Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Μήνυμα ελήφθη, όβερ!


Παρένθεση: Μήνυμα, βεβαίως, και όχι μύνημα όπως γράφουν τελευταία τα παιδιά που "έμαθαν" ορθογραφία επί ΠΑΣΟΚ και προφορά επί "εκσυγχρονιστών", με αποτέλεσμα να λένε νηπγιαγωγείο, άδγεια, πγιότητα. Διότι άλλο ά-δει-α από τη δουλειά και άλλο ά-δεια (άδγεια) κεφάλια, σύντροφε Σημίτη.

Κλείνει η παρένθεση.

"Προπηλακίστηκε ο Απόστολος Κακλαμάνης από διαδηλωτές", έλεγε η είδηση. Ευτυχώς, σκέφτηκα, που διέθεταν τη δέουσα αισθητική και δεν του έσκισαν το πουκάμισο. Ακόμα θυμάμαι τον πλούσιο "εσωτερικό κόσμο" του Παναγόπουλου, που αποκαλύφθηκε στην άλλη διαδήλωση!

Τη συνέχεια την είδα τυχαία στο STAR: οι πολίτες τον φυγάδευσαν στη στοά Κοραή, κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα των πάνοπλων αστυνομικών. Όμως, εκεί έμελλε να έχει τη μεγαλύτερη απογοήτευση, όταν οι θαμώνες σηκώθηκαν όρθιοι φωνάζοντας "Κλέφτες" και το εξαιρετικής έμπνευσης "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο ΔουΝουΤου"! Ράκος κυριολεκτικά, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, και εξέχον στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Τελικά, τα μηνύματα είχαν "πολλαπλούς αποδέκτες", όπως λένε οι "σοβαροί" τηλεστάρ:

1. Προς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: Οι αστυνομικοί σας έκαναν αντιπολίτευση και δεν προστάτευσαν τον πρώην υπουργό; Αφού δεν προστατεύουν ούτε εμάς, τότε τι ρόλο έχουν; Να γρονθοκοπούν ρεπόρτερ και εικονολήπτες, που συνήθως δουλεύουν με μπλοκάκι;

2. Προς Απόστολο Κακλαμάνη: Μήπως τώρα θα χάσετε το ύφος χιλίων καρδιναλίων που είχατε τα τελευταία χρόνια; Όπως είδατε, κανείς δεν σεβάστηκε τα άσπρα σας μαλλιά. Για όλους αντιπροσωπεύετε το κόμμα που διέφθειρε ολόκληρες γενιές και μας παρέδωσε αμαχητί στους κερδοσκόπους και τις βδέλλες. Θα τολμήσετε ξανά να κυκλοφορήσετε σαν κοινός θνητός; Οι καλές εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί για όλους. Αλλά πρώτα περάστε από το ταμείο, παρακαλώ. Όχι το Νομισματικό. Το δικό μας.

Καλό Μήνα, αγαπητοί μου αναγνώστες.

Υ.Γ. Δείτε και τα παρακάτω κειμενάκια:

http://theamapati.wordpress.com/2010/04/30/ola/

http://omadeon.wordpress.com/2010/05/01/greece-being-sold/

16 σχόλια:

OCULUS είπε...

Λωτοφάγε μου, η παρένθεσή σου καταπληκτική,αυτά τα γράμματα μάθαν στα παιδιά μας τα τελευταία τριάντα χρόνια!
Λυπούμαι για τον προπηλακισμό του κατά τ΄άλλα σεβαστού κ. Κακλαμάνη.
Ωστόσο κι αυτός δε θάπρεπε να ντρέπεται που την άλλη βδομάδα με την ψήφο του θα μειώσει κι άλλο τις πενιχρές συντάξεις των 500-800 ευρώ γερόντων με άσπρα επίσης μαλλιά αλλά και ροζιασμένα χέρια?
΄Οπως πάνε,σε λίγο δε θα κυκλοφορεί κανένας τους γιατί θα φοβούνται την ανεξέλεγκτη πλέον οργή του κόσμου απ τις συνέπειες της άνευ όρων παράδοσης της πατρίδας μας σε ΚΑΤΟΧΗ...

squarelogic είπε...

