Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Η ευτυχία κράτησε μια μέρα...

Τη Δευτέρα  ήμουν ευτυχής και δυστυχής ταυτόχρονα:

1α) Ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στη Βουλή με 4,60%, προς μεγάλη λύπη της Ελευθεροτυπίας και λοιπών καλοθελητών!

1β) Το ΠΑΣΟΚ έχει παντοδυναμία με 160 βουλευτές!

2α) Ο ένας στους 10 νέους μέχρι 25 ετών ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, κι ο ένας στους 9 ψήφισε Οικολόγους. Αυτό από μόνο του είναι επίτευγμα, αν υπολογίσει κανείς την ανεργία των νέων και τις υποσχέσεις για διορισμούς που μοιράζονταν αφειδώς από τα δύο μεγάλα κόμματα! Άρα η στήριξη της εξέγερσης του Δεκέμβρη δεν ήταν λάθος.

2β) Τα 2 από τα 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους είναι άνω των 71 ετών! Αν από τα 10 εκατομμύρια αφαιρέσουμε τους διπλοεγγεγραμμένους και τους νέους που λόγω σπουδών στο εξωτερικό ή το εσωτερικό δεν ψήφισαν, τότε το ποσοστό είναι αναλογικά μεγαλύτερο. Η γήρανση, όμως,  του εκλογικού σώματος συνήθως οδηγεί σε αρτηριοσκληρωτικές επιλογές. 

3α) Τα Χρυσά Αυγά μείωσαν το ποσοστό τους από 0,46 τον Ιούνιο σε 0,29, παρά τους τραμπουκισμούς στον Άγιο Παντελεήμονα και εναντίον του ΑΝΤΑΡΣΥΑ -ή μήπως ακριβώς εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς;  

3β) Το ΛΑΟΣ αύξησε το ποσοστό του, από 3,80% το 2007, σε 5,63% τώρα. Όσο υπάρχουν στρώματα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, οι εξυπνάδες καφενείου θα έχουν πέραση.

4α) Απαλλαχτήκαμε από τον Σουφλιά! Ακόμα κι αν δεν υπήρχε τίποτε άλλο, αυτό από μόνο του θα μου έφτανε!

4β) Το ΚΚΕ έχασε 0,60% των ψήφων του 2007. Φαντάζομαι ότι θα το ρίξουν στην αυτοκριτική κατά μόνας. Ελπίζω να αναθεωρήσουν την απέχθειά τους για κάθε πρόταση  συνεργασίας με άλλα αριστερά κόμματα.

Η εικόνα όμως των μεταναστών που πανηγύριζαν για την αλλαγή κυβέρνησης, έτσι όπως τη μετέδωσε ξένο κανάλι, με συγκίνησε. Ελπίζω ο Γιωργάκης να κρατήσει τις υποσχέσεις του -τουλάχιστον απέναντί τους- για να μην τους βγει ξινή η τόση χαρά!

Χθες αντίθετα, τα μέλη της νέας κυβέρνησης και (προπαντός) οι νέοι τίτλοι-πάτσγουορκ των υπουργείων μού προκάλεσαν κάτι σε κατάθλιψη.

Οφείλω να συγχαρώ τους Οικολόγους Πράσινους για την περήφανη άρνησή τους να αναλάβουν υφυπουργικό θώκο μισή ώρα πριν από την ορκωμοσία, χωρίς να έχει προηγηθεί στοιχειώδης έστω συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ. Και να ζητήσω συγγνώμη (όχι πως έχει σημασία) που τους είχα αποκαλέσει συνονθύλευμα παλαιότερα.

Και βέβαια, ο κ. Τρεμόπουλος είχε προαναγγείλει αυτή τη στάση, σε ανύποπτο χρόνο: "Δεν θα είμαστε πράσινη σταγόνα σε κουβά άλλου χρώματος"!

Κάτι Ανανεωτικοί, που κουνιούνται νευρικά εκεί στο βάθος, τον άκουσαν;

17 σχόλια:

vasikos metoxos είπε...

Άκουσαν το 8-5 Λωτοφάγε μου και δε λένε να συνέλθουν!

Παύλος είπε...

