Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ήσουνα που ήσουνα, ήρθες κι όταν έβρεχε!


του Πέτρου Ζερβού από την Ελευθεροτυπία

Ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης είναι παροιμία που άκουσα σήμερα από τον Μάκη Προβατά (Βήμα Fm) και νομίζω ότι μου ταιριάζει πλήρως.

Διότι εκεί όπου ήμουν δεν έβλεπα τηλεόραση, άκουγα μόνο Β΄ Πρόγραμμα και τριζόνια, ενώ θέμα συζήτησης με τους κατοίκους της «αγνής ελληνικής επαρχίας» ήταν οι αρκούδες και οι λύκοι που κάθε τόσο ξαμολάνε εναντίον τους οι βδελυροί οικολόγοι! Όχι, φίδια δεν «παίζουν» φέτος.

Θέλω επίσης να δηλώσω με συγκίνηση πως εκεί συνάντησα κάποιον ο οποίος ομολόγησε ότι ψήφισε ΠΑΣΟΚ και δεν έχει ακόμα μετανιώσει! Του πήρα και αυτόγραφο. 

Επέστρεψα, λοιπόν, και… ενημερώθηκα:

25 δισεκατομμύρια ρίχνει στη μαύρη τρύπα των τραπεζών η κυβέρνηση, ενώ συνολικά τις έχουμε ταΐσει με 78 δισεκατομμύρια κατά την τριετία 2008-2010. 
Μα, οι «ισχυρές» μας τράπεζες υποτίθεται πως πέρασαν τα περίφημα stress tests, έτσι δεν είναι, βρε ξεφτίλες; Επίσης, μας διαβεβαιώνατε πως δεν είχαν επενδύσει σε τοξικά ομόλογα και είναι υγιείς. Υποθέτω ότι οι διαβεβαιώσεις αυτές είναι σαν εκείνη του Γιωργάκη: «Λεφτά υπάρχουν», με την προσθήκη «… για τις τράπεζες».

Η έρευνα της Κάππα Research για το Βήμα της Κυριακής σε δείγμα 5.442 αποφοίτων ή τελειοφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ δείχνει ότι 7 στους 10 θέλουν να φύγουν για το εξωτερικό ( http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231056766 )

Εξίσου ανησυχητικό βρίσκω το ότι ο 1 στους 3 δηλώνει επιθυμεί γενικώς να έχει δουλειά, ανεξαρτήτως με το πού θα απασχοληθεί, ενώ το 16,5% δηλώνει ότι θα δεχόταν οποιαδήποτε δουλειά, ακόμη και σε συνθήκες «μαύρης εργασίας»! Δηλαδή σαν παράνομοι μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα! Ακούτε, εσείς που υποδύεστε την κυβέρνηση του προτεκτοράτου Ελλάς;

 
Πάντως, ο Γιωργάκης δεν έχει εναντίον του μόνο τους συνταξιούχους και τους ανέργους, αλλά και τον γνωστό Μίχαλο, ενώ οι έμποροι τον παρακαλούν να μην αλλάξει τις ηγεσίες των «παραγωγικών» υπουργείων, για να μην χαθεί άλλο ένα εξάμηνο για την ενημέρωση των νέων υπουργών! Διότι, αφού τους έστειλε για διακοπές, τώρα σκέφτεται να τους αναδομήσει επειδή δεν δουλεύουν! 
Φοβάμαι πως η Τίνα Μπιρμπίλη θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση. Έχει μπει σε πολλών το μάτι. Προσπάθησαν να την απομακρύνουν μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά εκείνη αρνήθηκε. Ποιος θα το πίστευε; Μικρή το δέμας, αλλά γενναία η Τίνα. Και όποιος διαφωνεί, ας επιχειρήσει να πάει κόντρα στα συμφέροντα κατασκευαστών και δημάρχων.  

