Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Στη Χάγη! Στη Χάγη!


Αποσύρονται, λέει, τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα, ενώ δεκάδες νεκροί ανακαλύπτονται κάθε μέρα κάτω από ερείπια πολυκατοικιών! Παιδιά ακρωτηριασμένα, τυφλά και ορφανά συσσωρεύονται στα νοσοκομεία, που δεν έχουν ούτε ασπιρίνες πλέον! Συγκλονιστική η περιγραφή του γνωστού ανταποκριτή Γιάννη Κανελάκη σήμερα το πρωί!

Γνώριζα από παλιά την αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη των Παλαιστινίων. Όμως, οι εικόνες των αυτοκινήτων που έφταναν τρέχοντας -ανάμεσα σε λακούβες και χαλάσματα και παρά την έλλειψη καυσίμων- συνεχώς στα νοσοκομεία μεταφέροντας τραυματίες, η αυταπάρνηση των λιγοστών γιατρών και το μοίρασμα των όποιων εφοδίων κατάφερναν να φτάσουν ανάμεσα στους βομβαρδισμούς αποδεικνύουν ότι καμιά πολεμική μηχανή δεν μπορεί να νικήσει το φρόνημα ενός γενναίου και ενωμένου λαού! Πικρή γεύση πήραν, άλλωστε, κι οι Ναζί στη Ρωσία και την Ελλάδα…

Αποσύρονται, λέει, τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα. Ναι, αλλά τι πέτυχαν;
Να στρέψουν τους Παλαιστίνιους εναντίον της Χαμάς; Εδώ γελάνε! Διότι, αντίθετα, η επιρροή της οργάνωσης στην περιοχή μεγάλωσε εντυπωσιακά, όπως βεβαιώνει και ο Πάνος Χαρίτος. Να θυμίσω εδώ ότι η κυβέρνηση της Χαμάς εξελέγη δημοκρατικότατα, σύμφωνα με τους τότε παρατηρητές της Ε.Ε.
Να σκοτώσουν τους μαχητές της; Ούτε αυτό, αφού η πλειονότητα των νεκρών είναι άμαχοι και κυρίως παιδιά! Εξάλλου σήμερα οι ένοπλοι μαχητές κυκλοφορούν και πάλι στην πόλη της Γάζας.
Να διχάσουν τους Παλαιστινίους; Ο Π. Χαρίτος μετέδωσε ότι τα μετριοπαθή στελέχη της Χαμάς δήλωσαν πως επιδιώκουν τώρα συμμαχία με τη Φατάχ.

Μήπως το μόνο που πέτυχαν ήταν να επαληθεύσουν την «προφητεία» του νέου αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι μια μεγάλη διεθνής κρίση θα «δοκιμάσει» τη στόφα του νέου Προέδρου-Μεσσία; (Στις 2 Νοεμβρίου 2008 είχα γράψει αναλυτικά για το θέμα αυτό, όπως το ανέδειξε ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου στην «Καθημερινή».)
Ίσως, μολονότι ένας νέος προφήτης, ο Ουίλιαμ Πέρι, προειδοποίησε πριν από μερικές εβδομάδες πως ο Ομπάμα θα αντιμετωπίσει σε διάστημα ενός χρόνου πυρηνική κρίση με το Ιράν!
«Οφθαλμόν αντί βλεφαρίδας εφάρμοσε το Ισραήλ στη Γάζα», σχολίασε στη Guardian της 7.1.09 καθηγητής της Οξφόρδης εβραϊκής καταγωγής! Και, από ό,τι φαίνεται, δεν «πέτυχε» τίποτε!

