Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Θα ψήφιζα και τον διάολο!


Δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος. Ανήκω στη ΜΚΟ... "Ανένταχτοι Αριστεροί". Έχω ψηφίσει κατά καιρούς όλες τις αποχρώσεις της Αριστεράς και έχω απογοητευτεί άλλες τόσες. Με μουλαρίσιο πείσμα επιμένω. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν δει ποτέ την ψήφο μου σε βουλευτικές εκλογές.

Στις δημοτικές (ή "αυτοδιοικητικές", σύμφωνα με τη νέα μόδα), όμως, το πράγμα αλλάζει. Διότι εκεί υπάρχει και η δεύτερη Κυριακή, κατά την οποία ψηφίζω κατά συνείδησιν, δηλαδή το μη χείρον (ή χοίρον). Κάποτε, ως δημότης Αθηναίων είχα επιλέξει τη Μελίνα, επειδή ο Τρίτσης ήταν υποψήφιος της ΝΔ. Άλλες φορές απλώς ακύρωνα το ψηφοδέλτιο.

Εδώ και χρόνια έχω μεταφέρει τα δικαιώματά μου στον τόπο κατοικίας μου. Φέτος, όμως, θα ήθελα να μην το είχα κάνει. Διότι θεωρώ τον Νικήτα Κακλαμάνη ως τον χειρότερο δήμαρχο που πέρασε ποτέ από αυτή την πόλη! Έκοψε δέντρα αντί να φυτέψει νέα, κατέστρεψε παρκάκια, δεν έκανε κανένα έργο υποδομής, κατασυκοφάντησε όσους αντιδρούσαν στα σχέδιά του περί Βοτανικού και επέτρεψε να μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας σε βρομερό άντρο ναρκωτικών, πορνείας και φασιστοειδών!

Το τελευταίο του κατόρθωμα ξεπερνά ακόμη και το δικό του όριο θράσους: θέλει να "φάει" από τους κατοίκους της Κυψέλης το διατηρητέο κτήριο της δημοτικής αγοράς -το οποίο οι ίδιοι ανακαίνισαν και το λειτουργούν ως χώρο πολιτισμού και συνάντησης- για να στεγάσει τάχα το Ίδρυμα Αστέγων, λες και ο Δήμος δεν έχει άλλα κτήρια!

Προκειμένου να μην επανεκλεγεί αυτό το άτομο, θα ψήφιζα ευχαρίστως Γιώργο Καμίνη. Αν μη τι άλλο, υπήρξε πολύ καλός "Συνήγορος του Πολίτη". Επιπλέον, τον πολεμά το... "βαθύ" ΠΑΣΟΚ, γεγονός που προσθέτει πόντους στην υποψηφιότητά του! Διότι βαθύ ΠΑΣΟΚ σημαίνει κρατικοδίαιτα ασύδοτα λαμόγια, τα οποία πάσχουν από απληστία χωρίς σύνορα.

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ άργησε τέσσερα χρόνια να δώσει το χρίσμα στον Γιάννη Μπουτάρη, και η πόλη είναι πλέον "χαμηλοτάβανη", όπως είπε κάποτε ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Έτσι, σήμερα δεν αναγνωρίζει κανείς στις εξαγγελίες του υποψήφιου δημάρχου τον άνθρωπο που ίδρυσε τον Αρκτούρο και έδωσε νέα ζωή στο Νυμφαίο. Διότι άλλο μεγαλοαστός και άλλο σαλεμένος. Παρ' όλα αυτά, οι Θεσσαλονικείς θα θελήσουν επιτέλους να ξηλώσουν το κρατίδιο Ψωμιάδη-'Ανθιμου;

Όσο για τα αριστερά κόμματα, νομίζω ότι κατάφεραν τελικά να διασπάσουν το νετρίνο, παρουσιάζοντας δεκάδες υποψηφίους, οι οποίοι απέχουν πολύ από το να απειλήσουν τους εκλεκτούς του δικομματισμού.

Δυστυχώς, η Ιστορία θα αργήσει πολύ να καταλογίσει ευθύνες σε όσους φάνηκαν πολύ λίγοι για να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων!

