Πάντα έλεγα ότι τα αληθινά μας αδέλφια βρίσκονται σε εκείνη τη ζωηρή πολύχρωμη και γοητευτική ήπειρο, που εκτείνεται μεταξύ Ατλαντικού και Ειρηνικού και που είχε την ατυχία να τη βρει, κατά λάθος, το στραβάδι ο Κολόμβος.
Εξάλλου, οι μόνοι συμφοιτητές των παιδιών μου που δείχνουν ενδιαφέρον και συμπάθεια για την περιπέτεια (τραγωδία είναι μόνο επειδή έχει τα συγκεκριμένα κόμματα) της Ελλάδας είναι Λατινοαμερικάνοι!
Χθες, λοιπόν, στο νοτιότερο τμήμα της ηπείρου αυτής, στη χώρα των Πάμπας και των Γκάουτσος, τα συνδικάτα οργάνωσαν διαδήλωση μπροστά στην ελληνική πρεσβεία! Διότι οι γενναίοι Αργεντίνοι ξέρουν τι σημαίνει ΔΝΤ. Και, αντί να μας δείχνουν τη γνωστή χειρονομία όπως οι Γερμανοί, συγκεντρώθηκαν με πανό και συνθήματα συμπαράστασης προς μια χώρα που δοκιμάζεται από την ίδια κρίση που κόντεψε να καταστρέψει και τη δική τους.
Η πρόεδρος Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρτσνερ προειδοποίησε την Ελλάδα για τα μέτρα λιτότητας που μπορεί να πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η Αργεντινή το 2001.
Ο Κώστας Βεργόπουλος ερμήνευσε τις προάλλες τη στάση των Γερμανών απέναντί μας ως την τυπική συμπεριφορά ενός γερασμένου λαού που αδιαφορεί για το μέλλον και το όφελος που μπορεί να έχει από τα υψηλά επιτόκια των δανείων προς την Ελλάδα. Σε μεγάλο ποσοστό (το μεγαλύτερο στην ΕΕ), οι Γερμανοί είναι ή πλησιάζουν στη σύνταξη, λέει ο κύριος καθηγητής, και τους ενδιαφέρει μόνο πώς θα περάσουν καλύτερα ΣΗΜΕΡΑ. Ας μην το παίρνουμε προσωπικά, δηλαδή.
Αν έχει δίκιο, τότε ο νεανικός λαός της Αργεντινής εξεγείρεται κατά της αδικίας του ΔΝΤ και μας συμπαρίσταται ακριβώς επειδή έχει τη δυνατότητα, λόγω ηλικίας, να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα. Σε κάθε περίπτωση, Ευχαριστούμε, φιλαράκια!
Υ.Γ. 1 Δείτε τη χθεσινή ομιλία του Γρηγόρη Ψαριανού στη Βουλή: http://www.youtube.com/watch?v=_eQM6VRHBbY&feature=player_embedded
Εκφράζει την ανησυχία ότι οδηγούμαστε τεχνηέντως σε συνταγματική εκτροπή. Και επιτρέψτε μου να συμφωνήσω απόλυτα μαζί του! Προσέξτε ιδιαιτέρως τη φράση "κόκκινοι φασίστες": τους είδαμε όλοι προχθές.
Υ.Γ. 2 Δείτε αυτό το βιντεάκι: http://manosbee.blogspot.com/2010/05/blog-post_7531.html. Είναι πολύ ενδιαφέρον.
7 σχόλια:
Υπάρχουν κι άλλοι που αισθάνονται αδέλφια μας, αρκεί να κάνει κανείς καμμιά βόλτα προς τα ανατολικά, πέρα της τουρκίας και να αρχίσει να απορεί πως προσδεθήκαμε με τους κρυόκωλους της δύσης και αφήσαμε απ' έξω αυτούς που μας εκτιμούν και χαμογελούν όταν λες ρούμ όρτοντόξ και γιουνάν.
χαιρετίσματα
@ Καλώς ήρθες, Νίκης Φόρε. Το έχω ακούσει επανειλημμένα αυτό που λες. Και από τον Αυγερόπουλο και από τους Γιατρούς της Καρδιάς και από άλλες οργανώσεις.
