Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ο εχθρός του εχθρού μου, εν δυνάμει φίλος μου


Τίνα Μπιρμπίλη-Γιώργος Σουφλιάς

Πώς λέμε... καμία σχέση;

Όταν έγραψα το χθεσινό κείμενο, ασφαλώς δεν γνώριζα ότι η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην κακοποιημένη γυναίκα. Ήταν μια ευτυχής σύμπτωση. 

Μιλώντας όμως για το "Πρώτο Θέμα", θυμήθηκα τη λυσσασμένη του επίθεση κατά της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, ήδη από τις πρώτες μέρες του διορισμού της: του έφταιγαν τα παπούτσια της, το τζιν, το εξώγαμο παιδί της. Εξυπακούεται ότι η επίθεση θα αφορούσε πρωτίστως τη θηλυκότητά της, αλλά κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι αμφισβήτησαν ακόμα και την επάρκειά της για τη θέση αυτή!

Γιατί άραγε; 

Follow the money, honey: πίσω από την -ας πούμε- εφημερίδα είναι ο Μπόμπολας. Που κινδυνεύει να χάσει συμβόλαια εκατομμυρίων. Και, κρίνοντας από τις δηλώσεις της ακριβοθώρητης υπουργού -με την έννοια ότι δεν ξημεροβραδιάζεται στα κανάλια, αλλά δουλεύει όπως θα έπρεπε να κάνουν όλοι όσοι πληρώνονται από τους φόρους μας- το συγκρότημα μάλλον θα πρέπει να αποχαιρετήσει τα υγρά του όνειρα. 

Ποια ήταν η πρώτη της δήλωση; "Δεν με ενδιαφέρει το μέλλον της Αττικής Οδού, αλλά της Αττικής"! 

Casus belli! Ο οχετός άνοιξε, αλλά το αφτί της δεν έδειξε να ιδρώνει. Κράτα καλά, Τίνα! Οι κλιματικές αλλαγές είναι εν εξελίξει, κι εμείς δεν έχουμε κλείσει ούτε τις χωματερές μας -πόσω μάλλον να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα!

9 σχόλια:

Βάσσια είπε...

"Το ότι ο κροκόδειλος έφαγε τον εχθρό σου, δεν σημαίνει ότι έγινε και φίλος σου" λέω εγώ, δια στόματος Νίτσε.

Λωτοφάγος είπε...

Χαχαχα! Πολύ καλό, Βάσια!

Locus Publicus είπε...

Δεν γνωρίζω τα συμφέροντα στον χώρο του υπουργείου περιβάλλοντος, αλλά γιατί να είναι διαφορετικά απο όλα τα άλλα...

Η κ. Μπιρμπίλη πάντως, και το λέω απο διαίσθηση, έκπέμπει μια σοβαρότητα που μου αρέσει. Είναι μάλλον μια ευχάριστη προσθήκη στην κυβέρνηση που καταναλώνεται πιο πολύ στα τηλεπαράθυρα απ' οτι στη δουλειά. Ελπίζω μονάχα να μην έχει την τύχη του Αλέκου Παπαδόπουλου που ήθελε να αναμορφώσει τον χώρο της Υγείας, ή του κ. Φλωρίδη που κάποτε ήθελε να καθαρίσει τον αθλητισμό. Της εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη.

Λωτοφάγος είπε...

@ Λόκους, απέχει από τα κανάλια, προς το παρόν. Λένε πως είναι εργασιομανής: ευπρόσδεκτη μανία σε μια χώρα όπου οι πολιτικοί περνούν τη μισή τους μέρα στα κανάλια και την άλλη μισή στο Κολωνάκι για καφέ!
Χαλάει την πιάτσα, όμως, και δεν θα της το συγχωρήσουν.

mtryfo είπε...

Δύο αναρτήσεις αφιερωμένες στην φοβερή φυλλάδα "πρώτο θέμα"...
μπράβο σου Λωτοφάγε δεν μας λυπάσαι, κυκλοφορούν εκτός απο την γρίππη και διάφοροι ιοί... αν κολλήσουμε το κρίμα στο λαιμό σου...
ωστόσο για να μην μείνω στο "φαιδρόν" της ιστορίας, ειναι απίστευτο αυτό που γίνεται με κάτι τέτοιες φυλλάδες, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί, βρομίζουν υπολήψεις...και φυσικά δεν ανοίγει ρουθούνι...

Ektoras είπε...

1ο θέμα και veto, ας μην ανοίξω καλύτερα το στόμα μου για τις φυλλάδες και τους γνωστούς άσπονδους "δημοσιογράφους" πρώην φίλους στη μπανιέρα. Μπράβο και για τις δυο αναρτήσεις φίλε Λωτοφάγε

Καλή εβδομάδα, καλό μήνα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Εντάξει, την επόμενη φορά θα ασχοληθώ με τις διαφημίσεις του Jumbo, Μαρία. :)

Λωτοφάγος είπε...

@ Στη μπανιέρα μαζί και στη μάσα χωριστά, Έκτορα. Οι καλοί λογοριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. :)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Σωστόοος!!
Καλή εβδομάδα, λωτοφάγε...