Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

μ.Κ. (μετά Καραμανλήν)

Επτά (αριθμός 7) μέρες χωρίς τη Νέα Δημοκρατία! Κλαψ!

Έξι μέρες με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Το νιώσαμε;

Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση, ξεκινώντας από την Τετάρτη:

Μιάμιση ώρα έκανε η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για να φτάσει στη δουλειά της. Welcome to the real world, κυρία μου. Είδατε τι τραβάνε οι κοινοί θνητοί; Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι δεν έγινε σωστός καταμερισμός των υπουργείων. Θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη ο τόπος κατοικίας. Είναι εύκολο να πας στο Μαρούσι όταν μένεις στην Αγία Παρασκευή π.χ.; Νομίζω ότι θα της ταίριαζε καλύτερα το Υπουργείο Άμυνας. Εκτός όλων των άλλων, Γιωργάκη, χάσαμε την ευκαιρία να έχουμε τη δική μας Κάρμε Τσακόν -χωρίς την εγκυμοσύνη! Άσε που, όπως το κόβω, θα θυμηθεί την παλιά της πρόταση να γίνουν τα αγγλικά η δεύτερη επίσημή μας γλώσσα. 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (!) "εισέβαλε", λέει, στα Εξάρχεια και τα απέκλεισε από την υπόλοιπη χώρα! Είχε και τα νεύρα του από την προηγουμένη, όταν ανακάλυψε πως το Λιμενικό είχε χρεωμένα 35 κινητά με απεριόριστο χρόνο ομιλίας, οπότε έστειλε τις κλούβες στο "κράτος των Εξαρχείων" για να ξεσπάσει.

Υπερβολές. 'Ενα καλημέρα ήθελαν να πουν οι άνθρωποι, αλλά έτσι άγαρμπα που το είπαν, τρόμαξαν τους κατοίκους. Δικαίως ο Στέλιος Κούλογλου αναρωτιέται (http://www.tvxs.gr/v23040) τι θα γινόταν αν ένας ακόμη Κορκονέας αναλάμβανε πρωτοβουλίες. Εντάξει, βρε παιδιά, θα το φτιάξουν λίγο και την επόμενη φορά θα είναι πιο κόσμιοι. Θα σας μιλούν με το "σεις" και με το "σας".  

Είχε, βέβαια, προτείνει ο Γιώργος στη Μαρία Δαμανάκη το υπουργείο, αλλά αυτή τους ψυχανεμίστηκε τους μπελάδες και αρνήθηκε. Σου λέει, μετά την προπόνηση επί Μαρκογιαννάκη, αυτοί δεν μαζεύονται εύκολα. Μέχρι και τη "φωνή του Πολυτεχνείου" θα χάσω!

¨Ξέρεις κανέναν που να του είπαν να πάει και δεν πήγε;" ρωτούσε ο "βοσκός παρά τω Προέδρω" (κατά κόσμον Χάρι Κλιν) στον δίσκο του "Έθνος Ανάδελφον". Ε, λοιπόν, ναι, ξέρουμε δύο: τη Δαμανάκη και τον Χρυσόγελο. 

Κατάλαβε τελικά κανείς τι έγινε με αυτό το έρημο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής; Ο Γιωργάκης τηλεφώνησε στη Βασιλάκου των Πράσινων της Αυστρίας που πάει και για δήμαρχος, κι ο Λάλας στον Χρυσόγελο: η μία εκδοχή. Ο Γιωργάκης τηλεφώνησε στη Βασιλάκου ΚΑΙ στον Χρυσόγελο, αλλά καπάκι τηλεφώνησε ΚΑΙ ο Λάλας για να σπάσει πλάκα: η δεύτερη εκδοχή. Σε κάθε περίπτωση, ο Χρυσόγελος αρνήθηκε. Η Βασιλάκου αρνήθηκε επίσης, αλλά θα ήθελε να είχε δεχτεί. Μύλος! Φοβάμαι ότι ο Σουφλιάς το καταράστηκε φεύγοντας.

Και ξαφνικά, μια λεπτή κοπέλα με τζιν και σακίδιο κάνει σκόνη τα gucci και τα channel μοντελάκια: η Τίνα Μπιρμπίλη, δόκτωρ Περιβαλλοντολόγος! Έχει, βέβαια, το μέτωπο-πλατεία της Διαμαντοπούλου, αλλά φαίνεται συμπαθέστατη. Εκτός από την ηλικία και τις σπουδές της, δεν γνωρίζουμε τίποτε γι' αυτήν. Γιατί να ξέρουμε άλλωστε; Άλλα μας ενδιαφέρουν, και για αυτά μοιάζουν να επαρκούν οι περγαμηνές που διαθέτει. Ο Γιώργος Σουφλιάς έκαψε τη μισή Ελλάδα κι έφυγε, μουρμουρίζοντας κάτι για υπερεκτιμημένο περιβάλλον και ότι θέλει "να αναπνεύσει εκτός πολιτικής". (Συγγνώμη που σας προκαλέσαμε δύσπνοια, κύριε υπουργέ μου, ειλικρινά δεν ήταν στις προθέσεις μας!) Και να που μια επιστήμονας, χωρίς τίποτε δήθεν πάνω της, υπόσχεται ότι θα εφαρμόσει πράσινη ανάπτυξη στην Ηλεία. Λέτε;

Εκείνος που με τρομάζει είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, που θα μας κυβερνήσει "ηλεκτρονικά". Κάτι σε Όργουελ θυμίζει. Γενικότερα, τα σχοινοτενή ονόματα των υπουργείων με ανατριχιάζουν λίγο, όπως κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ονομάζεται Πεταλωτής! Ας μην είμαστε όμως δυσπροσάρμοστοι και γκρινιάρηδες.