13 σχόλια:

squarelogic είπε...

Δυστυχώς,όπως τα λες είναι για τον Κακλαμάνη.Στην γειτονιά του,το Παγκράτι,επέτρεψε την πληρη κατάληψη της λιλιπούτειας Πλ.Προσκόπων από τραπεζοκαθίμστα,την κατάληψη της ευρύχωρης Υμηττού από τις καφετεριες την γνωρίζετε από χρόνια,έβαλε στο μάτι το Αλσος Παγκρατίου για να φτιάξει ένα ακόμη Θέατρο εκεί(λες και λείπουν τα θέατρα και περισσεύουν τα δέντρα στο πυκνοκατοικημένο Παγκράτι)για το πείσμα της απαράδεκτης Τριφύλλη,και τώρα,το καλοκαίρι,οι θαμώνες της Πλ.Μεσολλογίου την βρήκαν κλειστή και σκαμμένη γιατί θα αναπλαστεί,λέει,με "βιοκλιματικά κριτήρια",για το 1 εκ.ευρώ,λέω εγώ...Ακόμα παραμένει σκαμμένη και απρόσιτη στον κόσμο που ασφυκτιά.
Για τον Καμίνη δεν ξέρω,γιατί δεν θέλω να ψηφίσω υποψ΄φιο υποδειχθέντα απ το ΠΑΣΟΚ,που θα είναι υποχρεωμένος μετά να δράσει "Καλλικράτεια"...
έπρεπε να υπάρχει το Κόμμα της Αποδοκιμασίας,άνευ υποψηφίων,έτσι για να μην πεταχτεί η οργή του κόσμου στα Λευκά/Άκυρα...

vassper είπε...

προσυπογράφω την θέση σου, περί διάσπασης του νετρονίου απο την αριστερά που σε συνδυασμό με αρκετό λαϊκισμό και αδιέξοδες απόψεις, κατάφερε να μας αφήσει "άστεγους".

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Lotofagus,

Συμφωνούμε σε όλα σχετικα με τον Κακλαμάνη! Και λίγα λες! Μπορούμε να τον πιάσουμε παντού!

Μέχρι και εκπρόσωπος συμφερόντων της ΠΑΕ Παναθηναικός έγινε!

Για τον Καμίνη όμως έχω μία ένσταση!
Πρώτον, όπως λέει και ο φίλος ο Squarelogic, στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ!
Δευτερον, ο θεσμός του Συνηγόρου του Πολίτη επί Καμίνη, ατόνησε ιδιαίτερα!

Δες σχετικά:
http://elawyer.blogspot.com/2010/09/blog-post_5284.html

http://elawyer.blogspot.com/2010/09/o.html

Η υπόθεση και η υποψηφιότητα Καμίνη θυμίζει αλλη μια ΠΑΣΟΚΙΚΗ μεταγραφή στελέχους από ΜΚΟ ή από οικολογικές αργανώσεις (Χαραλαμπίδης αν θυμάμαι καλά από Greenpeace)ή από "ανεξάρτητες" αρχές.
Bέβαια, όλες αυτές οι οργανώσεις ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ όπως και ο κατεστραμμένος εν Ελλάδι συνδικαλισμός!

celin είπε...

Φιλε Λωτοφαγε,με οσα λες συμφωνω σχεδον παντα,επομενως θεωρω υποχρεωση μου να τονισω κ τη διαφωνια μου,οποτε αυτη παρουσιαζεται.
Διχως να διεκδικω φυσικα κανενα αλαθητο,αυτη ειναι η γνωμη μου:και τον Ιησου Χριστο να κατεβαζε υποψηφιο δημαρχο το ΠΑΣΟΚ,εγω δε θα τον ψηφιζα.Τον Τσε Γκεβαρα να ανασταινε,εγω θα εμενα μακρυα απο οποιαδηποτε πρασινη υποψηφιοτητα.
Οποιαδηποτε ψηφος σε πρασινο υποψηφιο,θα γινει αντικειμενο εκμεταλλευσης απο την ολιγαρχια.Αν πρασινισει ο χαρτης τη Κυριακη των εκλογων,θα τρεχουμε κ δε θα φτανουμε.

