Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Στέλλα σημαίνει Αστέρι

Οι Δάσκαλοι με Δ κεφαλαίο που αγαπήσαμε μένουν στη μνήμη μας σαν τα καντιλάκια που αναφέρει σε τραγούδι του ο Διονύσης Σαββόπουλος. Είναι οι άνθρωποι που πιστέψανε σε εμάς, που μοχθήσανε για εμάς, που πικραίνονταν όταν δεν προσπαθούσαμε, που χαίρονταν με τις επιτυχίες μας.

Μια τέτοια Δασκάλα δικάζεται σήμερα: η Στέλλα Πρωτονοταρίου. Διότι τόλμησε να σηκωθεί πάνω από το δημοσιοϋπαλληλικό ανάστημα των περισσότερων, για να φροντίσει και τα "άλλα παιδιά". Που δεν είναι "ελληνάκια" εξ αίματος, αλλά θέλουν να λάβουν την ελληνική παιδεία. Και, το χειρότερο, σκέφτηκε να φροντίσει ώστε και οι γονείς τους να μάθουν ελληνικά. 

Και οργάνωσε μαθήματα στις αίθουσες του 132ου δημοτικού σχολείου της Γκράβας, που έμεναν άδειες το απόγευμα. Το πρόγραμμα άρχισε να αποδίδει. Και τότε η Πρωτονοταρίου μετατέθηκε δυσμενώς. Τη θέση της πήρε κάποιος Γιουτλάκης (αλήθεια, γιατί οι περισσότεροι "ελληναράδες" έχουν δυσνόητα και αμφιβόλου καταγωγής επώνυμα;), που την κατήγγειλε ότι οργάνωσε το πρόγραμμα... σε συνεννόηση με ξένη πρεσβεία! Ξένη πράκτορας, δηλαδή!

Ελπίζω και εύχομαι να αθωωθεί πανηγυρικά η Στέλλα Πρωτονοταρίου. Μαζί με τη δασκάλα των αλβανικών, που είναι συγκατηγορουμένη.   Κι ας μην πήγε μάρτυρας υπεράσπισης η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία προεκλογικά εξαπέλυε μύδρους κατά του σκοταδιστικού κατηγορητηρίου!

Και να μην υπάρξουν άλλες τρομοκρατικές διώξεις εναντίον εκπαιδευτικών που απλώς προσπαθούν να ασκήσουν αυτό που θεωρούν λειτούργημα και όχι επάγγελμα.

8 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Θέλω και απαιτώ να μην το "σβήσουν" αυτό το άστρο.
Είμαι κι είμαστε μαζί της.
Την στηρίζουμε.

Καλό βράδυ

Υ.Γ.
Δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται σ' αυτή τη θέση, αλλά έπρεπε να την είχαν επαινέσει για το έργο της.
Αλλά τι λέω....... που ζω η γυναίκα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Όπως θα έμαθες, Βάσια, αθωώθηκε! Ακόμη κι ο εισαγγελέας διαμαρτυρήθηκε που έπρεπε να στραφεί εναντίον της!!
Κι ο Γιουτλάκης είπε πως τον υποχρέωσε να τη μηνύσει ο τέως Γ.Γ. του υπουργείου, κάποιος Πλατής.
Απλώς την ταλαιπώρησαν άδικα και ακύρωσαν ένα σπουδαίο πρόγραμμα. Οι γελοίοι!

squarelogic είπε...

Τι θα πει 'Τον υποχρέωσε να τη μηνύσει"?

Κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί σε κάτι τέτοιο αν έχει σπονδυλική στήλη.
Ας κυνηγήσουν όμως τώρα νομικά τον κ.Πλατή εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα.Ο παραλογισμός του Δημοσίου και αυτών που εμμένουν στο γράμμα του Νόμου και των γραφών του κάθε υπουργ.σφωγγοκωλάριου...

Locus Publicus είπε...

Εξωσχολικά μαθήματα ελληνικών είχα οργανώσει πρίν μερικά χρόνια σε κάποιο δημόσιο γυμνάσιο της περιοχής μου. Κανένα πρόβλημα. Το αίτημα εγκρίθηκε απο το σύλλογο των καθηγητών. Μετανάστης και ξένος και εγώ φίλε Λωτοφάγε. Εχουμε ακόμα πολυ δρόμο..

Λωτοφάγος είπε...

@ Σκέτη αηδία, Squarelogic! Διερωτώμαι: αφού άλλαξε η κυβέρνηση, γιατί δεν απέσυρε τη μήνυση να τελειώνουμε και προτίμησε να γίνει ρεντίκολο πανελληνίως;

Λωτοφάγος είπε...

@ Αν όμως. Λόκους, απαγορευόταν σε Έλληνες να έχουν σχολεία στο εξωτερικό, θα βγαίνανε οι φυλλάδες και τα φασιστοειδή να μιλούν για διεθνή συνωμοσία κατά της χώρας μας!
Αλλά, βέβαια, εμείς είμαστε ο υπερούσιος λαός και οι άλλοι τα ρετάλια!

Βάσσια είπε...

Ναι το διάβασα ότι αθωώθηκε.

Ίσα για να γινόμαστε ρεζίλι.
:-)

Λωτοφάγος είπε...

@ Να ήταν το μόνο ρεζιλίκι, Βάσια; Έχουμε κάβα!