Καιρό τώρα λέω οτι δεν έπρεπε κανείς απ όλους αυτούς να μπορείνα βγαίνει ανενόχλητα απ το σπίτι του χωρίς να τους φτύνουν!
Ότι δεν μπορεί οι Αλογοσκούφηδες,Παπαθανασίου,Παπαντωνίου,Τσοχατζόπουλοι κ σία να πίνουν
αμέριμνοι τον εσπρέσσο τους στα "καφέ της εξουσίας" και όλοι να τους κάνουν χαιρετούρες αντί να τους ζητούν τον λόγο.
Ίσως το κακό στερνό τους τέλος παραδειγματίσει κάποιους από δω και πέρα.Περιμένω με ανυπομονησία μια παλλαική συγκέντρωση-πολιορκία έξω απ την Βουλή με αίτημα
α) δήμευση/δέσμευση κινητής+ακίνητης περιουσίας όσων προκάλεσαν αποδεδειγμένα μεγάλη ζημιά στο δημόσιο Ταμείο,είτε δια της μίζας είτε δια ηθελημένων παραλείψεων
β) μείωση του αριθμού των Βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής ή ,είωση των αποδοχών τους κατά το ίδιο ποσοστό που θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους.

celin είπε...

με βρισκει απολυτα συμφωνο το πνευμα της αναρτησης
κ τα σχολια που τη συνοδευουν,
ιδιαιτερα η μαχητικοτητα k οι προτασειςτου squarelogic

Βάσσια είπε...

"α) δήμευση/δέσμευση κινητής+ακίνητης περιουσίας όσων προκάλεσαν αποδεδειγμένα μεγάλη ζημιά στο δημόσιο Ταμείο,είτε δια της μίζας είτε δια ηθελημένων παραλείψεων
β) μείωση του αριθμού των Βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής ή ,είωση των αποδοχών τους κατά το ίδιο ποσοστό που θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους."

Πολύ σωστά τα γράφει ο Square.
Το πιο εύκολο γι αυτούς είναι να βρούνε ποιοι απέκτησα πλούτο (ψάχνοντας και λοιπούς συγγενείς φυσικά) και να τη δημεύσουν.

Πάντως αν δεν τους "ξεκάνουμε" όλους , μα όλους, κυβέρνησαν η όχι, από το πολιτικό σκηνικό, δεν πρόκειται να ικανοποιηθούμε.

Καλό μήνα, παρ' αύτα Λωτοφάγε

OCULUS είπε...

Ελπίζω να μου συγχωρήσετε την δυσπιστία,αλλά μαθημένος τόσα χρόνια σε "πασοκιές" πιστεύω ότι εκείνος ο επιχείλιος έρπης ή δάγκωμα στο χείλος του κατοχικού πρωθυπουργού πρίν λίγη ώρα στο Υπουργικό συμβούλιο, αποτελεί συνέχεια στο άθλιο επικοινωνιακό παιγνίδι που παίζεται ετούτον τον καιρό στις πλάτες μας...
Όχι βέβαια ότι συγκινεί και πολλούς,αλλά θάχουν να λένε όταν φύγουν νύχτα, ότι μάτωσαν και σφόδρα στεναχωρήθηκαν γιαυτά που μας κάνανε...

KOYKLITIS είπε...

Ο Κακλαμάνης, που θεωρώ πως είναι από τα καλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι και 74 χρόνων. Πότε σκοπεύει να αποσυρθεί ώστε να ανοίξει ο δρόμος σε νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες;
Μα τόση γλύκα έχει αυτή η εξουσία που θέλουν να την ασκούν μέχρι να φτάσουν στο κατώφλι του θανάτου;
Δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας αλλά, μεταξύ μας, θα προτιμούσα στη θέση του Κακλαμάνη να βρισκόταν ο Πάγκαλος!

celin είπε...

koyklitis
μην ανησυχεις,ερχεται κ η σειρα του!!!

