Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Δεν είναι ο Γιώργος που αγαπούσες μια φορά...


Μην ξεχνάμε την εξαγγελία της 23ης Απριλίου στο Καστελόριζο (η φωτό από cosmo.gr)
Διάβασα στο «Ποντίκι» της 10ης Ιουνίου ότι ο Γιωργάκης γιουχαΐστηκε στο Ηρώδειο την Παρασκευή 4.6.10!
Λίγες μέρες νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Δρούτσας (ο και «φον» αποκαλούμενος) έφαγε κράξιμο όταν πήγε να υποδεχτεί τους απελαθέντες από το Ισραήλ.
Καθόλου περίεργο, αφού το ελληνικό κράτος συμπεριφέρθηκε εγκληματικά απέναντί τους:
Ο καπετάν Ζαχαρίας Στυλιανάκης του πλοίου «Ελεύθερη Μεσόγειος» είπε στον Μάριο Διονέλλη (εφ. «Δρόμος» 5.6.10) ότι η μόνη φορά που οι ελληνικές αρχές επικοινώνησαν μαζί τους ήταν για να τους ρωτήσουν πού βρίσκονταν, ενώ οι Ισραηλινοί κατευθύνονταν ήδη εναντίον τους!
Ο Τάκης Φωτόπουλος στην «Ελευθεροτυπία» της 5.6.10 καταγγέλλει ότι σε απόσταση δράσης από το σημείο βρισκόταν κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία όφειλε να κινητοποιηθεί για να προστατεύσει τη ζωή των ελλήνων πολιτών σε διεθνή ύδατα. Συμπληρώνει δε, πως το ΥΠΕΞ είχε κατεβάσει τα τηλέφωνα για να μην απαντά στις απελπισμένες κλήσεις τους!
Ωστόσο, ο Γιωργάκης εξακολουθεί να προεδρεύει περήφανα της Σοσισιαλιστικής Διεθνούς, με αντιπρόεδρο τον Εχούντ Μπάρακ, ο οποίος ως υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διέταξε τη δολοφονία των ακτιβιστών!
Αυτή τη στιγμή που γράφω ο Θόδωρος Πάγκαλος διαβεβαιώνει τον Ν. Χατζηνικολάου πως «το Δημόσιο έκλεισε για τους αποτυχημένους». Θα εκλείψουν άραγε φαινόμενα σαν αυτό που αποκαλύπτει ο «Δρόμος» στις 22 Μαΐου; Ότι, δηλαδή, τον Ιανουάριο του 2008 προσελήφθη στην Προεδρία της Δημοκρατίας (στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια) με κλιμάκιο 10 και βαθμό Α’ η Ευφροσύνη Αργυρίου-Σαρτζετάκη, σύζυγος του πρώην Προέδρου Χ. Σαρτζετάκη, η οποία είχε συνταξιοδοτηθεί ένα μήνα πριν, σε ηλικία 60 ετών και ύστερα από 35 χρόνων υπηρεσία;
Η κοινή πεποίθηση πως για τα σκάνδαλα θα διωχθούν μόνο κάποια «καμένα χαρτιά» των δύο κομμάτων και δεν θα επιστραφεί ούτε ένα ευρώ από τα κλεμμένα,
Το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμα ψηφιστεί νόμοι που να θωρακίζουν το Δημόσιο από τέτοια φαινόμενα στο μέλλον,
Η μη κατάργηση του νόμου «περί ευθύνης υπουργών» και, φυσικά,
Οι περικοπές στους μισθούς και οι ελεύθερες απολύσεις χωρίς καν αποζημίωση,
Οδηγούν σε αποτελέσματα όπως οι προπηλακίσεις πολιτικών, οι οποίες ξεκίνησαν την Πρωτομαγιά εναντίον του Απόστολου Κακλαμάνη, και, φυσικά, όπως αυτά που έδωσε η σφυγμομέτρηση της Public Issue για την χθεσινή «Καθημερινή», μόλις 9 μήνες μετά τη θριαμβευτική ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ:
http://www.mavris.gr/1470/gov-corrup-analysis-june/

5 σχόλια:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Αν δεν υπάρξει συνειδητοποίηση της ταξικής θέσης του καθενός και μετέπειτα ταξικός πόλεμος, δε νομίζω να έχουμε καμία αντίδραση.

Σκουπίδια σα το Γιωργάκη θα επιπλεουν όσο ο σαπισμένος λαος θα θεωρεί την Ελλάδα αναπτυγμένη χώρα.

celin είπε...

"Οι περικοπές στους μισθούς και οι ελεύθερες απολύσεις χωρίς καν αποζημίωση,"

ηρθε ο θεσμος του δοκιμου εργαζομενου,
12 μηνες απασχοληση κ δικαιωμα του εργοδοτη να απολυει τον εργαζομενο διχως δεκαρα τσακιστη,
κ βλεπεις τους θρασυδειλους πολιτικους να τολμανε ακομα να μιλανε,

πως να διαφωνησει κανεις με τους πειρατες?
ο πολεμος ηταν ειναι κ θα ειναι ταξικος,
διχως συνειδητοποιηση
ο πολεμος θα εχει παντα τους ιδιους νικητες με τωρα

squarelogic είπε...

Έτσι όπως το πανε,η απάντηση θα δοθεί με πυρ και αίμα...και όχι μόνο του λαού το αίμα...

Λωτοφάγος είπε...

Και για τους τρεις σας:
Χθες το πρωί, ο Κώστας Βεργόπουλος έλεγε στην Ευγενία Λουπάκη ("Στο Κόκκινο") ότι στο εξωτερικό τού λένε πως παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την αξιοθαύμαστη "αντίσταση του ελληνικού λαού"!
Δεν ξέρω αν πρέπει να απορήσουμε μήπως βλέπουν κάτι που εμείς δεν βλέπουμε (ακόμα) ή να μελαγχολήσουμε επειδή αποκαλούν "αντίσταση" 3-4 διαδηλώσεις.

Ναπoλέων είπε...

Δύο απορίες μόνον, φίλτατε Λωτ:

Αν ο ΠτΔ Παπούλιας δεν προσλάμβανε την κυρία του Κυρίου πρώην ΠτΔ, που διέθετε τεράστια 5ετή εμπειρία περί τα προεδρικά, πλάϊ σε έναν Πρόεδρο που είχε καταφέρει, αν μη τι άλλο, να κάνει το χειλάκι των Ελλήνων να γελάσει με τα καμώματά του, ποιόν θα προσλάμβανε;;;
Εμένα τον άπειρο;;;
Που επιπλέον δεν έχω ψηφίσει και ποτέ ΠΑΣΟΚ;;;

Αν πράγματι ο σπινθηροβόλος βλάξ είπε αυτό που αναφέρεις «το Δημόσιο έκλεισε για τους αποτυχημένους» και αυτό συνέβη πράγματι, ο ίδιος και οι πάμπολλοι όμοιοί του πώς θα βρούνε δρόμο να γυρίσουν σπίτι τους από το Δημόσιο, όπου έχουν στρογγυλοκαθήσει τόσα χρόνια;;;
Κατά την σεμνή και ταπεινή μου γνώμη αποκλείεται ο Θόδωρος να είπε τέτοιο πράγμα!