Τακιμιάσαμε με το Ισραήλ λόγω της ανακάλυψης στην ανατολική Μεσόγειο του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου στον κόσμο! (‘Εθνος της Κυριακής, φ. 29.8.10). Στο ριγκ αυτό θέλει να παίξει και η Κύπρος. Μόνο έτσι εξηγείται η κατάπτυστη στάση του Δ. Χριστόφια, ο οποίος τον Μάιο αρνήθηκε να επιστρέψει τον ελλιμενισμό στα πλοία για τη Γάζα. Προφανώς, δεν θυμάται πως όταν καβγαδίζουν στη λιμνούλα οι ιπποπόταμοι, πνίγονται τα βατράχια! Και ιπποπόταμος δεν είναι μόνο το Ισραήλ (δηλαδή οι ΗΠΑ), αλλά και η Τουρκία.

Είδα και τον Μαντέλη να κάνει δηλώσεις με λυγμούς στα κανάλια! Παραδέχτηκε πως έδωσε τα μισά χρήματα της Siemens για την προεκλογική του εκστρατεία, αλλά δεν θυμάται τι έκανε τα υπόλοιπα.Και γι’ αυτό κλαις, βρε κουτό; Εδώ ο Γιωργάκης ξέχασε ότι ήταν υπουργός σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και το παίζει άφθαρτος!

Κακώς βιάστηκε να παραιτηθεί από τον Συνήγορο του Πολίτη ο Γιώργος Καμίνης, διότι υποψήφια περιφερειάρχης θα είναι η Φώφη, η οποία υπήρξε κάποτε υπερνομάρχης Αττικής. Τι; Δεν το θυμάστε; Φυσικό είναι, αφού δεν έκανε τίποτε αξιομνημόνευτο.

Παρά την κατακραυγή για τη σχέση της με τη Μονή Τοπλού και άλλα ευαγή ιδρύματα, η Γλυκερία Σιούτη δεν παραιτήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, αλλά χθες επειδή προσέλαβε κάποιον Χασαπόπουλο χωρίς μεταπτυχιακό. Καθυστερημένη ευθιξία ή ολοκλήρωσε τη δουλειά που είχε αναλάβει;

Κάποτε χαχανίζαμε με τη φράση «αν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό, χαλάρωσε και απόλαυσέ τον». Σήμερα υφιστάμεθα ως λαός έναν καθημερινό ομαδικό βιασμό και δεν γελάμε καθόλου με τις δηλώσεις του εικαστικού Κώστα Τσόκλη, ο οποίος επανέλαβε στην κρατική τηλεόραση ότι και τα θύματα βιασμού πρέπει να φυλακίζονται, αφού προκάλεσαν με την περιβολή τους την «ερωτική» επίθεση! Προφανώς, κατά τη γνώμη του, ο καημένος ο βιαστής είναι σαν παιδάκι που, στη λαχτάρα του να αποχτήσει ένα παιχνίδι, το σπάει!
Η κόρη του, η βουλευτής Μάγια Τσόκλη, είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι ο πατέρας της την κατέκρινε και την υποτιμούσε διαρκώς στα παιδικά της χρόνια. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήρε των ομματιών της και ξενιτεύτηκε.
Ο Τσόκλης είναι προφανώς μισογύνης. Ενδεχομένως και μισάνθρωπος γενικώς. Ίσως έχει ξεμωραθεί όπως τόσοι και τόσοι τέως «πνευματικοί άνθρωποι». Οι απόψεις του είναι φασιστικές και όχι «αναρχικές», όπως τις αποκάλεσε ο ίδιος χαριεντιζόμενος. Όμως, η φράση του «δεν σας κρύβω ότι κάποιες φορές στο παρελθόν σκέφτηκα να βιάσω» δικαιώνει έναν συνάδελφο και φίλο που μου είχε πει παλιά: «Ξέρεις, πιο επικίνδυνοι δεν είναι οι αγάμητοι, αλλά οι κακογαμημένοι»!  

8 σχόλια:

celin είπε...

«Ξέρεις, πιο επικίνδυνοι δεν είναι οι αγάμητοι, αλλά οι κακογαμημένοι»!


