Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Θερινή ραστώνη


Με τίτλο «What happens if we leave Afghanistan», το περιοδικό TIME δημοσίευσε τη φωτογραφία μιας 18χρονης Αφγανής, η οποία τιμωρήθηκε από τους Ταλιμπάν με ακρωτηριασμό μύτης και αφτιών όταν επιχείρησε να ξεφύγει από τον βάναυσο σύζυγό της! Οι Ταλιμπάν διέψευσαν την είδηση και τη χαρακτήρισαν «απελπισμένη πράξη προπαγάνδας», αλλά ποιος λογικός άνθρωπος τους πιστεύει; http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4588587

Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Εκείνο που το καλό περιοδικό δεν υπενθυμίζει στους «good people of America» είναι ποιος χρηματοδότησε τους Ταλιμπάν, κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον της τέως Σοβιετικής Ένωσης, με αποτέλεσμα τη σημερινή αποτελμάτωση και την εφιαλτική καθημερινότητα των αμάχων!

Δέος προκαλούν οι τεράστιες πυρκαγιές που κατακαίνε χωρίς έγκαιρη αντίσταση τα υπέροχα δάση της Ρωσίας και απειλούν τα πυρηνικά εργοστάσια. Το τοξικό νέφος προκάλεσε βροχή, η οποία απλώς έριξε το δηλητήριο στο έδαφος. Ο Πούτιν αντιστάθηκε στον πειρασμό να μας δείξει για άλλη μια φορά το ώριμο γυμνασμένο κορμί του και προτίμησε να οδηγήσει ελικόπτερο! Δεν ξέρω αν ο σύγχρονος «πατερούλης» έπεισε τον λαό του, αλλά υποθέτω ότι, σε περίπτωση ατυχήματος με δορυφόρο, δεν θα διστάσει να οδηγήσει διαστημόπλοιο, προκειμένου να δώσει με επιτυχία την επικοινωνιακή του μάχη.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας κήρυξε και επισήμως σήμερα τη λήξη του συναγερμού για τη γρίπη του αιώνα που αποδείχτηκε μούφα! Έδωσε στη δημοσιότητα και τον κατάλογο των 16 ειδικών επιστημόνων που πανικόβαλαν τον πλανήτη και άρμεξαν δισεκατομμύρια, πουλώντας άχρηστα έως επικίνδυνα εμβόλια. Surprise, surprise: οι 6 από αυτούς, είχαν διατελέσει στελέχη των γνωστών φαρμακοβιομηχανιών! Οι κυβερνήσεις προσπαθούν εδώ και μήνες να… μεταπωλήσουν τα εμβόλια (πολλά από τα οποία έχουν ήδη λήξει) σε φτωχές χώρες με διεφθαρμένες κυβερνήσεις.

Κι αν νομίσατε ότι τώρα θα ηρεμήσουμε, σας έχω νέα: ένας σούπερ βάκιλος, απρόσβλητος από τα αντιβιοτικά, εμφανίστηκε στη Βρετανία! Φορείς του κάποιοι ανεγκέφαλοι που πήγαν στη Νότια Ασία για να κάνουν φθηνές πλαστικές εγχειρήσεις. Του δόθηκε ήδη όνομα και αναμένεται να μας πανικοβάλει το επόμενο διάστημα μέχρις ότου βρουν αντίδοτο οι φαρμακοβιομηχανίες.

Στα καθ’ ημάς, οι Μακεδόνες έχουν ήδη τρομοκρατηθεί από τον ιό του Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται από τον γνωστό ανωφελή κώνωπα και προσβάλλει κυρίως γέροντες. Φήμες ότι είναι σχέδιο του Loverδου για να εξαλείψει τους συνταξιούχους ελέγχονται ως κακόβουλες.

Η νέα βουλή της ταπεινής Σλοβακίας καταψήφισε σχεδόν ομόφωνα την αποστολή στην Ελλάδα 600 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αποτελούν το δικό της μερίδιο στην ευρωπαϊκή «βοήθεια». Δεν τους αδικώ: γιατί να πληρώσουν τα λαμόγια που ψηφίζουμε 30 χρόνια τώρα και, κατά πώς φαίνεται, θα εξακολουθήσουμε να ψηφίζουμε στον αιώνα τον άπαντα; Το πιο διασκεδαστικό είναι πως ο Όλι Ρεν πνεέι μένεα εναντίον της!

Τέλος, αν η ΕΕ επιτρέψει να τοποθετηθούν κάμερες ΜΕΣΑ στα αεροσκάφη για να παρακολουθούν τους επιβάτες που «κινούνται νευρικά», τα προσωπικά μας δεδομένα θα παρακολουθούνται ακόμα και στον αέρα. Για να μην πω ότι η φαντασίωση για… σεξ στις τουαλέτες δεν θα μπορεί πλέον να υλοποιείται! Περιττό, βέβαια, να τονίσω ότι η Βρετανία έσπευσε πρώτη να συμφωνήσει με το μέτρο.

Άλλωστε, η χώρα με τη μακραίωνη παράδοση στην κατασκοπία των γειτόνων πίσω από τις κουρτίνες ξεκίνησε ραδιοφωνική καμπάνια, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να τηλεφωνούν στην Anti-Terrorist Hotline, όταν διαπιστώνουν πως «ο άνδρας που μένει στο τέλος του δρόμου δεν μιλά πολύ στους γείτονες, πληρώνει με μετρητά και έχει κλειστές κουρτίνες», Υπάρχει, βεβαίως, περίπτωση παρεξήγησης, όμως, καταλήγει η διαφήμιση, «όλα αυτά μαζί μπορεί να δικαιολογούν τις υποψίες σας»!

Ωστόσο, 18 (μόνο) πολίτες παραπονέθηκαν στην Αρχή Κριτηρίων Διαφημίσεων διότι το σποτάκι «στοχοποιεί αθώες συμπεριφορές και μπορεί να ενθαρρύνει την κατάδοση αθώων πολιτών, ακόμη και λόγω προσωπικών διαφορών», οπότε η διαφήμιση επιτέλους αποσύρθηκε!

http://news।in।gr/world/article/?aid=1231055086


ΥΓ επόμενης μέρας: Για πρώτη φορά, τη Δευτέρα, μας επισκέπτεται ισραηλινός πρωθυπουργός! Και όχι όποιος όποιος: ο χασάπης της Γάζας Βενιαμίν Νετανιάχου, για να συναντήσει τον Γιωργάκη! Σαν να μην επιτέθηκε ποτέ σε ελληνικά πλοία, που έπλεαν σε διεθνή ύδατα। Σαν να μην κακοποίησε ποτέ έλληνες πολίτες! (Για να αναφέρω μόνο τα ελαφρά αδικήματά του) Μεταξύ σοσιαλισμού και βαρβαρότητας, εμείς επιλέγουμε σταθερά βαρβαρότητα!

3 σχόλια:

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Πω πω κανείς δεν έχει επιστρέψει από τις διακοπές ακόμα;

Michelangelo 23 είπε...

Ευτυχώς από τις διακοπές μπορείς να επιστρέψεις.
Από τις διαλείψεις, όμως???

non journalist* είπε...

Θα συμφωνήσω στο θέμα με τους Ταλιμπάν. Το καθετί γύρω μας θεοποιήται ή δαιμονοποιήται ανάλογα με το συμφέρον τους (ή μας). Παρόλα αυτά το θέμα με τον Νετανιάχου έχω σοβαρές επιφυλάξεις..