Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Καλή σας εβδομάδα!

Του Στάθη, βεβαίως, βεβαίως!

Λέω να αρχίσουμε με γέλιο την εβδομάδα μας. Ο θαυμάσιος χειμωνιάτικος καιρός μού προκαλεί ευεξία! Ξεκινώ, λοιπόν, με ένα ανέκδοτο που έστειλε ακροατής στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» την Παρακευή:

Ο Χίτλερ ανακοινώνει στους Εβραίους στρατοπέδου συγκέντρωσης: «Σήμερα θα αλλάξετε εσώρουχα… » Η χαρά τους όμως κόβεται όταν εκείνος συμπληρώνει: «… μεταξύ σας!»
(το σχόλιό μου για τον ανασχηματισμό και τη δήθεν ανατροπή στις δημοσκοπήσεις)

Ο Δ. Αβραμόπουλος, γράφει η χθεσινή «Ελευθεροτυπία», είχε εκφράσει την επιθυμία να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο, δηλώνοντας ότι «το έργο μου στο Υγείας το έχω ολοκληρώσει»!!! Ε; Ποιος ήρθε; Ποιο έργο;


Τον περασμένο Ιούνιο, η σατιρική συγγραφέας Αριάν Σερίν αντίκρισε ένα λονδρέζικο λεωφορείο με θρησκευτικές φράσεις γραμμένες στο πλάι του και τα πήρε στο κρανίο. Πρότεινε μια αθεϊστική εκστρατεία στην ιστοσελίδα της Guardian, και τα μπλογκ πήραν φωτιά! Η ανθρωπιστική οργάνωση British Humanist Association ανέλαβε τον συντονισμό και έθεσε ως στόχο το ποσό των 5.500 λιρών. Συγκεντρώθηκαν τελικά 135.000 λίρες (!) και κατοχυρώθηκαν 800 λεωφορειακές γραμμές σε όλη τη Βρετανία, 1.200 βαγόνια του μετρό που θα φέρουν από σήμερα φράσεις διασήμων για την αθεΐα και τον αγνωστικισμό και δύο γιγαντοοθόνες στην Oxford Street που θα «τρέχουν» τη φράση «Μάλλον δεν υπάρχει Θεός. Σταματήστε να ανησυχείτε λοιπόν και ζήστε τη ζωή σας».

Επειδή η παγκοσμιοποίηση έχει και τα καλά της, η ιδέα εξαπλώθηκε στα λεωφορεία της Βαρκελώνης, αναμένεται να «πλήξει» και τα ιταλικά, ενώ στις ΗΠΑ το σλόγκαν γίνεται πιο αμερικανικό: «Γιατί να πιστεύετε σε Θεό; Ας είμαστε καλοί για χάρη της καλοσύνης και μόνο!»
Υπήρξαν φυσικά αντιδράσεις (γράφει η χτεσινή «Ελευθεροτυπία»), αλλά μόνο στην Αυστραλία η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία αρνήθηκε να φιλοξενήσει ακόμη και την πιο αθώα εκδοχή «Κοιμηθείτε το πρωί της Κυριακής»! Εδώ, στη χώρα των μουτζαχεντίν, θα δούμε ποτέ κάτι τέτοιο;

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Πιερίας δείχνει το δρόμο: Κάλεσε τους πολίτες να μποϊκοτάρουν το ακριβό γάλα στα σούπερ μάρκετ, δεδομένου ότι οι βιομηχανίες αισχροκερδούν, ενώ οι παραγωγοί πληρώνονται με ψίχουλα. Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν παίρνοντας από τα ψυγεία δύο μπουκάλια γάλα ο καθένας, φτάνοντας όμως στο ταμείο τα άφηναν δηλώνοντας «θα ήθελα να το πάρω, μα είναι πολύ ακριβό»! Αποτέλεσμα; Μια τοπική γαλακτοβιομηχανία έριξε ήδη την τιμή στα 0.98 λεπτά, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται (από το σημερινό «Έθνος»). Μπράβο, αδέλφια! Και στα δικά μας!

Όποιος θέλει να βοηθήσει εμπράκτως τα θύματα της γενοκτονίας στη Γάζα, ας δώσει σήμερα ή αύριο αίμα στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17). Τα τηλέφωνα είναι 2105232821 και 2105249010 (μην πικραθείτε αν οι υπάλληλοι δεν ξέρουν για ποιο θέμα τους μιλάτε, απλοί δημόσιοι είναι!), και η αιμοληψία θα γίνεται μέχρι τις 5 το απόγευμα. Για τους επιφυλακτικούς, ακούω ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες ετοιμάζονται από παλαιστινιακές οργανώσεις.

Υ. Γ. Παρακολουθώ από το πρωί -που το πρωτοάκουσα από τη Δέσποινα Μαυρογένη στον "Μελωδία"- το θέμα του Αστακού. Μετά την πρωινή διάψευση της ΥΠ.ΕΞ ότι "δεν θα γίνει μεταφορά [όπλων]", και ο δήμαρχος της πόλης διαβεβαίωσε το μεσημέρι πως δεν υπάρχουν ούτε κοντέινερ ούτε αμερικανικό καράβι στο [σημειωτέον: ιδιωτικό!} λιμάνι.

Αν οι πληροφορίες των δημοσιογράφων είναι σωστές, για άλλη μια φορά ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί αντίθετη με το λαϊκό αίσθημα. Θυμίζω το 1999, κατά τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, όταν νατοϊκά στρατεύματα έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έγιναν δεκτά με διαδηλώσεις! Τότε, ο Αγάπιος Σαχίνης οργάνωσε αλλαγή των πινακίδων στους δρόμους, με αποτέλεσμα τα οχήματα να χάσουν το δρόμο προς... τα Σκόπια!!