Κάποιος ίσως θάπρεπε να θυμίσει σε όλους αυτούς, τους περιφερόμενους από ιστολόγιο σε ιστολόγιο θιάσους, ότι τις δεκαετίες του 80 και του 90 δεν λείπαμε στις νήσους Bora-Bora. Εδώ είμασταν όλοι και απολαμβάναμε τη μπόρα και την καταιγίδα από τα σκάνδαλα, την απόλυτη διαφθορά, την βαθιά σήψη, τον κρατισμό, τις γκομενοδουλειές του αείμνηστου, τον αυριανισμό, τους Κουτσόγιωργες, τους Κοσκωτάδες, τα "γιουγκοσλαβικά" καλαμπόκια και τους Αθανασόπουλους, την ΠΡΟΜΕΤ και την Βάσω, τον ΟΠΑΠ, την Ολυμπιακή των 5 ηπείρων και των 12 χιλιάδων υπαλλήλων, την ΕΡΤ με τους άπειρους αργόμισθους, τους Κατσιφάρες, τους Τσοχατζόπουλους, τις κλαδικές σας που ήταν η αστείρευτη δεξαμενή του Δημοσίου, τους Πάχτες και τις αρπαχτές, το χρηματιστήριο, τα πακέτα Ντελόρ και Σαντέρ και το ποιοί τα έφαγαν, την πλήρη αποβιομηχάνιση της χώρας, την απόλυτη απαξίωση και ξεπούλημα των Ναυπηγείων, την υπονόμευση της ΕΒΟ, την μετατροπή του Λαυρίου και του Μαντουδίου Ευβοίας και δεκάδων άλλων σε πόλεις ανέργων, το νταλαβέρι στο καθεστώς της αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, το παραδικαστικό, τα φακελλάκια, τους συναιτερισμούς, τα ατελείωτα πράσινα βολέματα, το κτηματολόγιο του Λαλιώτη, τους Μποσινάκηδες και τους Αρκουδέες, τα "τεκμήρια διαβίωσης", τις "περαιώσεις", τις ΑΠΕΙΡΕΣ πυρκαγιές, το νέφος, την τρισάθλια Παιδεία, να συνεχίσω ή να σταματήσω; Άντε ας σταματήσω για να μην τους συγχίσω τώρα που βρίσκονται στα χάϊ τους...

Εδώ ήμασταν, λοιπόν, και τότε και τους λουζόμασταν και ταυτόχρονα (και εντελώς τυχαία δηλαδή) εμείς πληρώναμε την νύφη, δηλαδή τα γαμησιάτικα όπως λέει και ο λαός μας πιο εύστοχα.

Κάθε φορά, λοιπόν, που βγαίνουν δώθε-κείθε και μέμφονται την ΕΞΙΣΟΥ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ίσως θάπρεπε να εξετάζουν και το μικρό εκείνο ενδεχόμενο να μην έχουμε ξεχάσει τίποτε από τα χρόνια της δικής τους διακυβέρνησης.

Και μην μου πουν πως κάποια από αυτά που προανέφερα ήταν αποφάσεις της συγκυβέρνησης. Χεστήκαμε κύριοι. Διότι η δική μας η ζωή, σε αντίθεση με την δική τους, δεν χωρίζεται σε τετραετίες. Η δική μας η ζωή είναι μία και ενιαία. Και τουλάχιστον η δική μου ζωή, από το 1941 μέχρι σήμερα ήταν σκατά. Και αν σήμερα εμφανίζονται ως μετανιωμένες παρθένες που ανάνηψαν από το βαριά αμαρτωλό και εγκληματικό παρελθόν τους και ήρθαν να με (ξανα)σώσουν, σε μένα που έχασα την ζωή μου μαζί τους δεν λέει απολύτως τίποτα.

Κι ας πουν στον αρχηγό τους, τώρα που έγινε πρωθυπουργός, πως θέλω την χαμένη ζωή μου πίσω! ΘΕΛΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΙΣΩ!!! Μ' ακούτε βρε ρεμάλια εκεί στην Ιπποκράτους και στη Ρηγίλλης;

mtryfo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ektoras είπε...

Τι να πρωτοσχολιάσω; χαχα... γειά σου φίλε Λωτοφάγε, μια χαρά τα έγραψες. Δύο μόνο, μια διαφωνία (merci :) και μια παρατήρηση

Διαφωνώ, έπρεπε να πάρουν οι Οικολόγοι υφυπουργικό θώκο, συμφωνεί και ο Καφετζόπουλος

Παρατήρηση: Μήπως το ποσοστό που έφυγε από τα χρυσά αυγά πήγε στο λάος;

Αυτά τα ολίγα, καλό Σαββατοκύριακο φίλε

Ανώνυμος είπε...

Λωτοφάγε, τα λες (όπως πάντα) όμορφα και απολαυστικά αλλά θέλω να κάνω μια ένσταση στην (μόνιμη) αναφορά σου στους ανανεωτικούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν ανήκω …στη συνιστώσα τους , νομίζω όμως πως τους αδικείς λίγο με το να τους καταδικάζεις πριν…κάνουν το αδίκημα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Τι εννοείς ακριβώς, Βασικέ μου;

Λωτοφάγος είπε...

