Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Παγκόσμια Μέρα Πλυσίματος Χεριών!

Ναι, μα το Χριστό! Δεν παραιτούνται με τίποτε οι φαρμακευτικοί κολοσσοί από την προσπάθειά τους να μας κρατούν τρομοκρατημένους! Πάντως, το πλύσιμο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Ένατη μέρα με αντιεξουσιαστική κυβέρνηση. Μετά την εθιμοτυπική του επίσκεψη την περασμένη Παρασκευή στα Εξάρχεια,  ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τράταρε χημικά τους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που υπέβαλαν τα σέβη τους στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και άναψαν πανηγυρικά παρακείμενους κάδους. Θερμή και ελαφρά ομιχλώδης η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θύμισε την εποχή που το παλαιό ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη χειροτονούσε τρομοκράτες συνταξιούχους.

Χθες οι άξιοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού ορκίστηκαν ενώπιον του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Η εικόνα θα θύμιζε ιρανική δημοκρατία αν οι ιεράρχες δεν είχαν φροντίσει να φορέσουν τα χρυσοποίκιλτα άμφιά τους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να παραστούν, ενώ εκείνοι του ΚΚΕ παρέμειναν στην αίθουσα, προφανώς σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Λιάνα Κανέλη. Από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν είδα να ορκίζονται οι Φώφη Γεννηματά και Σπύρος Κουβέλης, ενώ δεν σήκωσαν, λέει, χεράκι ούτε οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Δρούτσας, Μάγια Τσόκλη (έχει δει πολλά τέτοια "Ταξιδεύοντας") και Τίνα Μπιρμπιλή

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σε σκηνικό δεκαετίας του '60 (θα έλεγα '50, αλλά μπουσουλούσα τότε και δεν τη θυμάμαι καλά): με ύφος εθνοσωτήρα και πλατιές χειρονομίες Κωστάκη, έχοντας πίσω του μια τεράστια φωτογραφία της Αθήνας (θα περίσσεψε από τότε που ήταν δήμαρχος), μια ελληνική σημαία, κάποια (διακοσμητικά μάλλον) βιβλία με δέσιμο του 18ου αιώνα, το πορτρέτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή (υπονοώντας ότι είναι ο εμπνευστής του) και διάφορες -οικογενειακές, προφανώς- φωτογραφίες. Μας θύμισε δε, ότι τον γνωρίσαμε πριν από 16 χρόνια. Ήταν, άραγε, μπηχτή "με πολλούς αποδέκτες", όπως θα έλεγαν διάφοροι τηλεαστέρες; 

Τέλος, χθες ακούσαμε και δύο ενδιαφέροντα μέτρα: θα ανακληθούν οι αστυνομικοί-φιλιππινέζες των διαφόρων επισήμων και επωνύμων και θα καταργηθούν πολλά από τα κρατικά αυτοκίνητα, ενώ τα υπόλοιπα θα αντικατασταθούν από υβριδικά. Κακές γλώσσες λένε πως οι προδιαγραφές για τα νέα οικολογικά "φωτογραφίζουν" συγκεκριμένο μοντέλο της Honda! Δεν έχω άποψη, δεδομένου ότι υπάρχουν πολύ λίγα υβριδικά μοντέλα.

Προσέξατε ότι, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά, το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τον όρο "ο τόπος", το ΛΑΟΣ τον όρο "η πατρίδα", ενώ η ΝουΔούλα μάς αποκαλεί"η χώρα"; Εκτός από τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, οι συγκεκριμένες επιλογές αποδεικνύουν και συγκεκριμένες ιδεολογίες. Ή μήπως πάσχω από ανίατη καχυποψία, γιατρέ μου; 

10 σχόλια:

squarelogic είπε...