χαχαχα,θεικο!
ωραια ξεκιναει το φθινοπωρο,δε μπορεις να πεις??!
Ο Τσοκλης απλα αποδεικνυει οτι στη Ελλαδα,οι αυτοαποκαλουμενοι πνευματικοι ανθρωποι ειναι αντιδραστικοι,συντηρητικοι κ πληρως ενταταγμενοι στο Συστημα,κατι σα γελωτοποιοι/τσιρακια των Ισχυρων.
Αν θες να δεις εναν πραγματικο ανθρωπο του πνευματος,Ζαν Λυκ Γκονταρ,σε παραπεμπω στις δηλωσεις του πριν μηνες,οπου διαμαρτυρομενος για τη σταση της Ευρωπης απεναντι στην Ελλαδα,αρνηθηκε να συμμετασχει στο Φεστιβαλ των Καννων.

Χαιρετω φιλε

Βάσσια είπε...

Καλώς σε Λωτοφάγε :-)

Καλό μήνα.

(για τον Τσόκλη ούτε τσόφλι)

mtryfo είπε...

Καλό μήνα!!!
Πόσο καλός μπορεί να είναι βέβαια, ειναι ένα θέμα... σε 2-3 μερες εδώ πάνω θα "φλομώσουμε" σε δηλώσεις...
του πρωθυπουργού...του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης... των αρχηγών των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης... κ.ο.κ...
κάθε χρόνο τα ίδια και χειρότερα...
ο κόσμος έχει βαρεθεί, αλλά τι περίεργο? ξαναψηφίσει τα δυο μεγάλα κόμματα...

Για τον Τσόκλη δεν έχω να προσθέσω τίποτε... ανακατώθηκε το στομάχι μου οταν "ακουσα" τη συνέντευξη του στο διαδίκτυο...

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλό μήνα και καλό χειμώνα, Σελίν.
Γνωρίζω τις δηλώσεις του Γκοντάρ, και μακάρι οι ντόπιοι να σέβονταν την Ελλάδα όσο αυτός!
Τον τιμήσανε πριν από μισό μήνα και στην Ήλιδα, όπου δεν παρέστη ο ίδιος, αλλά οι "πονηροί πολιτευτές" που βρήκαν ευκαιρία να εκφωνήσουν λόγους. Δες και απόλαυσε το σχόλιο της Μαριάννας Τζιαντζή στην Καθημερινή της Κυριακής: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_29/08/2010_412732

Λωτοφάγος είπε...

@ Βάσια μου, καλό μήνα, με υγεία.
"Για τον Τσόκλη ούτε τσόφλι": πολύ καλό!
Λυπάμαι την κόρη του. Ούτε ψύλλος στον κόρφο της! Κρίμα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλό μήνα, Μαρία μου.
Εκείνο που με προβληματίζει είναι πώς κανείς δεν είχε ακούσει εκείνη τη συνέντευξη πριν από 10 χρόνια. Κι επειδή έλειπα, δεν ξέρω καν πώς τη θυμήθηκαν τώρα.
Οπωσδήποτε, τη Δευτέρα μόνο οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν αντιδράσει. Κάτι ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) και ΕΓΕ (ή "αίγες" όπως τις έλεγε η Μελίνα) υπάρχουν ακόμα;
Χθες καταδίκασαν τις δηλώσεις και οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, έμαθα.

Unknown είπε...

Μήπως ο Τσόκλης επεδίωκε και κάποια δημοσιότητα; Άκουσα πάντως ότι η συνέντευξη είχε δοθεί το 2000. Κατά τα άλλα πιστεύω ότι στην συνέντευξη λειτουργεί ως φονταμελιστής Μουσουλμάνος. Αυτοί θεωρούν το θύμα του βιασμού υπεύθυνο επειδή προεκάλεσε, έστω και ακουσίως, τον βιαστή..

Λωτοφάγος είπε...

@ Λέτε να ασπάστηκε τον Μουσουλμανισμό, κύριε Βαρδάκα; Φοριέται πολύ τελευταία.
Ευτυχώς που δεν πρότεινε και λιθοβολισμό!
Ούτε η πρόκληση δημοσιότητας αποκλείεται. Φαίνεται αρκούντως εγωπαθής.