Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΛΑ.Ο.Σ. για τη βάρκααα μααας...


Κάπως έτσι ισορροπούμε κι εμείς

Ο Καρατζαφέρης μας πληροφορεί ότι οι Τούρκοι τον «σκιάζονται». Στο Καστελόριζο του είπαν πως το έγραψαν οι τουρκικές εφημερίδες. Ο Άνθιμος –ευτυχής μέσα στα λίπη του- ονειρεύεται εισβολή στη Μικρά Ασία. «Θα τους πάρουμε με τα μαγιό», λέει. Παραδόξως κανείς δεν τον πήρε με τις τομάτες! Ο Άδωνης απειλεί την Τουρκία ότι θα ζητήσουμε πίσω τα κλειδιά της «Βασιλεύουσας». Μάλλον αυτός είναι ο πιο λογικός: τώρα που χάσαμε τη χώρα μας, κάπου πρέπει να μετακομίσουμε.

Παράνοια; Μπα. «Κράτος παράγκα» μας χαρακτήρισε εύστοχα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Πώς φτάσαμε από το «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη τον περασμένο Οκτώβριο στο «δεν υπάρχει σάλιο» του Παπακωνσταντίνου ένα μήνα μετά; «Ξεχαστήκαμε πάνω στα τραπέζια», λέει ο Λαζόπουλος και αγνοήσαμε ό,τι μας ξεβόλευε. Πιστεύαμε ότι ο «Θεός της Ελλάδας» (κατά Μακρυγιάννη) θα μας ξελάσπωνε κι αυτή τη φορά. Μόνο εμείς το πιστεύαμε. Οι άλλοι ήξεραν και δεν μιλούσαν: ο αρχιτραπεζίτης Προβόπουλος ισχυρίζεται πως τα είχε εξηγήσει χαρτί και καλαμάρι ήδη από τον Αύγουστο και στους δύο αρχηγούς. Και αμαρτίαν ουκ έχει. Ως σύγχρονος Πιλάτος.

Στις 25 Μαρτίου φέτος, ανήμερα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, ο Γιωργάκης δηλώνει σκυθρωπός: «Εκχωρήσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας». Οι (παρα)μορφωμένοι μαθητές που έχουν πει σε σφυγμομετρήσεις ότι την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε την Αντίσταση κατά των Γερμανών, τώρα δικαιώνονται!

Στις 23 Απριλίου, ανήμερα της γιορτής του και με φόντο το Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός αναγγέλλει την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ. Πολύ σωστά η «Ελληνοφρένεια» έβαλε ένα καραβάκι να βυθίζεται πίσω του. Έτσι χάσαμε και την υπόλοιπη εθνική μας κυριαρχία. Ακριβώς 69 χρόνια πριν, στις 23 Απριλίου 1941, ο στρατηγός Τσολάκογλου παρέδιδε τη χώρα στους Ναζί. Περίεργα παιχνίδια παίζει η μοίρα!

Στις 5 Μαΐου, ανήμερα της Αγίας Ειρήνης, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων δεκαετιών. Όμως δεν θα μείνει για αυτό στην Ιστορία. Ο θάνατος των τριών νέων πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη μας. Τρεις νέοι άνθρωποι. Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα το σοκ. Έξω από τη Marfin υπάρχουν πάντα κάποιοι που στέκονται για λίγο σιωπηλοί ή ανάβουν ένα κεράκι.

Στις 6 Μαΐου, Σακοράφα, Δημαράς και Οικονόμου καταψήφισαν τα μέτρα εναντίον των εργαζομένων και διαγράφτηκαν. «Δεν φοβάμαι τις εξουσίες. Το μόνο που φοβόμουν ήταν οι Ερινύες που θα με βασάνιζαν κάθε βράδυ, αν είχα πει «ναι» σε όλα, άνευ όρων», είπε η γενναία Σοφία «μας»(Αυγή της Κυριακής/16.5.10). Τονίζω το «μας», διότι λίγοι «μας» έχουν μείνει πια.

«Και τι έγινε που τέλειωσες πανεπιστήμιο;», ρώτησε κυνικότατα ο Β. Οικονόμου την οργισμένη άνεργη κοπέλα σε μια εκπομπή, αφού προηγουμένως τη διαβεβαίωσε ότι, ναι, «κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη»! Προφανώς για να στρώσει τα μούσια του. Και να μας τα ξαναπουλήσει. Διότι έχει μάθει ότι ο ελληνικός λαός είναι μαζοχιστής:. ανέχεται 36 χρόνια τώρα να παίζουν κάποιοι με το παρόν και το μέλλον των παιδιών του. Και σαν μαλάκας, τους ξαναψηφίζει. Για να τον ξαναγδάρουν. Μόνο που τώρα δεν έχει πια πετσί.

Στην ανάρτηση της 6ης Μαΐου είχα γράψει ότι δεν ήξερα τον «κύριο» αυτόν, αλλά ότι η αρνητική του ψήφος εξέπληξε πολλούς. Τώρα τον έμαθα. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί καταψήφισε τα μέτρα, προκαλώντας τη διαγραφή του. Αργά ή γρήγορα, κι αυτό θα το μάθω…

8 σχόλια:

celin είπε...