@ Παύλο, δεν νομίζω ότι υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που θα διαφωνήσει με το σχόλιό σου. Μου θύμισες τερατουργήματα και εγκλήματα που ήθελα να ξεχάσω!
Ο Γιωργάκης κι οι συνεργάτες του προσπαθούν να μας πείσουν ότι προέρχονται από παρθενογένεση. 20 χρόνια υπουργός δεν θυμάμαι να έκανε τίποτε αξιοσημείωτο, εκτός από κάτι "μερεμέτια" στο Παιδείας και το ζεϊμπέκικο με τους Τούρκους. Οι οποίοι Τούρκοι αποδείχθηκαν... άμουσοι και συνεχίζουν ακάθεκτοι τις παραβιάσεις, ενώ εμείς την κούρσα των εξοπλισμών!
Έβλεπα απόψε στις ειδήσεις της ΝΕΤ και του Σκάι τους νέους υπουργούς να σηκώνουν τα μανίκια και να συσκέπτονται πυρετωδώς για να σώσουν "τον τόπο". Φοβάμαι πως στο τέλος θα μείνουμε εμείς επί τόπου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο άνθρωπος που τηλεφώνησε στη Βασιλάκου των Οικολόγων ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν άκουσα επιβεβαίωση από το ΠΑΣΟΚ. Οι εξηγήσεις που μετέφερα στο κείμενό μου ήταν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, συνεπείς με τη φιλοσοφία "δεν θα είμαστε πράσινη σταγόνα...". Συνεπώς, καλύτερα που δεν έπεσαν στη λούμπα. Ας δούμε τι θα κάνει η κυρία Μπιρμπίλη πρώτα.
Δεν γνωρίζω αν οι ψήφοι ξαναγύρισαν στο ΛΑΟΣ, αλλά σίγουρα αρκετές ψήφοι από τη ΝΔ το βοήθησαν να φτάσει τέταρτο κόμμα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Συνέα, οι ανανεωτικοί αποκάλεσαν τον Στάθη "εθνικιστή" -διότι δεν συμφωνούσε με τις απόψεις τους για την ιστορική αναθεώρηση- και επέβαλαν τον Μουλόπουλο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.
Φλερτάρουν χρόνια τώρα με το ΠΑΣΟΚ και προκαλούν προβλήματα, όπως λίγο πριν από τις εκλογές.
Αν θέλουν ΠΑΣΟΚ ας συνεργαστούν μαζί του κι ας αφήσουν ήσυχους εμας που δεν το θέλουμε. Τόσο απλά.

mtryfo είπε...

Αν επέβαλαν τον Μουλόπουλο (οπως λες και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω) τότε το 8 - 5 που έγραψε παραπάνω ο Βασικός μάλλον δεν ισχύει...

και για να μην σου αφήσω καμμιά απορία, λες με μεγάλη ευκολία οτι φλερτάρουν (οι ανανεωτικοί) με το ΠΑΣΟΚ... θα σου θυμίσω ότι για το ίδιο πράγμα κατηγορούσαν και τον Παπαγιαννάκη και οταν "έφυγε" τότε θυμήθηκαν οτι έλεγε πως θα ειναι ο τελευταίος που θα φύγει απο το κόμμα και θα κλείσει και την πόρτα... και έριχναν κροκοδείλια δάκρυα στην κηδεία του...
αυτά τα ολίγα...

Αυτό το κόμμα (ο ΣΥΝ) υποτίθεται
οτι έχει καταστατικό και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλα τα μέλη του. Οταν πάψουν να ετεροκαθορίζονται ποιοί ειναι φιλοπασοκ και ποιοί ειναι φιλοκκε τότε σίγουρα θα προχωρήσουν στο δρόμο τους με σιγουριά...

vasikos metoxos είπε...

Ανανεωτικοί 5 "Άλλοι" 8

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαρία, δεν ξέρω αν ο Μουλόπουλος είναι ανανεωτικός. Δεν είπα αυτό. Απλώς μπήκε αντί του Στάθη ως "κοινής αποδοχής". Ουσιαστικά με απαίτηση της Ανανεωτικής πτέρυγας.
Ο Παπαγιαννάκης ήταν αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Απείχε παρασάγγας από τον μέσο όρο του έλληνα πολιτικού όλων των κομμάτων.
Υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, κάτι παιδιά που νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες και δημιουργούν προβλήματα. Σε αυτούς αναφέρομαι.
Πιστεύω πως στη βάση φυσάει νέος άνεμος, που γεννήθηκε από τα κινήματα πολιτών. Ελπίζω αυτός ο άνεμος να σπρώξει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεπεράσει οριστικά την κρίση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ, Βασικέ. Δεν ήξερα την αναλογία.

Λωτοφάγος είπε...

Τελικά, φάρσα ήταν το τηλεφώνημα προς τον Χρυσόγελο (http://www.tvxs.gr/v22784), και πολύ σωστά εκείνος αρνήθηκε τη συνεργασία. Σκεφτείτε τι κράξιμο θα τρώγανε!

mtryfo είπε...

Αχ αυτές οι καρέκλες Λωτοφάγε μου... πολύ φοβάμαι ότι όλος ο καυγάς γι αυτές τις ρημάδες γίνεται...
εμείς άλλα "ονειρευόμαστε" αλλά κάποιοι συνήθως φροντίζουν να μας "προσγειώνουν"...

Για την φάρσα αναφέρθηκα σε σχόλιο στον doctorα, το είχα ακούσει στον flash, απο τον Λάλα...
ο οποίος είχε κάνει το ίδιο σε Βάσω, Βούρο και Γείτονα...

marianaonice είπε...

Η ευτυχία κράτησε μόνο μια μέρα!
Ακριβώς!
Ο τίτλος σου τα λέει όλα!!
:)))

Λωτοφάγος είπε...

@ Δυστυχώς, Μαριάννα :)