Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Εμείς και οι "άλλοι"

Σε όσους με διαβάζουν είναι γνωστή η αλλεργία μου στις θρησκείες. Εδώ και 40 χρόνια έχω κάνει τις επιλογές μου και δεν ανέχομαι προσηλυτισμό από κανέναν.
Σέβομαι όμως τις θρησκευτικές πεποιθήσεις όλων των ανθρώπων. Θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει τον θεό ή τους θεούς του και τον τρόπο λατρείας που προτιμά, χωρίς να ενοχλείται από κανέναν. Αρκεί, βεβαίως, να μην γίνεται επικίνδυνος για τους άλλους!
Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε δεχτεί -ως όφειλε- να κατασκευαστεί τζαμί στην Αθήνα, η Νομαρχία το υποσχέθηκε, αλλά τίποτε δεν έχει γίνει ακόμα.
Εμείς, όμως, μέχρι και μέσα στην Αβάνα έχουμε εκκλησία! Αλλά μάλλον εμείς είμαστε ο περιούσιος λαός.
Και τώρα, διαβάζω στο TVXS -που κι αυτό το διάβασε στο "Έθνος της Κυριακής"- ότι η Νομαρχία Αθηνών τιμωρεί με πρόστιμο 87.000 ευρώ ιδιοκτήτη αποθήκης, επειδή οι μουσουλμάνοι ενοικιαστές της την είχαν μετατρέψει σε άτυπο τζαμί! 
Είναι παρανοϊκό!
Την περασμένη Κυριακή στη Νέα Ιωνία, δεκάδες Πακιστανοί διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς άνανδρες επιθέσεις χρυσαυγιτών και λοιπών φασιστοειδών εναντίον συμπατριωτών τους. Η αστυνομία, λένε, κάνει τα στραβά μάτια, ενώ τα θύματα καταλήγουν στο νοσοκομείο.
Είναι απάνθρωπο και εξοργιστικό!
Χάρη στους μετανάστες χτίστηκε φθηνά όλη η Ελλάδα, γηροκομούνται οι γονείς και οι παππούδες μας, καθαρίζονται τα σπίτια μας, καλλιεργούνται τα χωράφια μας, πίστεψε ο κάθε τελειωμένος ότι είναι μεγάλος εραστής και έβγαλε ο κάθε βρομιάρης τα γούστα του πάνω σε τρυφερή σάρκα! Μήπως σας σοκάρει αυτό το τελευταίο; Κακώς! Διότι εκείνο που μας λείπει πάνω από όλα, δεν είναι η παιδεία μα η αυτογνωσία!
Παίρνουν τα μυαλά μας αέρα και φανταζόμαστε πως γαμ#%@ και δέρνουμε! Ακόμα και τα ανθρωπάκια ξύπνησαν και θέλουν υπηρέτες! "Χάσαμε την ανθρωπιά μας", λένε κάποιοι, "και ξεχνάμε ότι κάποτε υπήρξαμε κι εμείς πρόσφυγες και μετανάστες"! Δεν ξέρω για τα νησιά, αλλά η Αθήνα είχε συμπεριφερθεί στους πρόσφυγες του 1922 ακόμα χειρότερα από ό,τι στους Αλβανούς 70 χρόνια αργότερα!
Τα σχολεία μεταναστών και οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις Ελλήνων με γεμίζουν ελπίδα. Αντίθετα, οι εικόνες εκατοντάδων εξαθλιωμένων στην Πέτρου Ράλλη, που διανυκτερεύουν πίσω από το Κέντρο Αλλοδαπών προκειμένου να πάρουν τη γνωστή κάρτα, μου προκαλούν ντροπή!
Σκεφτείτε λίγο. Μην προσπερνάτε.
Ο Ζοζέ Μπαρόζο της κρίσης εκλιπαρεί την ψήφο και της δικιάς μας χώρας, για να συνεχίσει να βυθίζει τον κόσμο στη φτώχεια. Η κυβέρνηση αδιαφορώντας, εκκολάπτει το αβγό του φιδιού.
Ο δήμαρχος Αθηναίων παρασημοφορεί τον "καφετζή των Αζορών", αντί να φροντίσει την "πίσω αυλή" του δημαρχείου που έχει παραδώσει στη μαφία των ναρκωτικών και της πορνείας.
Κι εμείς, κυρίες και κύριοι, τα βάζουμε με τους Πακιστανούς ενώ ανεχόμαστε την αποστολή στρατιωτών στο Αφγανιστάν και φρεγάτας στον Κόλπο του Άντεν για να πολεμήσει τους απελπισμένους Σομαλούς "πειρατές", οι οποίοι δεν έχουν πλέον κανέναν πόρο!
Πού θα οδηγήσουν όλα αυτά; Και τείχη διπλά και τρίδιπλα να χτίσουμε, δεν μπορούμε να κρατήσουμε μακριά τις στρατιές των απελπισμένων. Ας μην συμπεριφερόμαστε σαν τους φεουδάρχες που τραβούσαν τη γέφυρα για να προστατεψουν το κάστρο τους αφήνοντας τους χωρικούς να πεθάνουν! Κανείς δεν θέλει να φύγει από τον τόπο του. Αναγκάζεται από τη φτώχεια, τον πόλεμο ή την περιβαλλοντική καταστροφή. Και όταν πια δεν έχει να χάσει τίποτε, δεν τον σταματάει και τίποτε.
Αντί να κλείνουμε τα αφτιά μας, ας ανοίξουμε τα μάτια μας.