Μεταξυ της πρωτης ημερομηνιας[23/4/1941] κ της δευτερης[23/4/2010],υπαρχουν μονο 2 διαφορες,η πρωτη ειναι οτι τωρα οι Γερμανοι δε περπατουν αναμεσα μας αλλα μας ελεγχουν απο μακρυα,κ η δευτερη οτι το προσκυνημα δεν ειναι τωρα μονο στους Γερμανους,αλλα κ σε Αμερικανους κτλ....
Οσον αφορα τον Οικονομου,η αρχικα θετικη εντυπωση μου καταρριφθηκε απο τη συμπεριφορα του,ειδα κ εγω την εκπομπη κ τη συμπεριφορα του απεναντι στους ανεργους.
Ιταμη,απαραδεκτη,ντροπιασε παραπανω ενα ηδη ντροπιασμενο Κοινοβουλιο.
Τι λες ρε?τολμας να πεις στην ανεργη κοπελα "κ τι εγινε που τελειωσες ενα Πανεπιστημιο"?εννοωντας οτι δε σου εξασφαλιζει δουλεια αυτο?υποχρεωση σου δεν ειναι σαν εκπροσωπος της-νομοθετικης ως Βουλευτης-εξουσιας,να βρισκουν δουλεια οχι μονο οι πτυχιουχοι αλλα ολοι οι πολιτες αυτης της χωρας?

Λωτοφαγε,αν ημουν στη θεση αυτων των ανθρωπων κ ακουγα οσα ακουσαν,δε ξερω πως θα αντιδρουσα.Περιεργες σκεψεις θα μου μπαιναν στο μυαλο.Δεν το προσωποποιω,δεν θεωρω υπευθυνο τον Οικονομου για την ανεργια,προς Θεου.Αλλα ακομα κ το θρασσος εχει καποια ορια.

Τωρα,τον Αδωνι κ τον Ανθιμο,δε τους σχολιαζω.Τι να πεις εδω.Αλλα κακως.Δεν ειναι γραφικοι.Εφοσον επηρεαζουν-εστω κ τους λιγους που επηρεαζουν-,δεν ειναι γραφικοι,τους αθωωνουμε αν τους λεμε γραφικους.Ειναι επικινδυνοι

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητέ μου φίλε, ούτε κι εγώ τους θεωρώ γραφικούς. Μήνες και μήνες φωνάζω ότι η "γοητεία" του ΛΑΟΣ είναι ύπουλη κι επικίνδυνη.
Ούτε τον Γιαννόπουλο του ΠΑΣΟΚ θεωρούσα γραφικό όταν αποκαλούσε πολιτιστικά κέντρα τα σκυλάδικα. Και τελικά επέβαλε αυτή την αισθητική σε όλα τα στρώματα.
Δυστυχώς για φαινόμενα σαν κι αυτά ισχύει ό,τι είπε ο Χατζηχρήστος στο "Της κακομοίρας": "Εμείς αυτά τα πνίγαμε στο νεροχύτη για να μην χαλάσει η ράτσα"!
Όσο για τον Οικονόμου, βλέποντάς τον μού θύμισε εποχές πασοκικές, που θέλω να ξεχάσω...

Ektoras είπε...

Φίλε θα γίνει της Αργεντινής και ακόμα χειρότερα λέμεεεεε! Δεν ξέρουν τι τους περιμένει, πλανώνται πλάνην οικτρά.
Όσο για το τσουτσέκι τον Οικονόμου για τον οποίο είχα γράψει και 'γω καλά λόγια τότε που διαγράφηκε, εκείνη την εκπομπή του ζουγκλοπίθηκου έτυχε να την δω και 'γω και έφριξα με το ...αρι! Παραλίγο να σπάσω το χαζοκούτι. Ανδιάντροπος ανάλγητος αναίσθητος όλα τα στερητικά. Μη σπας και πού το κεφάλι σου, μάλλον καμμια θεσούλα υπουργική άντε υφ/γική θα είχε ζητήσει και δεν την πήρε...

Τέσπα, θα φάνε καλά. Άντε να δούμε την Πέμπτη θα είμαστε 200 000 ή 500 000? μήπως 1 000 000?

Θα δείξει και οι τραμπουκισμοί δεν θα πτοήσουν κανέναν. Στην τελική ας έρθουν με ελικόπτερα να μας ψεκάσουν να πάμε σαν τις κατσαρίδες

Α στο διάτσο όλα τα λαμόγια

Ρήγας είπε...

Στα παιχνίδια της ιστορίας πρόσθεσε ένα ακόμα... Οι του ΔΝΤ ήρθαν στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου! ¨ηταν να έρθουν στις 19 αλλά λόγω ηφαιστείου ήρθαν δυο μέρες αργότερα. Ευτυχώς για να έχουμε κοινή μαύρη επέτειο και για τις δύο χούντες...

Βάσσια είπε...

Ποτέ δεν είναι αργά να μαθαίνουμε το ποιον τους, άλλωστε δεν κρύβονται για πολύ.

Είναι μέχρι να θιγούν Λωτοφάγε - μετά ξερνάνε το πύον τους - ΟΛΟΙ.

(για τον Οικονόμου σου είχα σχολιάσει- εμμέσως-, οπότε καμία έκπληξη).

Καλησπέρα

Λωτοφάγος είπε...

@ Όπως είδες, Έκτορα, είμασταν αρκετοί, παρά την προσπάθεια των συνδικαλιστών (Μετρό, λεωφορείων κτλ) να μας εμποδίσουν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ρήγα, σε ευχαριστώ πολύ που μου το θύμισες. Θα το προσθέσω.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν είχα καταλάβει τότε τι εννοούσες, Βάσια.