Λωτοφάγος είπε...

@ Και όχι μόνο αυτό, Oculus, αλλά συγχρωτίζεται τόσα χρόνια με αυτό τον εσμό που μας κατάκλεψε! Άρα, όσο έντιμος και αν είναι, αποδέχεται αυτή την κατάσταση χωρίς να την καταγγέλλει ή να παραιτείται.
Είναι συνυπεύθυνος, όπως θα ήμουν κι εγώ αν η παρέα μου ήταν εταιρεία δολοφόνων.
Μην σε τρομάζει η λέξη: οι πράξεις τους κατέστρεψαν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων άξιων και σπουδασμένων, οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν σε αυτή τη δύστυχη χώρα αν τους είχε δοθεί η ευκαιρία. Όπως επίσης διέφθειραν άλλους τόσους για να υφαρπάξουν την ψήφο τους, με αντίτιμο μια θέση στο νεκροταφείο που λέγεται Δημόσια Διοίκηση.
Προκάλεσαν την ερήμωση των νησιών και την αφαίμαξη κάθε δημιουργικού πόρου, γιγάντωσαν την απληστία μοναχών και παπάδων, έφτιαξαν νέα "τζάκια", πτώχευσαν ταμεία και νοσοκομεία και αναγκάζουν σήμερα τα καλύτερα μυαλά να ξενιτεύονται.
Στα μάτια μου είναι δολοφόνοι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και αφού βύθισαν τη χώρα στην ανυποληψία και τη μιζέρια, έχουν το θράσος να δίνουν διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια, Squarelogic!
Κι εγώ περιμένω αυτή τη διαδήλωση. Θα είμαι μπροστά μπροστά!
Θα μειώσουν, λέει, τις αποδοχές τους. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αντιδράσεις.

Λωτοφάγος είπε...

@ Σελίν, θα είμαστε εκεί, έτσι;
Ίσως αυτή η κρίση είναι για το καλό μας. Ίσως να φέρει τα πάνω κάτω και να ξαναβρούμε τον εαυτό μας.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, Βάσια, τότε μόνο θα ησυχάσουμε.
Όχι επαναπαυόμενοι με την προοπτική της μείωσης του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων. Διότι η πτώχευση θα πληγώσει όλους μας.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αλήθεια, Oculus; "Στενοχωρήθηκε" τόσο ώστε έβγαλε έρπη;
Μπα, κάτι θα του είπε η μανούλα. :)))

Λωτοφάγος είπε...

@ Κιεγώ θα προτιμούσα τον Πάγκαλο, Κουκλίτη. Με την αλαζονεία στο βλέμμα και τα αυτάρεσκα προγούλια του ατόμου που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του!
Είχα αναφερθεί παλιά στο γεγονός ότι όλοι σε αυτή τη χώρα ονειρευόμαστε τη σύνταξη, εκτός από τους πολιτικούς, στους οποίους μόνο ο Χάρος δίνει σύνταξη! Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο για τους ανθρωπολόγους. :)

celin είπε...

Eκει θα ειμαστε φιλε
δεν εχουν καταλαβει οι Μαριες Αντουαννετες τι ερχεται

squarelogic είπε...

Η ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ τιμωρία γιά όλους αυτούς θα είναι όχι το ξύλο κι ο προπηλακισμός,αλλά αφού δεσμευτούν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία,να υποχρεωθούν να οδυλέψουν για να ζήσουν ως κοινοί θνητοί...Να δω τον Πάγκαλο και τον Πρωτόπαππα,τον Βουλγαράκη και τον λιάπη,δίχως σύνταξη και ασφάλιση, να ζητούν δουλειά για 1000 ευρώ,και τι στον κόσμο...

Λωτοφάγος είπε...

@ Δυστυχώς, φίλε Squarelogic, αυτό θα το δεις... σε άλλο κόσμο.
"Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει", έλεγε ο παππούς μου, φανατικός βενιζελικός, που παρ' όλα αυτά σιχαινόταν τους πολιτικούς!