Μου άρεσε η 'περιγραφή" των πρώτων αβροτήτων των αντιεξουσιαστών υπουργών μας αν και μάλλον συμφωνώ με τη σκληρή γραμμή Χρυσοχοίδη αν θέλουμε να λέμε οτι υπάρχει Κράτος.
Αφήνοντας τις αβρότητες και πιάνοντας τους αβραμόπουλους θα το έβρισκα αστείο που ο συγκεκριμένος φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός της ΝΔ αν δεν είχα δει και τους προηγούμενους!
Δικαίωσε με καθυστέρηση κάποιων ετών την πρόωρη αλλά σωστή αποτίμηση του οξυδερκούς Παγκάλου:
Mr.Nothing
Δεν θα με πείραζε τόσο αν το ατσαλάκωτο και μετριοπαθές(περίτεχνα φιλοτεχνημένο)προφίλ του δεν έκρυβε ιδιαίτερους κινδύνους.Υπηρέτης Συμφερόντων είναι κι αυτός.
όσο για τα υβριδικά,αν υποψιαστώ οτι σκοπεύουν πάλι να δαπανήσουν τους φόρους μου για νά πιάσουν νέες μίζες αντικαθιστώντας τα προσφάτως αποκτηθέντα Lexus με τα πιο 'σεμνά και ταπεινά" Insight,ειλικρινά θα βγω στο αντάρτικο!

mtryfo είπε...

Ελα βρε ... ξέχασες την Δαμανάκη και τον Σηφουνάκη... κι αυτοι δεν σήκωσαν χεράκια...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Δύο τρεις λεπτομέρειες αν δεν παρέλειπες,
δεν θα σε έλεγαν λωτοφάγο:)

1) Ο πρωθυπουργός μας, είπε, ό,τι:
"δεν υπάρχουν "μητέρες-πατρίδες"(αναφερόμενος στο κυπριακό)

Άρα τέρμα και οι μητέρες, μας τελείωσαν...

2) Περί του "Σερ-Αβραμό":
Το πορτρέτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήταν στη άκρη και φαινόταν το μισό στην οθόνη. Όλα από λίγο...

Επίσης δεν πρόσεξες το τεράστιο άσπρο περιστέρι, δεξιά του στην οθόνη και πάνω από το κεφάλι του, (σύμβολο ειρήνης)

Μου έκανε εντύπωση που έλλειπε το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου! Δεν χωρούσε μάλλον στο πλάνο.
Τι να πρωτοβάλλει, ο..λεβέντης μας?

Με άριστα το 20, θα πάρεις 18.
Ο γιατρός μια χαρά σε βρίσκει.
Καλημέρα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, η αλήθεια είναι, Squarelogic, ότι ο Χρυσοχοΐδης είναι all time classic: πάντα σκληρός! Ελπίζω να μην έχουμε νέο Δεκέμβρη.
Να το έχεις σίγουρο το αντάρτικό. Και θα έχεις πολλούς συντρόφους εκεί. Οι μίζες θα χορεύουν ικαριώτικο σε λίγο. Κάτσε να "ενημερωθούν" τα νέα στελέχια και θα συνεχίσουν τη φάμπρικα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Άρα έχουμε κάμποσους Πασόκους που διαφωνούν με αυτόν τον αναχρονισμό, Μαρία. Σε καλό δρόμο βρισκόμαστε.
Αναρωτιέμαι μόνο αν είχαν κάνει το ίδιο και επί Χριστόδουλου...

Λωτοφάγος είπε...

@ Σπίθα μου, βγήκαν ήδη οι πρώτοι λωτοί στις λαϊκές :)
Το πρόβλημα είναι πως μίλησε και για "στρατούς κατοχής". Τα έκανε όλα ίσωμα, για να μην φανεί προκλητικός στον Ερντογάν, ο οποίος τολμάει να αντιμιλά στο Ισραήλ...
Υποκλίνομαι στην παρατηρητικότητά σου. Όχι, δεν πρόσεξα το περιστέρι. Αλλά τον Καραμανλή πού τον ήξερε και τον ενέπνευσε κιόλας; Αν δεν κάνω λάθος, στους Ρηγάδες ήταν εκείνη την εποχή!
Όσο για το δέντρο, πού βρίσκεται αλήθεια;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Μεταξύ μας:)

1) Τον Καραμανλή, δεν τον έβλεπα καλά, (πρέπει να αλλάξω γυαλιά), είδα μια φωτογραφία..μισόκρυμμένη και πλησίασα να δω από κοντά. !!
Σκέφτηκα, πονηρά:)
"Αυτός γιατί μισοκρύβει κάποια φωτογραφία? Κάποιο λόγο θάχει!!"