Και φυσικα δε προτρεπω για στηριξη σε κανεναν δεξιο κ σε κανεναν Κακλαμανη.Εγω στον πρωτο γυρο θα ψηφισω τον αριστερο της αρεσκειας μου..κ αν αποδειχτουμε προβατα κ ραγιαδες για μια ακομη φορα στελνοντας στον δευτερο γυρο εναν πασοκο κ εναν δεξιο,
στον δευτερο γυρο εγω δε θα παω να ψηφισω κανεναν.

Βάσσια είπε...

Λωτοφάγε, διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση το μόνο που έρχεται είναι, μπράβο σου.

(μη με ρωτήσεις γιατί, εγώ πάντως ξέρω).

Να σαι καλά
καλό βράδυ
:-)

Ektoras είπε...

O Κακλαμάνης το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει μια ανυπόφορη πόλη ακόμα χειρότερη γιατί το μόνο που ξέρει είναι να κόβει κανα δεντράκι που έχει μείνει και να τα δίνει σε εργολάβους κλασσική περίπτωση μια χαρά τα γράφεις αγαπητέ Λωτοφάγε. Πολύ φοβάμαι οτι στη Θεσσαλονίκη θα δούμε πάλι τον Ζορό να αράζει στην πολυθρόνα του και να πετάει χαρταετούς ( αν τα καταφέρει αυτή τη φορά ) γιατί εκτός από το να λαίκίζει δεν είναι ικανός για τίποτα άλλο. Τα δικαιώματά μου είναι 200+βάλε χιλιόμετρα μακριά και όντας άνεργος, δεν έχω να δίνω δεν ξέρω και ’γω πόσα γιούρα για βενζίνη και διόδια. Αν ήταν Αθήνα, θα σκεφτόμουν ψήφο στον Δημαρά.
Συμφωνώ επίσης και για όσα ανέφερες για την κοινοβουλευτική αριστερά. Ποτέ δε θα δεί προκοπή διασκορπισμένη σε εκατοντάδες μικρά κομματίδια γιατί και εκεί υπάρχουν κλίκες. Θυμάμαι πρίν 12 χρόνια ήθελα να γραφτώ στην ΑΡ.ΑΝ. ( αριστερή ανασύνθεση ). Με είχε πάει ένας φίλος σε κάποιες συκεντρώσεις τους στο Πολυτεχνείο. Όλοι και όλοι δεν θα ήταν πάνω από 250 άτομα. Την πρώτη φορά που πήγα με κοίταζαν με μισό μάτι οι τριγύρω μου! Όταν ξαναβρεθήκαμε με τον φίλο μου και του ζήτησα να γραφτώ, άρχισε να τα μασάει, οκ του λέω να ξαναέρθω σε καμμια συνέλευση κτλ.π, πάλι μου τα μάσαγε, προφανώς τους περίσσευα ή δεν τους άρεσε που τότε είχα κοντό μαλλί ξέρω ’γω? πες μου εσύ ( τρόπος του λέγειν ). Ίσως σήμερα που έχω μακρύ να με δέχονταν μα τι να πω!
Καλύτερα όμως μιας και αργότερα η "εξωκοινοβουλευτική ΑΡ.ΑΝ" ενετάχθη στον Σύριζα, αποτελώντας μια από τις "συνιστώσες" του. Τώρα που και αυτός διασπάστηκε δεν ξέρω τι κάνουν, ούτε και με ενδιαφέρει.

Αυτα...

Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις

Ektoras είπε...

