Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Μπράβο, Σοφία!


Αν εξαιρέσω τη συμμετοχή της στο ΠΑΣΟΚ -κανείς δεν είναι τέλειος- η Σοφία Σακοράφα ουδέποτε με απογοήτευσε. Και η διαγραφή δεν της αφαιρεί τίποτε. Είναι και πάλι συνεπής στο δρόμο που διάλεξε.

Θυμάμαι τη νεαρή και όμορφη ακοντίστρια να μας κάνει περήφανους με τις επιδόσεις της, τη δημοτική σύμβουλο στο Μαρούσι να διαφωνεί με τον τότε δήμαρχο Τζανίκο που μετέτρεπε την πόλη σε "Βωβούπολη", αλλά και την απόπειρά της το 2004 να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα χρώματα της Παλαιστίνης! Ασχέτως αν δεν της το επέτρεψαν.

Διαβάστε μια επιστολή της που αλίευσα στο διαδίκτυο: http://arkoudos.com/blog/?p=1953. Είναι ενδεικτική του ήθους της.

Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται τους "Ρεπόρτερ" στην κρατική τηλεόραση, με τους δημοσιογράφους Δημαρά, Λιάνη και Χαρδαβέλλα. Από όλους, ο Γιάννης Δημαράς ήταν και παρέμεινε συμπαθής. Δεν ευτελίστηκε, δεν έχασε την αξιοπρέπειά του. Και μας είχε συγκινήσει όλους ο πρόωρος θάνατος του γιου του.

Τον Βασίλη Οικονόμου δεν τον γνωρίζω, και ακούω ότι ήταν έκπληξη η αρνητική του ψήφος.

Γεγονός παραμένει ότι οι τρεις βουλευτές έσωσαν την -όση απέμεινε- υπόληψη του κόμματός τους. Αντίθετα, κάποιοι που φωνασκούσαν στο πρόσφατο παρελθόν και επιδίδονταν σε λεονταρισμούς, προτίμησαν να παραμείνουν στο τρένο μέχρι τον τελικό εκτροχιασμό του.

9 σχόλια:

celin είπε...

Τον Οικονομου τον γνωριζω απο τη τηλεοραση,φιλε,ποτε δε μου ειχε δωσει την εικονα απατεωνα,
σοβαρο κ μαζεμενο τον ειχα κοψει

για να μη το παιζω προφητης ομως κ εμενα με εξεπληξε η τολμη του

Μπραβο κ στους τρεις αυτους λοιπον,δε μας σωσαν βεβαια με αυτο που κανανε αλλα σωσαν οι ιδιοι κατι απο τη τιμη κ την αξιοπρεπεια τους

Τα αλλα τα κοπροσκυλα της ΝΔ,ποτε κανεις δε τολμησε να παραιτηθει,ολοι σκουζανε κ ολοι μεναν στις καρεκλες τους
[νομιζω μονο ο Μανωλης παραιτηθηκε λιγους μηνες πριν τη κηρυξη των εκλογων του 09]

squarelogic είπε...

Το ξεβράκωμα της ΝΔ και του Σαμαρά προωπικώς θα γινόταν αν η ψήφιση των μέτρων απαιτούσε 180+ βουλευτες.
Εκεί να δούμε αν θα είχε τις..κοχόνες να κράτήσει την ίδια στάση με σήμερα καταδικάζοντας,όπως τα έφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου τα πράγματα,την χώρα σε επίσημη στάση πληρωμών.
Επί της ουσίας,μετά τα τραγικά,ηθελημένα ή από ασχετοσύνη,λάθη του κρίσιμου 7μήνου
η όποια Κυβερνηση θα βρισκόταν με την πλατη στον τοίχο.Απο ικανούς και πατριώτες πολιτικούς θα περίμενα μια σθεναρή διαπραγμάτευση του χρονοδιαγράμματος του ΠΣΑ(δεν υπάρχει σε κανένα Ευαγγέλιο ότι η προσαρμογή πρέπει να είναι τόσο απότομη και 3ετής),μια ειλικρινή παραδοχή της υπερτροφικότητας του Δημοσίου και άμεσες κινησεις περικοπής των κατά τεκμήριο αργόμισθων,και μια προστασία των πλέον αδυνάτων.
Η ομοιόμορφη μείωση των μισθών όλων,είτε Πετούν με F16,είτε κάνουν εφημερίες του τρόμου δίχως προσωπικό,είτε μάχονται με τις φωτιές,είτε τα ξύνουν όλη μέρα,μπορεί να εκασφαλίζει λιγότερες χαμένες ψήφους,αλλά τελικά δικαιη ΔΕΝ είναι!

squarelogic είπε...

