε. Είναι δυνατόν να μην έχει ο πάσα ένας το δικαίωμα να χτίσει όπου θέλει; Άκουγα σήμερα έναν βουλευτή να επιμένει σπαραξικάρδια ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε στον "Πόντιο που επαναπατρίστηκε" να χτίσει το σπιτάκι του στα τέσσερα στρέμματα που εξασφάλισε με τόσες στερήσεις! Σωστά: ας χτίσουμε τα πάντα, παιδιά. Ας καλύψουμε όλη την Ελλάδα με τσιμέντο. Και τον Όλυμπο ακόμα. Ποιος τις χέζει τις αρκούδες και το κόκκινο ελάφι;

Τι NATURA και κατούρα; Ο κατασκευαστικός κλάδος φυτοζωεί. Ο λαός είναι χρεωμένος, οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια και το κράτος δεν έχει λεφτά για δημόσια έργα. Όμως, οι εργολάβοι είναι οι καλύτεοι υποστηρικτές της εξουσίας. Τους χρωστάει, δεν της χρωστούν. 

 Όπως είπε κι ο Γιάννης Βούρος, «Καλή είναι η οικολογία, αλλά δεν πρέπει να καταντά οικολαγνεία. Δεν μπορεί να σκέφτεται πού θα γεννήσει ένας πελεκάνος και ένα αναπτυξιακό σχέδιο να τινάζεται στον αέρα»!

Ενώ ο Γιάννης Δριβελέγκας συμπλήρωσε: «Ακούω τις τελευταίες ημέρες μια σπέκουλα από οικολάγνους περί του περιβάλλοντος. Δεν αναγνωρίζω ότι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία κάποιοι που ζουν στην Κυψέλη από τους βουλευτές της επαρχίας».Και ο Νίκος Ζωίδης: «Δεν είναι δυνατόν να καταργούνται αναδρομικά όλες οι μέχρι τώρα παρεκκλίσεις. Αυτός που έχτιζε στα δύο στρέμματα ήταν ο φτωχός». ( http://halkidikiblog.blogspot.com/2011/01/4-10.html )

Από κοντά, το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ: 10 στρέμματα, λένε, έχουν οι πλούσιοι, ενώ 4 τα φτωχαδάκια. Δεν έχει καμία σημασία αν τα "φτωχαδάκια" καταπάτησαν δάση και βουνά, περιμένοντας κουτοπόνηρα να τα νομιμοποιήσουν σε κάποιες εκλογές. Διότι, θλιβεροί μου λαϊκιστές, τα "φτωχαδάκια" κατάφεραν με τούτα και με κείνα να έχουν περιουσία και να κατακυριεύσουν τη χώρα, ενώ όσοι πάμε με το σταυρό στο χέρι πληρώνουμε γραμμάτια για το μοναδικό μας διαμέρισμα. Ξέρω άτομα που εν γνώσει τους αγόρασαν μισερά "οικοπεδάκια" σε νησιά, πιστεύοντας ότι σύντομα θα μπορέσουν να χτίσουν. Που παίρνουν εδώ και δεκαετίες ρεύμα από τον γείτονα, για να καυχώνται ότι διαθέτουν "εξοχικό" στην Εύβοια.

Αρνούμαι, όμως, να νιώσω μαλάκας! Δεν είμαι λάθος. Εκείνοι είναι μικρόνοες και γελοίοι πολιτικάντηδες. Για μια ακόμα φορά το ΚΚΕ συμπλέει με το ΛΑΟΣ, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Μην είστε ανόητοι: τα "φτωχαδάκια" πάλι ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν, διότι είναι σαρξ εκ της σαρκός του. Ενώ οι μέλλουσες γενιές -αν υπάρξουν, βεβαίως- θα σας μουντζώνουν με χέρια και με πόδια

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ελληνική πατέντα του αυθαίρετου και της εκτός σχεδίου δόμησης! Η ελληνική φύση δεν μπορεί να δεχτεί άλλες πιέσεις. Ούτε να σφάζεται όλο το οικοσύστημα στην ποδιά των εργολάβων. Άι σιχτίρ, πια!