Η κυβέρνηση του Σαρόν που έσφαξε γυναικόπεδα στη Σάμπρα και τη Σατίλα δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Θα βρεθούν κάποιοι γενναίοι δικαστές να παραπέμψουν στη Χάγη τη σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ για το ολοκαύτωμα στη Γάζα;
Θα πει, βέβαια, κάποιος ότι δεν φταίει μόνο αυτή. Ότι η Αίγυπτος που έκλεισε τα σύνορα αφήνοντας ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους να πεθάνουν με το χειρότερο τρόπο είναι εξίσου ένοχη! Ότι η Ε.Ε. ασχολούνταν με την «κρίση» του φυσικού αερίου και τηρούσε… αιδήμονα σιωπή. Ότι συνένοχοι είναι κι οι ισραηλινοί πολίτες που ανέβαιναν οικογενειακώς στους λόφους για να αγναντέψουν με ισχυρές διόπτρες το «θέαμα» της εξόντωσης των αμάχων με βόμβες λευκού φωσφόρου!

Μέχρι τότε, η διάσημη –εβραία!- δημοσιογράφος, και συγγραφέας βιβλίων όπως το «The Shock Doctrine», Ναόμι Κλάιν μας καλεί σε οικονομικό εμπάργκο κατά του Ισραήλ. Όσοι ενδιαφέρεστε να μποϊκοτάρετε τα προϊόντα και τις εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων, επισκεφθείτε το manosbee.blogspot.com και δείτε το σχετικό βιντεάκι.

11 σχόλια:

busy bee είπε...

Καλημέρα και πάλι!
Σε σχετικό σχόλιο, με το βίντεο σε εμένα λειτουργεί κανονικά!
Τι ακριβώς εννοείς?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα φίλε Λωτοφάγε, καιρό είχαμε να τα πούμε, χάρηκα για την επίσκεψή σου. Για τους Σιωνιστές και την "συμπάθειά" μου τα ξέρεις, θα έχεις διαβάσει κατά καιρούς...
Το Νέο Ινκα, εγώ, εσύ, πολλοί bloggers κάνουμε και προσκαλούμε και άλλους να κάνουν εμπάργκο. Το Νέοίνκα μετά το κάλεσμα έβαλε μια ανάρτηση σχεδόν απολογητική για το εμπάργκο, επίσης έγραφε οτι είμαστε φίλοι, λαοί με πανάρχαιοι ιστορία κλ.π. Φυσικά δε μέμφομαι το Νέοίνκα, το θεωρώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ. Απλά διαφώνησα στην... απολογία, οπότε μαζί με όλες τις άλλες κινήσεις και γραπτά μου εναντίον των νέων SS, άφησα ένα σχόλιο. Σου το παραθέτω, θα ήθελα να το διαβάσεις και συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο

Να είσαι πάντα καλά!
___________________________________

"Ισραηλινέ λαέ δεν είσαι φίλος μας. Δεν απολογούμαστε για το μποϋκοτάζ στα προϊόντα σου και πραγματικά απορούμε πόσες τόσες παγκόσμιες φίρμες σου ανήκουν. Ισραηλινέ λαέ δεν έχεις κράτος. Είσαι δύναμη κατοχής σε ένα κράτος εδώ κα 60 χρόνια. Εδώ και 60 χρόνια συντελείς μια γενοκτονία χωρίς να διδαχθείς από τη γενοκτονία τη δική σου. Όντως η ιστορία έχει γυρίσματα αυτό μην το ξεχνάς… Μέχρι πότε θα είσαι κάτοχος του παγκόσμιου πλούτου και θα έχεις τις μισές πολυεθνικές του κόσμου δικές σου και Εβραίους στα τιμόνια των ισχυροτέρων κυβερνήσεων; Προσωπικά αλλά και από συζητήσεις με πολλούς Έλληνες Κρητικούς δε σε θεωρούμε φιλικά προσκείμενο, το κάθε άλλο. Τα σχέδιά σου δε για την Κρήτη τα γνωρίζουμε. Ίσως εσύ δε γνωρίζεις οτι οι Παλαιστίνιοι, προέρχονται από τους αρχαίους Φιλισταίους. Τους Μινωΐτες δηλαδή που εποίκησαν την περιοχή μετά την καταστροφή της Κρήτης και του ΜινωΙκού πολιτισμού το 1450 π.Χ. με την καταστροφή που προεκλήθη από το σεισμό του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Όπως και τότε, έτσι και τώρα θα σας νικήσουν. Δεν είναι τυχαίο οτι 60 χρόνια με μια από τις μεγαλύτερες πολεμικές μηχανές, με όλα τα κράτη στο “πλευρό” σας, τις πολυεθνικές σας, με τους διωγμούς, τα βασανιστήρια, τους πολέμους και τη μακροπρόθεσμη γενοκτονία που έχετε ασκήσει 2 εκατομμύρια βαστάνε γερά. Για κάθε μωρό που θα σκοτώνετε 10 θα γεννιούνται. Γι’αυτό Ισραηλινέ λαέ παράτα τα. Η ήττα σου είναι προδιαγεγραμμένη"