Και βέβαια,μπράβο στους 3 που είχαν τα άντερα να ψηφίσουν κατά συνείδηση έστω κι αν διαφωνεί κανείς με την ψήφο τους!Αλλιώς,τι τους θέλουμε τους 300? για κλακαδόρους των αρχηγών?
Ας εκλέγονταν(κι ας πληρώναμε μόνο) τους αρχηγούς...

Ektoras είπε...

Όσοι φεύγουν νωρίς και είναι και νεοι όχι μόνο ηλικιακά μα και στον πολιτικό "στίβο", η διαγραφή είναι παράσημο τιμής.

Την κόρη του δρακουμέλ την είδες; χαχαχα αναλαμβάνει λέει τις ευθύνες της! και παραιτείται γιατί δεν αντέχει άλλο τον κατήφορο!

Σχόλιο δικό μου: Αφού τις ανέλαβες ξέρεις πόοοοοοοοσο τεράστιες είναι εσένα και της "οικογένειας"; Γιατί δεν πας αυτοβούλως και σε καμμια φυλακή;

Σχόλιο δεύτερο: "Τι εννούσε στην πραγματικότητα"

"Αναλαμβάνω" την αποτυχία να κοιτάζω κάθε μέρα τη φάτσα μου στον καθρέφτη και να ξέρω οτι απογοήτευσα τον αποστάτη γιατί εκείνος ζεί αρχηγό να με δεί

"Ο κατήφορος" καλός ήταν όσο ήμασταν στη χοντρή μάσα. Τώρα δεν τον αντέχω, πέσαμε στην "πείνα" μου χαλάει το ίματζ

:)

Καλό Σαββατοκύριακο φίλε

Βάσσια είπε...

Λωτοφάγε συμφωνούμε απολύτως.

Και επειδή εγώ γνωρίζω τον Β. Οικονόμου, καμία έκπληξη σε πληροφορώ και όχι για τους ίδιους λόγους.......

Για την Σακοράφα μόνο θαυμασμό ένιωθα πάντα!

Καλό Σ/Κ :-)

Λωτοφάγος είπε...

@ "Τα κοπρόσκυλα της ΝΔ" ακριβώς, Σελίν. Όσο για τον Γιάννη Μανώλη, τυχαία τον είδα χθες να επιχαίρει για τη διαγραφή της Ντόρας και να καταγγέλλει πως τον είχε απειλήσει με διαγραφή αν δεν παραιτούνταν μόνος του!
Συνεπώς, και αυτός το σαρκίο του έσωσε, τίποτε άλλο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μόνο ικανοί και πατριώτες πολιτικοί θα το έκαναν αυτό, Squarelogic. Όπως τα λές.
Και διπλή είναι η ντροπή όταν μειώνουν το μισθό των ανθρώπων που ρισκάρουν τη ζωή τους για εμάς τους υπόλοιπους: των πιλότων, των πυροσβεστών, των γιατρών και νοσηλευτών που δεν παίρνουν φακελάκι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ρίχνεις κι ένα "άι σιχτίρ", Έκτωρ και ελπίζεις στις επόμενες εκλογές ο λαός να ξεστραβωθεί και να τους στείλει σπίτι τους. Τουλάχιστον...

Λωτοφάγος είπε...

@ Οπωσδήποτε, Βάσια, από τα υπόλοιπα παχύδερμα δεν περιμένω τίποτε. Και ζητώ συγγνώμη από τους ελέφαντες, οι οποίοι είναι ευαίσθητα πλάσματα.