Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Συμμετέχει κι η Άννα Νταλάρα


Εδώ απαγορεύεται το κανό...

Καλά που δεν με έκανε ο Θεούλης δημοσιογράφο! Θα ξενυχτούσα κι εγώ στην αυλή του Μαξίμου, μην πιστεύοντας τις διαψεύσεις του Πεταλωτή. Είπε, βέβαια, ο ΓΣΕΕς Γ. Παναγόπουλος ότι «δεν με νοιάζει τι χρώμα έχει η γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια», αλλά εδώ μιλάμε για γάτα με… πέταλα. Είναι δυνατόν να πιάσει έστω και χάμστερ με τόσο θόρυβο;

Τεσσαράκοντα οκτώ, λοιπόν, τα μέλη της «νέας» κυβέρνησης. Από τριάντα έξι που είχε η προηγούμενη. Βοήθειά μας! Διότι και πάλι εμείς θα τους πληρώνουμε. Με τους φόρους και τις συντάξεις μας: τους 16 για να υπουργεύουν, τους 7 για να αναπληρώνουν και τους 24 (!) για να υφυπουργεύουν. Μου θυμίζουν τους Σπαρτιάτες, οι οποίοι στις μάχες είχαν 2 είλωτες ο καθένας, για να τον καλλωπίζουν και να του δίνουν τα όπλα. Η Ιστορία δεν μας είπε ποτέ πόσοι από αυτούς σκοτώθηκαν στις Θερμοπύλες.

Είπα Θερμοπύλες και θυμήθηκα ότι οι 48 συν ο Γιωργάκης θα συνεδριάσουν στη Θεσσαλονίκη μετά τη βαρυσήμαντη ομιλία στη ΔΕΘ και ο καθένας τους έχει δικαίωμα να κουβαλήσει μαζί του άλλους 17 νοματαίους (Κ. Γιαννακίδης στο Βήμα Fm). Φανταστείτε τι λογαριασμός θα μας έρθει από το «Μακεδονία Παλάς»!

Μην φοβάστε, όμως, κουτά. Όπως είπε κι ο πρωθυπουργεύων, «για αυτή την κυβέρνηση, οι φόροι δεν είναι χαράτσι, είναι αλληλεγγύη»!

Λοιπόν, ο –κατά τη γερμανική έκδοση των Financial Times- «άνθρωπός μας [δηλ. των Γερμανών] στην Αθήνα» Γιωργάκης προέβη σε ανακύκλωση υπουργών μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα. Από αυτή την περιδίνηση εξωπετάχτηκε σαν ηλεκτρόνιο της εξωτάτης στοιβάδας μόνο η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία είχε αρνηθεί την υποψηφιότητα στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Εξάλλου, κριτήριο του λεγόμενου ανασχηματισμού δεν ήταν η επάρκεια των προσώπων, αλλά η υπακοή τους στον πρόεδρο. Τη θέση της παίρνει ο Κ. Σκανδαλίδης -ο οποίος είχε μπει στον πάγο όταν αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσε το γραφείο της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ για τον προσωπικό του προεκλογικό αγώνα- με υφυπουργό τη Μιλένα Αποστολάκη, για της οποίας τη γούνα έχει ράμματα ο μπλόγκερ Τειρεσίας ( http://tiresias-press.blogspot.com/2010/07/blog-post_2541.html )

Η Τίνα Μπιρμπίλη δεν εκδιώχθηκε –προφανώς κανείς δεν ήθελε το ΥΠΕΚΑ, το οποίο δεν είναι τόσο fancy όσο τα υπόλοιπα. Αντιθέτως, απέκτησε υφιστάμενο τον Νίκο Σηφουνάκη (χαιρετίσματα στον Βγενόπουλο).

Ούτε η Άννα Διαμαντοπούλου άλλαξε. Συνεχίζει απτόητη την κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης, με τη βοήθεια πλέον της Φώφης Γεννηματά. Εκτός από τα 50.000 παιδιά που ζητούν φέτος δάσκαλο, κάθε πρωτοδιοριζόμενος θα έχει για δύο χρόνια «μέντορα» έναν παλιότερο δάσκαλο και επιβλέποντες τον διευθυντή του σχολείου και τον σύμβουλο, που θα κρίνουν αν αξίζει να μονιμοποιηθεί. Ένας έμπειρος δάσκαλος, με επιστολή του στην εφημερίδα των Οικολόγων-Πρασίνων διαμαρτύρεται επειδή «οι πιο μορφωμένοι δάσκαλοι που είχαμε ποτέ θα μετατραπούν σε ορντινάντσες» (Πράσινη Πολιτική/Ιούνιος 2010).