Λωτοφάγος είπε...

@ Τίποτε. Ήταν παροδικό το φαινόμενο και μάλλον έφταιγε η δική μου σύνδεση, Μάνο! Το απόγευμα το έβλεπα κανονικά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι εγώ χάρηκα που τα λέμε πάλι, Έκτορα. Για κάμποσο καιρό δεν είχα καιρό για επισκέψεις, αλλά τα πράγματα εξομαλύνθηκαν πάλι.
Δυο παρατηρήσεις-συμπληρώσεις έχω να κάνω: α) Σύμφωνα με έρευνα, οι 9 στους 10 νεαρούς Βρετανούς πιστεύουν ότι οι Παλαιστίνιοι ασκούν κατοχή στην Παλαιστίνη και δεν γνωρίζουν τίποτε για τις συνθήκες ίδρυσης του Ισραήλ! Θα μου πεις, βέβαια, πως οι Βρετανοί είναι γνωστοί για την... πνευματική τους καλλιέργεια (1-2 ταινίες του Λόουτς να έχεις δει, το ξέρεις!), αλλά είναι εντυπωσιακό το μέγεθος της προπαγάνδας που τους ασκείται!
β) Είναι δεν είναι οι Παλαιστίνιοι απόγονοι των Φιλισταίων, αδιαφορώ! ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ δικαιούται μια πατρίδα, ένα κομμάτι γης για να ζήσει ειρηνικά. Όπως ακριβώς και οι Εβραίοι. Το κακό είναι πως η θρησκεία τους δεν θέλει πιστούς, αλλά υποταγμένους παραδόπιστους!

Ανώνυμος είπε...

Καλά οι Άγγλοι, φίλε μου, έχω ζήσει 4 φοιτητικά χρόνια και τους ξέρω πόσο φαντασμένοι με τη χώρα τους είναι και άσχετοι γενικώς, έχουν όμως και πολλά καλά σα λαός; σύστημα; πές το όπως θές που δεν θέλω να μου πάρει πάλι 1 σελίδα σχόλιο. Όσο για τη 2η παρατήρησή σου συμφωνώ και διαφωνώ λιγάκι. Όντως κάθε λαός δικαιούται πατρίδα. Πόσο είναι όλη η άγονη Παλαιστίνη; (όχι Ισραήλ). Όσο 4 νομοί της Ελλάδος; και αυτό παίζεται, εξαρτάται ποιούς νομούς. Γιατί λοιπόν η αχανέστατη usa δεν τους έδωσε αφού τους αγαπάνε τόσο 10 νομούς σου λέω εγώ στην Αλάσκα θές; στο Τέξας; τόσο χώρο έχουν. Όχι. Εκεί! Τί είναι το Ισραήλ; μια κοντινή μικρή μας Αμερική. Ένα ακόμα αστεράκι στην αστερόεσσα για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Οι Παλαιστίνιοι είχαν κράτος, τους το έκλεψαν. Στο σχόλιό σου για τους Άγγλους, μίλησες για ιστορία που δεν γνωρίζουν. Έχω μιλήσει με Παλαιστίνιους και μάλιστα όχι τίποτα φονταμενταλιστές. Θα σου πώ για έναν γιάπη σύμβουλο μεγάλης εταιρείας που ερχόταν και έτρωγε στο Ασιατικό εστιατόριο που δούλευα κάποτε. Δεν τον έκανες για ξένο με ΤΙΠΟΤΑ! Και η ελληνική προφορά του καλύτερη απ'τη δική μου. Μια μέρα με ρώτησε αν ήξερα γιατί ο Αραφάτ στις επισκέψεις του μας αποκαλούσε αδέρφια και μου τα είπε όλα. Όλα όσα μας αποκρύπτουν αλλά εκείνοι γνωρίζουν. Αργότερα το διασταύρωσα και με άλλους Παλαιστίνιους. Περί ιστορίας λοιπόν ο λόγος... Μην ψάξεις πουθενά, στο διαδίκτυο, είναι όλα καλά κρυμμένα...