Διόρθωση:

Συμφωνώ επίσης και για όσα ανέφερες για την ΕΞΩ-κοινοβουλευτική αριστερά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν παίζεται το άτομο, Squarelogic. Έχει βαλθεί να ξεθεμελιώσει την Αθήνα και, με τα χρήματα που θα έχει μαζέψει, θα πάει να ζήσει στην καταπράσινη Ελβετία!
Στο τέλος, θα καταλήξουμε να κυκλοφορούμε μόνο στα προάστια και να κλειδαμπαρωνόμαστε στα σπίτια μας.
Εξάλλου, όλοι "καλλικράτεια" θα διοικήσουν. Οι "ευαίσθητοι" θα λένε ότι έχουν τα χέρια τους δεμένα.
Η λευκή ψήφος προσμετράται στον πρώτο, άρα προτιμότερη η άκυρη.
Πάντως, επιμένω στον τίτλο μου: θα ψήφιζα και τον διάολο για να φύγει ο Κακλαμάνης.

Λωτοφάγος είπε...

@ Άστεγους και απελπισμένους, Vassper.
Τα μέτρα κι οι σφαλιάρες πέφτουν βροχή και εμείς δεν έχουμε πού να στραφούμε!
Όλοι εναντίον όλων. Τι γελοιότητα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που αναφέρονται στις παραπομπές σας, Πειρατές.
Ομολογώ ότι τα αγνοούσα και πολύ λυπάμαι για τη στάση του.
Συμφωνώ ότι το ΠΑΣΟΚ καταστρέφει ό,τι αγγίξει. Όμως, πώς αλλιώς να απαλλαγούμε από τον Ομέρ Πριόνη;
Βλέπετε κανέναν υποψήφιο της Αριστεράς που θα μπορούσε να τον απειλήσει;
Με τη συμπεριφορά τους, τα κόμματα της Αριστεράς επέτρεψαν στους πολίτες να τους βάζουν στο ίδιο σακκί με τους υπόλοιπους.
Μόλις τολμήσεις να πεις "μόνο τα 2 κόμματα φταίνε", σου απαντούν ότι "κι οι άλλοι για τη θεσούλα τους και τη μισθάρα τους κόπτονται και γι' αυτό έχουν γίνει ρόμπες, αντί να βρουν μια κοινή γραμμή, για να δούμε τι θα γίνει"!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ρίξε άκυρο, Σελίν. Μην απέχεις. Την αποχή δεν τη λογαριάζουν και πολύ. Είναι σαν το φτύσιμο: προσποιούνται ότι βρέχει.
Κι εγώ άκυρο θα ρίξω στον δικό μου δήμο αν πάμε σε δεύτερη Κυριακή, με τα λαμόγια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!
Ο χάρτης δεν θα πρασινίσει, να είσαι σίγουρος. Αντίθετα, στους δύο μεγάλους δήμους βλέπω να μπλεδίζει και να ολοκληρώνεται η καταστροφή τους.
Δεν ξέρω για τον Ιησού Χριστό, αλλά ο Τσε αποκλείεται να δεχόταν να γίνει υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ! Ξέρω καλά ότι το σιχαινόταν από τότε. :)))

Λωτοφάγος είπε...

@ Βάσια, σε ευχαριστώ, μολονότι η συμμαχία με τον διάολο είναι μια πράξη απελπισίας. Και σε γεμίζει τύψεις...

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλώς τον Έκτορα! Χαίρομαι που με επισκέφτηκες ξανά.
Πρώτα πρώτα λυπάμαι αφάνταστα που είσαι ακόμα άνεργος. Έχω περάσει περιόδους ανεργίας στα νιάτα μου και ξέρω την πίκρα. Εύχομαι σύντομα να βρεις δουλειά.
Ο Βασικός Μέτοχος μού είχε πει κάποτε ότι ο Ζορρό έσβηνε κλήσεις και κέρδιζε ψήφους! Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω πολίτες που ψηφίζουν έναν, επιεικώς, απαράδεκτο, επειδή τους επιτρέπει να παρκάρουν όπου γουστάρουν!
Φαίνεται στην ΑΡ.ΑΝ ήθελαν να είναι ΑΡ[ΑΙ]ΑΝ και δεν γούσταραν νέα μέλη. :) Αυτοί έχασαν!
Ο Δημαράς μοιάζει να μάζεψε όποιον περνούσε από έξω. Μου είναι συμπαθής, κατά τα άλλα.
Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα και μην χαθούμε πάλι.