Στα ΤΕΙ Αθήνας, όπως και στα υπόλοιπα φαντάζομαι, η μη πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών και η «αποστρατεία» των παλιών οδηγούν σε στοίβαγμα των φοιτητών στα εργαστήρια, μείωση της ύλης, των ωρών και των μαθημάτων, άρα και σε περαιτέρω υποβάθμιση του περιεχομένου των σπουδών.

Παρέμεινε κι ο Παύλος Γερουλάνος στο ΥΠ.ΠΟ, με αναπληρωτή τον συμπαθή και επίσης επτανήσιο Τηλέμαχο Χυτήρη, που γράφει και ποιήματα.

Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ γίνεται ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος τις προάλλες εισηγήθηκε στη Βουλή να αντικαταστήσουμε τη λέξη «μνημόνιο» με το «πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας» και τη λέξη «τρόικα» με τη φράση «υπεύθυνη κυβέρνηση της χώρας»!!

Ο τέως Προπό πάει στο… Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με υφυπουργό τον Ντίνο Ρόβλια, ο οποίος είχε παραιτηθεί πριν από λίγους μήνες, ύστερα από κατηγορίες ότι το γραφείο του μεσολαβούσε ώστε να προβληθούν ρουσφέτια για μεταθέσεις και μετατάξεις αστυνομικών και στρατιωτικών!

Υπουργός Εργασίας η Λούκα Κατσέλη, με υφυπουργό την Άννα Ραγκούση Νταλάρα, η οποία έχει πείρα ως μάνατζερ του συζύγου της και φυσικά δεν επελέγη χάρη στη συγγένειά της με τον πρώην δήμαρχο Πάρου, και νυν δεξί χέρι του Γιωργάκη, Γιάννη Ραγκούση. Ωστόσο, χωρίς καμιά διάθεση για πλάκα, θέλω να επαινέσω τον τρόπο με τον οποίο έχει συντάξει το βιογραφικό της ( http://www.annadalara.gr/about/ ) και κυρίως το γεγονός ότι αναφέρει τη χρονιά γέννησής της, κάτι που συχνά «παραλείπεται» από δημόσια πρόσωπα, λες και ντρέπονται που γεννήθηκαν –αν και, τώρα που το σκέφτομαι, οι περισσότεροι οφείλουν να ντρέπονται!

Αλλά εκεί που έδωσα τα ρέστα μου στη φαντασία της παρέας του Μαξίμου ήταν στην επωνυμία «Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας»! Ουάου! Με υπουργό τον κορυδαλλιώτη Γιάννη Διαμαντίδη (τονίζω επίτηδες την καταγωγή).

Πριν από λίγες μέρες, ο Γιωργάκης συνεχάρη την Επιτροπή Αντικαπνιστικής Εκστρατείας, προφανώς διότι ήταν η μοναδική του ευκαιρία να συγχαρεί για κάτι τη Μαριλίζα, η οποία, αφού μας έσωσε από βέβαιο θάνατο, μετακόμισε στο ΥΠΕΞ με προϊστάμενο τον (κατά Ν. Φίλη της «Αυγής») «Φον Δημητράκη» Δρούτσα. Το υπουργείο Υγείας, Διατροφής και… Άθλησης ανέλαβε ο Loverδος. Εκεί να δεις κλάμα!

Παρεμπιπτόντως, με όλο το σεβασμό, γιατί ο γιατρός Παναγιώτης Μπεχράκης συμπεριφέρεται σαν αναγεννημένος χριστιανός και μας έχει φάει τα αφτιά; Μα διότι είναι τέως καπνιστής! Πώς λέμε «τέως αμαρτωλός»;

Αλήθεια, βρε παιδιά, εκείνοι οι 11.000 «συμπολίτες» μας που πήραν τηλέφωνο να καταγγείλουν παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τα καθημερινά εγκλήματα εναντίον της υγείας μας από νυχτερινά μαγαζιά, ξενοδοχεία, εταιρείες, βιομηχανίες, διυλιστήρια και λατομεία; Ή απλώς θυμήθηκαν την εποχή που σήκωναν το χεράκι και κατάγγελλαν στην «κυρία» τον πισινό τους;

10 σχόλια:

celin είπε...