Για το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δεν ανησυχώ: ανέλαβε υφυπουργός η Άντζελα Γκερέκου. Επιτέλους θα δουν μια όμορφη Ελληνίδα οι tour operator, διότι επί Πετραλιά είχαμε μια... έκπτωση στην αισθητική μας. Άσε που έχει και σύζυγο καλλιτέχνη! Όταν άκουσα Αγγελική Γκερέκου μπερδεύτηκα, αλλά στην τελική είναι πιο σοφιστικέ από το Άντζελα που θυμίζει κάτι σε μπουζούκια! 

Εκείνο που με χάλασε είναι το όνομα της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου: Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια της Νομικής Αθηνών. Βεβαίως και μπράβο της, αλλά εκτός από αυτή της την ιδιότητα, υπήρξε δικηγόρος της Μονής Τοπλού για κάτι μικροδιεκδικήσεις χιλιάδων στρεμμάτων που ματαίωσαν τελικά οι κάτοικοι με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και τυγχάνει  δικηγόρος του Ομέρ Πριόνη μαζί με τον συνέταιρό της Σπύρο Φλογαΐτη στη δίκη για τη διπλή ανάπλαση του Ελαιώνα! Αντιμέτωπη και πάλι με τους κατοίκους και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι κάρμα κι αυτό! Γιωργάκη, εδώ έχουμε μια αντίφαση λόγων και επιλογών.

Αυτά για τις πρώτες έξι μέρες. Υπομονή: μένουν άλλες 94. Θα συνηθίσουμε.

Υ. Γ. Αυτό τον καιρό στην Κομισιόν ετοιμάζονται να διορίσουν τους νέους επιτρόπους. Η προηγούμενη κυβέρνηση σνόμπαρε τον θεσμό και δεν έκανε καμιά πρόταση -ούτε καν για επίτροπο Περιβάλλοντος, αν και ο Σταύρος Δήμας είναι μακράν ο καλύτερος! Κύριε Παπανδρέου μας, τώρα που επιστρέψατε από την Πόλιν και τον Ερντογάν, μπορείτε να εισακούσετε την πρόταση των Οικολόγων-Πράσινων και να προτείνετε ξανά τον Δήμα; Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνετε για άλλον.

8 σχόλια:

mtryfo είπε...

Καλημέρα και καλή βδομάδα Λωτοφάγε μου...
Υπομονηηηηηή...
έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά, όχι μόνο στις 94 οπως προβλέπεις αλλά σε πολύ περισσότερες..

Μεταξύ μας και στον άντρα μου έκανε εντύπωση η απλή εμφάνιση της καινούργιας υπουργού Μπιρμπίλη...:)
εγώ ομολογώ ότι δεν την είδα γιατί ασχολιομουν με τον εγγονό μου και "έχασα" το θέμα...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ τρέξιμο αυτό το παιδί…ρε παιδί μου!
Αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό ή που δεν θα αφήσει πρόβλημα άλυτο ή που θα κλατάρει.
Για τη Μπιρμπίλη, τι να πεις…
Καλή περίπτωση.
Εκείνο το σακίδιο στην πλάτη που δεν αποχωρίζεται ποτέ, τι να περιέχει άραγε; Ελπίζω να μη κοιμάται μ΄ αυτό!
Κάτι ακόμα που εντυπωσιάζει σε αυτή την κυβέρνηση, σε σχέση με την προηγούμενη που είχε έναν ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ, είναι πως και τούτη διαθέτει έναν ΠΕΤΑΛΩΤΗ!
Μπρρρ…

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλησπέρα και καλή εβδομάδα και σε σένα, Μαρία μου.
Δεν έχω ακόμα εγγόνια και ασχολούμαι με μπιρμπιλόνια. Ο διάολος δουλειά δεν είχε... :)))
Μα για τις πρώτες 100 μέρες δεν είπαν; Θα έχει και συνέχεια; Oh my God! :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Συνεά, ως "πράσινη Τίνα" σπόρους θα έχει. Δεν υποσχέθηκαν να μας πρασινίσουν;
Είδες πώς αλληλοσυμπληρώνονται γλυκά; Αλογοσκούφης και τώρα Πεταλωτής. Υπονοούν κάτι για εμάς;
Δεν κλατάρει ο Γιωργάκης. Αυτός διορθώνει ποδήλατο εν κινήσει! Έφερε και τον καταλανό αρχιτέκτονα να μας ομορφύνει. Τι άλλο θες;

squarelogic είπε...

Σα να μου φαίνεται οτι αρκετές απ τις πρώτες 100 μέρες θα τις περάσουν επανεξετάζοντας και ξηλώνοντας τα διατάγματα και τις υπουργικές αποφάσεις της τελευταίας στιγμής(της ΝΔ):
'Εχουμε και λέμε...
Αναγνώριση κολλεγίων(Σπηλιωτό),εν κρυπτώ παραδοση της πρωτοβάθμιας υγείας στους μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου(αυτούς ντε,που ανδρώθηκαν απ τις "κατά λάθος" ελλείψεις του δημόσιου τομέα)(Αβραμό) κλπ.
Έτσι για να μαθαίνουμε...

Λωτοφάγος είπε...

@ Στην κατάσταση που βρισκόμαστε, αγαπητέ Squarelogic, και αυτό μόνο να κάνουν τις πρώτες 100 μέρες, καλό μου φαίνεται.

fractal είπε...

Από ότι είδα πρόφτασαν άλλοι φίλοι να σου σκουπίσουν τα..δάκρυα.
Εγώ θα σε συμβούλευα να κρατήσεις μερικά δάκρυα και για το τέλος της τετραετίας.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πολύ φοβάμαι πως έχεις δίκιο, Φράκταλ! Θα τα κρατήσω σε δακρυδόχο! :)