8 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

Τόση μανία για τα αυθαίρετα...

Δηλαδή οι αυθαίρετες (προίόντα της Ενισχυμένης ΔΥΣαναλογικής) κυβερνήσεις πρέπει να γκρεμιστούν;;;

Όχι που δεν θα μού άρεσε δηλαδή...

Εδώ όμως δεν είναι Τυνησία...

ΨΩΡΟΓΙΩΡΓΑΙΝΑ είναι, ωραίε μου Λωτοφάγε.
Εσύ το καθιέρωσες, τό ξέχασες;;;

ELvA είπε...

Εχεις δικιο.
Πολλες φορες για το δενδρο χανουμε το..δασος, αλλα μεχρι ποτε; Αφου καποιοι θελουν να μιμηθουν το ...Σουηδικο μοντελο, θα πρεπει να δειξουν και αναλογο σεβασμο στο περιβαλλον, το οποιο εχουν ηδη ξεκληρισει στην Ελλαδα ολες οι κυβερνησεις με το να στηριζουν τετοιες πολιτικες που σκοπο εχουν να μην αφησουν ακαλυπτο χωρο χωρις...μπετον! :(

vassper είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο. Σε όλα. Κυρίως στο άϊ σικτίρ. Το οποιο δυστυχώς δεν το λέμε όλοι.
Η Τυνησία δείχνει τον δρόμο.

Ektoras είπε...

και ΄γω ο μαλάκας μένω ακόμα με τους γονείς μου στο νοίκι;
Αύριο πάω όπου γουστάρω και στήνω ένα λυόμενο 4 στρεμματάκια μωρέ, αφού το λέει και το ΚΚΕ ε;
Και ο ηθοποιός ο Βούρος και λοιποί συγγενείς. Πράσινοι κόκκινοι κίτρινοι μπλέ, όλοι τα ίδια ..... είναι

Άϊ σιχτίρ, προσυπογράφω μια ακόμα φορά Λωτοφάγε!

Καλό Σαββατοκύριακο

Λωτοφάγος είπε...

@ Αυθαίρετοι κι εμείς, Ναπολέων, συνεχίσαμε τον τρυφηλό μας βίο, αφήνοντας τα αφτάκια μας στα χάδια των εκάστοτε κυβερνώντων.
Για να καταντήσουμε περίγελως και οι τρελοί του χωριού.
Ένα σου λέω: σκέψου τι θα είχε γίνει αν οι διοξίνες περιέχονταν σε δικά μας τρόφιμα που εξάγονται στην Ελλάδα....

Λωτοφάγος είπε...

@ Εκείνο που με θυμώνει πιο πολύ, Έλβα μου, είναι που το ΚΚΕ πιστεύει ότι θα κερδίσει ψήφους αν υποστηρίξει τις αυθαίρετες παράγκες!
Πότε μεταλλάχθηκε σε κόμμα των μικροαστών;

Λωτοφάγος είπε...

@ Μεγάλη πίκρα κι η Τυνησία, Vassper. Κάτσε να δούμε τι θα γίνει κι εκεί. Φοβάμαι μην πάνε χαμένοι τόσοι θάνατοι!

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν είναι όλοι ίδιοι, Έκτορα. Απλώς τα ψηφαλάκια είναι γλυκά και δελεαστικά.
Και αντίσκηνο μπορείς να στήσεις. Θυμάμαι έναν γνωστό μου, που έστησε ένα τροχόσπιτο -την εποχή που αεροφωτογράφιζε ο Τρίτσης με σύνθημα "αν το δηλώσεις θα το σώσεις"- και μετά έχτισε γύρω γύρω, με αποτέλεσμα το σπίτι να είναι δύο επιπέδων και να έχει ως ραχοκοκκαλιά ένα... τροχόσπιτο!