Ωραια κ ευστοχα τους κραζεις φιλε!Αν και,οτι κ να γραψουμε,παλι λιγο μου φαινεται!

Ολα τα λεφτα η Αννα Νταλαρα,τωρα επιτελους μπορω να κορδωνομαι απο περηφανια για το υψηλο επιπεδο της κυβερνησης μας!
Τον αντρα της γιατι δε κανουν Υπουργο,δε καταλαβαινω.Ωραιο διδυμο θα ειναι,σα τον Λιαγκα κ τη Σκορδα,στο πρωινο του μεγκα.

Μουτράκλα είπε...

Κι ο Καρχιμάκης; Πού πήγε ο Καρχιμάκης;

Unknown είπε...

Μα θα άφηνε ο Νταλάρας στον Βοσκόπουλο μόνον όλη την δόξα;
Σε άλλο blog εσχολίασα ως εξής:
{Θα ησυχάσει έτσι και ο κ. Νταλάρας ο οποίος θα παύσει να αναφωνεί ως νέος Θεμιστοκλής «Ουκ εά με καθεύδειν το του Βοσκοπούλου (απο)τρόπαιον..».
Τώρα θα μού πείτε τι Θεμιστοκλής και τι Νταλάρας!
Τι Μιλτιάδης και τι Βοσκόπουλος!
Πιστεύω πάντως ότι τα φορολογικά του κ. Νταλάρα θα είναι εν τάξει}.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ωραίος ο Λωτοφαγος!

Μην αναφέρεις για είλωτες στους 300 του Λεωνίδα γιατί θα καταρρέυσει το μισό "ελληνικό" οικοδόμημα!

Γιατί καλός ο ραγιαδισμός και η υποτέλεια αλλά ο Λεωνίδας, Λεωνίδας. Τί είναι, σα το μαλάκα τον Αρη Βελουχιώτη, τον ...προδότη???

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν ιδρώνει το αφτί τους, Σελίν. Εδώ που τα λέμε, είναι η τελευταία τους ευκαιρία να γίνουν υπουργοί.
Ο 1 στους 3 κερδίζει!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μουτράκλα, μάλλον πήγε γραμματέας του κινήματος (της μιζέριας).

Λωτοφάγος είπε...

@ Οπωσδήποτε θα είναι εντάξει τα φορολογικά του Νταλάρα, κύριε Βαρδάκα. Αλλιώς δεν θα τον έκαναν παρέα τόσοι πρωθυπουργοί.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι αν προσθέσω και τους 700 Θεσπιείς, που έμειναν με ελεύθερη βούληση αν και μπορούσαν να φύγουν χωρίς συνέπειες, τότε διαλύω και το άλλο μισό, αγαπητοί Πειρατές;

squarelogic είπε...

Κουτά,δεν υπάρχει κρίση για την κάστα των πολιτικών και των προστατευομένων τους...τέχνασμα είναι για να φάνε τα λεφτά των υπολοίπων τώρα που δεν υπάρχουν εισροές από Ε.Ε.(ως γνωστόν,τα λεφτά του "πακέτου σωτηρίας",πάνε κατευθείαν στους δανειστές μας...ούτε σεντς δεν μπαινει στο Ελλαδιστάν).

By the way,ξέρετε τι έφτασε στ'αυτιά μου από "αξιόπιστο πουλάκι"?
Που πήγε,ο "άνθρωπος τους",το 3ωρο που έλλειψε,αφήνοντας σύζυλους τους συνεργάτες τους με τα μολύβια και τις γόμες του ανασχηματισμού?
Για διάδρομο,όπως διέδωσαν οι "διαδρομιστές"?
Ή μήπως γωνία Βασ.Σοφίας και Κόκκαλη,για να πάρει "χαρτάκι" με τους βασικούς και αναντικατάστατους "παίκτες"?

Λωτοφάγος είπε...

@ Και του χρειάστηκαν 3 ώρες; Σωστά, έπρεπε και να απομνημονεύσει τη λίστα.
Αλλά ας μην κατηγορούμε τον Ομάμα, που λέει και ο Λάκης. Τόσο του κόβει, τόσα κάνει.
Ελάχιστοι πιστεύουν πως παίρνει μόνος του αποφάσεις.
Ήθελαν ένα ανδρείκελο και το βρήκαν. Άλλωστε, οι ονομασίες των υπουργείων δείχνουν την προέλευση: παιδική χαρά Μαξίμου.