Αγάπιε, μην ξεχάσεις οι πινακίδες να φέρουν σωσίβια!

13 σχόλια:

vasikos metoxos είπε...

Ωραιότατον!!! Όλα στο μίξερ. Και στο βάθος ...Αγάπιος που παρά τις διαφωνίες μας τον πάω με χίλια. Όσο για την αθεία ας ρίξουμε μια ματιά τι γίνεται στην Γάζα της σφαγής στο όνομα του θεού του Αβραάμ. Του ίδιου Θεού δηλαδή για Εβραίους και Μουσουλμάνους...

Λωτοφάγος είπε...

@ Που, ενώ διδάσκει "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" στους Εβραίους, εκείνοι ρίχνουν βόμβες λευκού φωσφόρου σε αμάχους που αμύνονται με σφενδόνες!
Βέβαια, τα δελτία ειδήσεων το έχουν κιόλας τρίτο θέμα, διότι ασχολούνται με την απαγωγή ενός εφοπλιστή! Βλέπεις, είναι πιο chic να αγωνιούμε για κάποιον που μένει στο Καβούρι αντί για τα βρομιάρικα παιδάκια της Ράφα!

akrat είπε...

εγώ αυτό το ανέκδοτο δεν ξέρω με τους Εβραίους .... με πάγωσε... ιδιαίτερα αφού ακούστηκε και στο Κόκκινο... Θα το περίμενα από κανένα φαιό ράδιο... τες πάντων ... έχω μείναι άναυδος...

Λωτοφάγος είπε...

@ Εντάξει, Akrat, ακροατής το έστειλε. Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό. Δεν είναι δα και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ!
Αν και τελικά, τώρα που ξεκαθαρίζει το τοπίο, μάλλον δεν αντάλλαξαν εσώρουχα, αλλά γενικότερα η κυβέρνηση πήρε κλίση προς το μαύρομητσοτάκικο!

fractal είπε...

Νάσαι καλά Λωτοφάγε.
Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα περισσότερα ανέκδοτα. Μας εμπνέουν τα γεγονότα.

mtryfo είπε...

Σιγά να μην αφήσουν οι δικοι μας μουτζαχεντίν να γραφούν τέτοια ωραία συνθήματα στα αστικά λεωφορεία...
Οσο το σκέφτομαι όμως πολυ με εξιτάρει αυτή η ιδέα!!!
Απ την άλλη σκέφτομαι τους "θρησκομανείς" που θα μαζευτούν, την Λουκά, τους τύπους απ τις παραθρησκευτικές, αυτούς που κουβαλάν κάτι σταυρούς ισαμε το μπόϊ τους για να δώσουν βάρος στην διαμαρτυρία τους...για να μην αναφερθώ στους οπαδούς των Λιακοβελο-τέτοιων, που θα εξορμήσουν "για τη πατρίδα και του Χριστού την πίστιν την αγίαν".... και αντε να τους μαζέψεις, να μια καταγγελία, να και ο εισαγγελέας απ την γωνία και γράψε τέλος!!!

marianaonice είπε...

Πολλά, ωραία και χρήσιμα!!

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

"...την πιο αθώα εκδοχή «Κοιμηθείτε το πρωί της Κυριακής»! Εδώ, στη χώρα των μουτζαχεντίν, θα δούμε ποτέ κάτι τέτοιο;"

Giati, poios den koimatai to prwi ths Kuriakhs?

Λωτοφάγος είπε...

@ Ε, καμιά φορά, fractal, ξεπερνάμε τα όρια. Θυμάμαι που είχαν βγει ανέκδοτα μέχρι και για το σεισμό. Είναι αλήθεια, όμως, ότι το χιούμορ μας βοηθάει να αντέξουμε ακόμα και τους εαυτούς μας!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ωχ, έχεις δίκιο, Μαρία. Ποιος αντέχει τη Λουκά και τον Λιακόπουλο; Αλλά θα είχε πλάκα να δοκιμάσουμε πόσο ανεκτικοί είμαστε, έτσι;

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ πολύ, Μαριάννα.
Πήγα κι εγώ να δώσω αίμα, αλλά ατύχησα διότι οι Παλαιστίνιοι που έσπευσαν ήταν τόσο πολλοί ώστε τελείωσαν, λέει, οι βελόνες και... μας έδιωξαν!
Περιμένω την επόμενη ανακοίνωση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα, Ρούφα και Μίμη. Μα, φυσικά και δεν μιλούσα για το πρωί της Κυριακής! Αυτό είναι ιερό για μένα και αφιερωμένο εδώ και 40 χρόνια στον θεό... Μορφέα!

Ανώνυμος είπε...

Από όλα τα όμορφα που αναφέρεις κρατάω αυτό με τις αφίσες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς . Αν πέσει στην αντίληψή σου κάτι για αφισοκόλληση παρόμοιων συνθημάτων σχετικά με την ύπαρξη του… ανύπαρκτου Θεού ειδοποία να έρθω με το μπουγέλο…
Θα σου αντευχόμουν για καλή βδομάδα αλλά πέρασε και είτε στο ευχηθώ είτε όχι δεν έχει καμιά σημασία.
Σου εύχομαι όμως καλό Σαββατοκύριακο και καλή…επόμενη βδομάδα!