Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τα "ΟΧΙ" δεν τα λέμε πια εμείς...


... μας τα λένε όλοι οι άλλοι:

"Σήμερα, μία μέρα μετά την 28 Οκτωβρίου 2010, η Γερμανία χρωστάει ακόμα στην Ελλάδα τις Πολεμικές Αποζημιώσεις. Κανείς δεν μιλά για αυτό. Ετσι όπως μας ρεζίλεψε διεθνώς ο Γιωργάκης για «διεφθαρμένους», μόνον γέλωτες θα προκαλούσε η απαίτηση εκ μέρους μας της καταβολής αυτών των αποζημιώσεων.

Ομως, η Γερμανία είναι μια σοβαρή χώρα. Το ίδιο και οι ΗΠΑ. Και μόλις προ ολίγων ημερών η Γερμανία κατέβαλε στις ΗΠΑ κι άλλους δικαιούχους 70.000.000 Ευρώ ως τελευταία δόση των οφειλών της για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εις ό,τι αφορά όμως τη μάνα Ελλάδα και το χυμένο αίμα των παιδιών της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ποιος «την εξαγορά του» θα διεκδικήσει, εξιλασμό και λύτρωση; ο Γιωργάκης;"

Στάθης, στη σημερινή Ελευθεροτυπία, κι εγώ ταπεινώς προσυπογράφω.

8 σχόλια:

squarelogic είπε...

Υποκλίνομαι στην εκπληκτική γελοιογραφία-σχόλιο του Στάθη,αλλά και στην ενάργεια του σχολίου...
Καλό Σ/Κ Λωτοφάγε!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Σωστή η ενθύμηση του γεγονότος, Lotus!

Επίσης, να προσθέσω ότι πολλές γερμανικές εταιρείες έχουν συμφωνήσει με τη γερμανική κυβέρνηση και δίδουν ως αποζημιώσεις σε άλλες χώρες, την αποκλειστική διαχείριση, πώληση και είσπραξη των εσόδων από τις πωλήσεις των προϊόντων τους.

Πχ η Procter & Gamble διαχειρίζεται γερμανικά προιόντα και τα πουλά ως δικά της στο Ηνωμενο Βασίλειο!

Είδατε οι μαλακες οι Αγγλοι;

Locus Publicus είπε...

Οι μεγάλοι του κόσμου μας άφησαν έξω μετά τον πόλεμο φίλε μου, αυτή ειναι η μοίρα των μικρών λαών.

Στη θλιβερή επικαιρότητα της πατρίδας ακούω τώρα για εκβιασμούς και εκλογές, ενώ στο παγκόσμιο προσκήνιο πυκνώνουν οι γνώμες για "ελεγχόμενη χρεωκοπεία" το 2013. Απ' οτι φαίνεται, μέχρι τότε το Μνημόνιο θα έχει θεσμοθετηθεί και μόνιμα στην Ευρώπη, η οποία παίρνει εναν περίεργο δρόμο γερμανοποίησης. Απο τη μεριά του Ατλαντικού βλέπω επίσης επιστροφή στον Ρεπουμπλικανισμό. Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, πράγματι ανησυχώ πολύ για το μέλλον της Ελλάδας. Τις ευχές μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο Στάθης είναι από τους λίγους αριστερούς που δεν υποτάχθηκε σε κανένα κόμμα, Squarelogic, δεν δίστασε να αρθρώσει με συνέπεια και σοβαρότητα απόψεις που έρχονταν σε σύγκρουση με επίσημες γραμμές και αδιαφορεί αν οι εχθροί του τον τσουβαλιάζουν με διάφορους επιεικώς περίεργους τύπους για να τον εξουδετερώσουν (βλ. βιβλίο Ιστορίας της Στ΄Δημοτικού).
Ανήκει στο είδος των ανθρώπων με τους οποίους, ακόμα κι αν δεν συμφωνείς πάντα, συνδιαλέγεσαι με σεβασμό, διότι είναι έντιμοι και παθιασμένοι με την αλήθεια τους.
Καλό Σ/Κ και σε σένα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Σιγά τα ωά, Πειρατές μου. Σε εμάς, η Procter & Gamble πουλάει τα προϊόντα της πιο ακριβά από ό,τι στους Άγγλους, διότι είμαστε πιο μάγκες! Χαχαχα! (Κλαυσίγελως)

Λωτοφάγος είπε...

@ Φταίει η μοίρα των μικρών χωρών, Λόκους; Διότι μικρές χώρες είναι και η Δανία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, αλλά αυτές τις βλέπω μια χαρά στην υγεία τους.
Μήπως γιατί οι πολιτες τους δεν τρώγονται μεταξύ τους και δεν εκλέγουν χαμένα κορμιά για να τους κυβερνήσουν;
Ορθώς ανησυχείς για το μέλλον της Ελλάδας, φίλε μου.
Και τις δικές μου ευχές για ειρήνη και προκοπή, αν και για εμάς τους ιθαγενείς δεν τις βλέπω.

Βάσσια είπε...

Τον διαβάζω, και δυστυχώς ή ευτυχώς το ταλέντο του βρίσκει συνεχώς ερίσματα......

Καλή εβδομάδα να έρθει
:-)

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο Στάθης είναι και σκιτσογράφος και ιστοριοδίφης και άνθρωπος με παιδεία, Βάσια.
Γι' αυτό τα σκίτσα του είναι ευθύβολα, μα ταυτόχρονα γεμάτα αγάπη για τον άνθρωπο. Το τελευταίο φαίνεται στις στρογγυλές γραμμές και στις φατσούλες που σχεδιάζει.