2) Το περιστέρι το είδε, ο υιός:)
" Τι κάνει το περιστέρι μου λέει, πάνω από το κεφάλι του?"
"Μήπως ψάχνει το δέντρο το χριστουγεννιάτικο; !!"

Νέα γενιά, τι να περιμένεις:)

Βρε, ούτε τον σερ-Αβραμόπουλο του λέω, δεν... σέβεσαι;

- "Αυτός είναι για να διαφημίζει μανικετόκουμπα ή ρολόγια, ", μου απαντά..
"δεν βλέπεις πως κουνάει τα χέρια του"

υ.γ.
Άρα ξαναπάς στο 20, αλλά θα σου βάλω...19!!
Ξέχασες τον Πανίκα:)

Ανώνυμος είπε...

Οι εργάτες του Περάματος λωτοφάγε (λέγε με ΠΑΜΕ), μάλλον το Λοβέρδο κατάφεραν να κάνουν συμπαθή παρά λύση προβλημάτων προώθησαν.
Δεν πας λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων ενός νέου υπουργού να ζητάς εδώ και τώρα την οικονομική ενίσχυση αυτών που εκπροσωπείς. Είναι αντισυνδικαλιστικό, και μόνο φανατικοί ή βλάκες θα μπορούσαν να το κάνουν!
Όσο για κείνους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν έδωσαν τον ¨ιερό όρκο¨ στο όνομα της ¨αγίας τριάδας¨, θα περιμένουμε να δούμε στη συνέχεια τι ακριβώς θα κάνουν προκειμένου να προωθήσουν το διαζύγιο του κράτους από την εκκλησία.
Γενικά δηλαδή, για τη νέα κυβέρνηση του ΓΑΠ ας περιμένουμε τις πρώτες εκατό μέρες-85 έμειναν…
Για την ΝΔ και το νέο της αρχηγό, ψηφίζω Ζορό-δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ο καλύτερος, αλλά είναι σίγουρο ότι με αυτόν αρχηγό η δεξιά δεν πρόκειται να ξανακυβερνήσει!

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν υπάρχει κανένα σέβας πλέον, Σπίθα μου. Και το σπιθάκι πολύ παρατηρητικό το βρίσκω. Μπράβο!
Τον Πανίκα δεν τον είδα ιδίοις οφθαλμοίς, οπότε δεν έχω άποψη.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δυστυχώς, Συνεά μου, η αυταρχική συμπεριφορά συνεχίζεται: δες Νίκαια.
Εκείνο που με στενοχωρεί είναι ότι οι μπάτσοι τελευταία δέρνουν και σκοτώνουν Πακιστανούς, παρόλο που είναι οι πιο φιλειρηνικοί άνθρωποι. Το έχουν παραδεχθεί επανειλημμένα υψηλόβαθμοι της Ασφάλειας. Και ερωτώ: τι πετυχαίνεις χτυπώντας έναν φιλειρηνικό αλλά ουχί μαλθακό άνθρωπο; Να τον εξαγριώσεις!

Περιμένοντας-περιμένοντας, πάει η ζωή μας, Συνεά. Το φώναζε κι ο Παύλος σε προηγούμενή μου ανάρτηση.
Ο Ζορό δεν προσποιείται κάτι που δεν είναι, ενώ οι υπόλοιποι είναι άχρηστοι και καραγκιόζηδες, αλλά κρύβονται πίσω από χαμόγελα και γραβάτες. Δεν πα'να πνιγούνε!