7 σχόλια:

vasikos metoxos είπε...

Η ξενοφοβία θα πάρει τεράστια έκταση με τη κρίση. Οι άνεργοι μετανάστες της οικοδομής συγκροτούν πλέον στις μεγάλες πόλεις ένα τεράστιο κοινωνικό φορτίο απελπισμένων με ότι αυτό σημαίνει. Και οι άρχοντες τρώνε και πίνουν άνετοι και ωραίοι...

γ.κ. είπε...

συμφωνώ ως προς την παρουσίαση του θέματος αλλά περισσότερο με την τελευταία πρόταση στο σχόλιο του Βασικού.

που με κάνει ναθυμηθώ κάτι που είπα σε ένα αντιρατσιστικό γλέντι όπου και έπεσε λίγη σιωπή πριν συνεχίσουμε τις ρακές

"ρατσιστές και αντιρατσιστές βγάλτε τον σκασμό!! ο καπιταλισμός προελαύνει."



φίλε λωτοφάγε ως προς το τι μπορεί να περιμένει κάποιος απ΄τον σημερινό δήμαρχο(τον χειρότερο απ΄όσους θυμάμαι)είναι γνωστό...Δυστυχώς!!

την δε πολιτική βούληση για το θέμα ας μην την συζητήσουμε Καλύτερα αν δεν θέλουμε να εμβαθύνουμε η να πάθουμε κατάθλιψη γιατί είναι και εκεί ......Ανύπαρκτη.

πως λέμε αυτόματος πιλότος
Ετσιακριβώς.
Χρειάζεσαι μόνο επίθετο και υπομονή.



καλημέρα

Ektoras είπε...

Πές τα χρυσόστομε! τα φασισταριά είναι κάτι βολεμένα παιδάκια ή ηλίθια παιδάκια και οι ξένοι στηρίζουν τη χώρα μας για να μπορούν νεολέρες τύπου Χρυσών αυγών να φραπεδιάζουν όλη μέρα μπροστά στο Champions League, την καφετέρια και το προποτζίδικο

Λωτοφάγος είπε...

@ Απελπισμένοι και δαρμένοι, Βασικέ. Μέχρι πότε θα στρέφουν και το άλλο μάγουλο;
Δεν μας χρωστούν τίποτε. Δουλεύουν σαν τα σκυλιά και αμείβονται ελάχιστα. Γιατί ακριβώς να μας ευγνωμονούν;
Θα στραφούν εναντίον μας και τότε θα πούμε τον Δεσπότη Παναγιώτη!
Οι άρχοντες εφαρμόζουν το διαίρει και βασίλευε. Όσο εμείς τρωγόμαστε, εκείνοι πλουτίζουν!

Λωτοφάγος είπε...

@ Έχεις απόλυτο δίκιο, Ψουξ, σε όλα.
Το πρόβλημα είναι τι κάνουμε!
Διότι ούτε την ψήφο μας δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων του Ομέρ Πριόνη δεν κατοικεί καν στον Δήμο Αθηναίων!΄
Το ίδιο ισχύει και για τον έτερο Καππαδόκη, τον Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος ψηφίζεται από το... Πανόραμα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Έκτορα, φαντάζεσαι κάποια ωραία μέρα να έφευγαν όλοι οι μετανάστες;
Απόλυτη καταστροφή!
Το 1976, στην παράσταση "Το τραμ το τελευταίο" του "Ελεύθερου Θεάτρου" (με Φασουλή, Χρυσομάλλη, Παπακωνσταντίνου και τα άλλα φερέλπιδα παιδιά) υπήρχε μια σκηνή όπου ένας μισθοφόρος που είχε γυρίσει από την Κορέα περιέγραφε ότι ένας Κορεάτης τον ρωτούσε με νοήματα τι γύρευε στη χώρα του. Κάτι σαν το Αφγανιστάν σήμερα...
Όλα αυτά, βέβαια, τα ξεχνάμε όταν κλαψουρίζουμε πως ποτέ δεν κάναμε κατακτητικούς πολέμους και γι αυτό δεν πρέπει να φορτωνόμαστε τους πρόσφυγες που οι άλλοι δημιουργούν!

Λωτοφάγος είπε...

Υ.Γ. Κάποτε πρέπει να κοιτάξουμε τα μούτρα μας στον καθρέφτη. Μόνο τότε θα δούμε με ειλικρίνεια τον αληθινό μας εαυτό και ίσως συμφιλιωθούμε μαζί του.