Πάλι μακρυγόρησα, αλλά μου αρέσει να ανταλλάσω απόψεις όταν γνωρίζω κάτι με άτομα που εκτιμώ και να ακούω όταν δεν γνωρίζω (τις πλείστες φορές)

vasikos metoxos είπε...

@ Η Γάζα ένα σύγχρονο Κούγκι ας στοιχειώσει τους φονιάδες. Και τους Άραβες ηγέτες-φασίστες φυσικά, που περίμεναν να απαλλαγούν από τη χαμάς. Λωτοφάγε μου, η Ντε Πόντε (ναι, αυτή με τη φάτσα μεταξύ τσατσάς και δεσμοφύλακα του Άουσβιτς) πήρε σύνταξη γιατί της πέθανε ο Μιλόσεβιτς. Το δικαστήριο δεν βλέπει, δεν ξέρει, δεν ακούει για τη Γάζα. Μόνο τον Κάραζιτς ξέρουν!

@ Έκτορας

Για πέρνα να τα δεις γραμμένα όσα λες Έκτορα!

Ναπoλέων είπε...

Λάθος πόλη αναφέρεις, φίλε μου.
Στη ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ πρέπει να παραπεμφθούν.

α-α-ε
Ν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αφού σπούδασες στην (πάλαι ποτέ) Μεγάλη Βρετανία, τους ξέρεις καλύτερα από μένα, Έκτορα.
Μα τα πετρέλαια του Κόλπου θέλουν! Της Αλάσκας τα έχουν ήδη.
Ναι, οι μυστηριώδεις Λαοί της Θάλασσας. Που δεν χρειάστηκαν ποτέ τείχη στις μινωικές τους πόλεις. Που λάτρευαν τη Ζωή!
Τι αντίθεση με αυτή την σκυνθρωπή θρησκεία, με τον μνησίκακο θεό που ζητάει θυσίες παιδιών και ρίχνει ατομικές βόμβες σε όποιον δεν τον προσκυνάει!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Εξαιρετική η περιγραφή της Carla del Ponte, φίλε Βασικέ! Λέμε να πάρουν οι γυναίκες αξιώματα, αλλά στην πορεία πιέζονται τόσο πολύ ώστε αναγκάζονται να γίνουν χειρότερες από άντρες: Θάτσερ, Μέγιερ, Πόντε, Γκάντι, Μέρκελ...

Λωτοφάγος είπε...

@ Το δικαστήριο της Νυρεμβέργης, Ναπολέων, είναι ανενεργές, νομίζω πλέον. Χρησίμεψε μόνο στις δίκες των Ναζί, λόγω μεγέθους.
Η Χάγη σε χαλάει δηλαδή; Καλά, μπορούμε να επιστρατεύσουμε την Κοπεγχάγη. Πιο βόρεια.
Τη δουλειά μας να κάνουμε και δεν θα τα χαλάσουμε στην πόλη!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.