Δυστυχώς, όμως, πιστέψαμε εκείνο το δουλικό "ανήκομεν εις την Δύσιν" και περιφρονούμε τους λαούς που αληθινά μας αγαπούν.
Συμπεριφερόμαστε όπως όλοι οι δούλοι.
Λωτοφαγε,δε ξερω ποσο μας αγαπα η Ανατολη,παντως η Ευρωπη,με εξαιρεση τους Ιταλους,τους Γαλλους-αντε πες κ λιγο οι Ιβηρες-δε πρεπει να μας συμπαθουν ιδιαιτερα,αντιθετως
Ισως καποτε να υπηρχαν κ στη Γερμανια πολλοι φιλελληνες,τωρα δε νομιζω
εγω καποτε αντιπαθουσα περισσοτερο τους Αγγλους,τωρα εχω κ τους Γερμανους στα ιδια επιπεδα.
Πολυ επιθεση πεφτει κ καπου εχουν δικιο,καπου ομως το παραξηλωνουν,φαινεται τον εχουν λιγο το ναζισμο στο αιμα τους
Αυτό που εισπράτει ο ταξιδιώτης στα μέρη που υπήρχαν Έλληνες είναι η εκτίμηση που έχουν αυτοί οι λαοί για κάτι που εσυ ο μεγαλωμένος στα στενά κλειστοφοβικά όρια -να μην ξεχνάμε ότι είχαμε κλειστά τα σύνορα προς βορράν και προς ανατολάς για περισσότερο απο 50 χρόνια, φανταστήτε η Λέσβος αυτά τα χρόνια ήταν dead end ,ένα νησί στην άκρη της θάλασσας-
μεγαλωμένος λοιπόν έτσι που η γη της επαγγελίας ήταν η Δύση συνειδητοποιείς οτι κουβαλάς και κάτι άλλο που το αγνοείς και πολλές φορές πιστεύεις οτι στο απέκρυψαν για συγκεκριμένους λόγους. Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι ο γιουνάν ή ρούμόρτοντοξ δεν έχει καμμιά σχέση με τους Δυτικούς φίλους του, , λες και μας υπενθυμίζουν όσα έχουν τραβήξει τα μέρη μας απο τους σιδηρόφραχτους ιππότες απο τον 11ο αιώνα και μέχρι τις μέρες μας.
Προσωπικά στην ανατολή ένοιωσα έλληνας, όχι με την στενή εθνιστική έννοια της δήθεν δημοκρατίας μας, αλλά σαν ένας πολίτης του κόσμου που κουβαλάει την ιστορία στις πλάτες του, όχι με αποστολή να σώσει τον κόσμο αλλά απλά να ζήσει σαν άνθρωπος.
Τα χωράφια έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν, εύχομαι να κάνετε μια βόλτα να ευφρανθείτε γιατί το "θέρος εγγύς'
@ Σελίν, διάβασε αυτό: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4572873&ml=1.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Κανένας λαός δεν είναι κακός εξ ορισμού, έστω κι αν ούτε εγώ συμπαθώ τους Άγγλους. Εξάλλου δεν νομίζω να τους πειράζει ιδιαίτερα, εφόσον δεν συμπαθούν κανέναν! :)
@ Η Λέσβος είναι πράγματι πανέμορφη, Νίκης Φόρε. Με τοπία για κάθε γούστο και κάθε εποχή.
Η αγαπημένη μου είναι η Αγιάσος.
Έξω νιώθεις Έλληνας. Όπως ακριβώς το λες: πολίτης του κόσμου, παιδί αυτού του πλανήτη. Βλέπεις πόσο ανόητα είναι τα σύνορα κι οι διακρίσεις.
Μέσα νιώθεις ταπεινωμένος.
Εχεις δικιο,δε πρεπει να ισοπεδωνουμε,αλλα πανω στα νευρα,μας ξεφευγει που κ που καμια υπερβολη!
Δημοσίευση σχολίου