Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Αιδώς, Ευριπίδη!


Δεν εννοώ, βέβαια, τον αρχαίο τραγικό, αλλά τον σύγχρονο κωμικό, που βλέπει τα ΤΕΙ Πειραιά να κλείνουν από έλλειψη χρημάτων και αδιαφορεί!
Τι θα γίνει κύριε Υπουργέ Παιδείας (αυτό το "και θρησκευμάτων" τι νόημα έχει αφού μια είναι η θρησκεία σε αυτή τη χώρα;); Πέντε εκατομμύρια ευρώ ζητούν οι άνθρωποι, για να αντιμετωπίσουν τους χιλιάδες φοιτητές που καταφθάνουν κάθε χρόνο με μετεγγραφές, προκαλώντας ασφυξία σε αίθουσες και εργαστήρια!
Τι είπατε; Δεν υπάρχουν λεφτά; Και τα 28 δισεκατομμύρια για τα τοκογλυφικά ιδρύματα πού βρέθηκαν; Απ' ό,τι ακούω, μάλιστα, οι μεγάλες τράπεζες δεν τα καταδέχονται! Δώστε, λοιπόν, το δικό τους μερίδιο στην εκπαίδευση, προτού δούμε όλα τα παιδιά μας να την κάνουν για άλλη γη κι άλλα μέρη! Μισό εκατομμύριο νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Θα περιμένουμε να φύγουν κι οι υπόλοιποι; 

11 σχόλια:

akrat είπε...

..... ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΜΗΡΗΔΕΣ

akrat είπε...

..... ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΜΗΡΗΔΕΣ

Albus Genius είπε...

Κρίμα ένα τέτοιο μυαλό να μην θέλει να δεί. Μετα τον Ομπάμα που γίνονται ακριβώς όπως σου είπα και θα συνεχίσουν τώρα δεν κατανοείς ότι πως θα εισρεύσουν εις τα ιδιωτικά οι φοιτητές αν δεν απαξιωθούν τα δημόσια πράγμα για το οποίο φροντίζουν το κράτος και οι καθηγητές τους.Για του λόγου το αληθές μπορείς να διαπιστώσεις και μόνη σου την κίνηση των βιβλιοθηκών των ΤΕΙ όσων υπάρχουν πηγαίνοντας κάποια φορά σε μια βιβλιοθήκη. ΄Εχουν τελειώσει αυτά τα θέματα της μαζικής πανεπιστημιακής παιδείας εξαιτίας απλά της ποιότητας των σπουδών που δεν συναρτώνται απαραιτήτως με χρήματα. ΄Οταν ο καθηγητής θεωρεί την δουλειά του επάγγελμα και όχι προσφορά τα θέματα αυτά έχουν τελειώσει.

Κλαζoμένιoς είπε...

Προσγειώσου Albius !

Ξέρεις κάποιον που δεν θεωρεί την δουλειά του επάγγελμα αλλά προσφορά;;;

«Θέλει κώλο κι άλλον κώλο και κομμάτ' απ' άλλον κώλο» πού 'λεγε κι η μακαρίτισσα.

Μαθαίνω πάντως "εμπιστευτικά" ότι τον ...Στεν-ωπίδη, μέσω Γιαννούλια, θα τον καλέσει ο Μπάρακ να μεταρρυθμίσει την Παιδεία των ΗΠΑ, οπότε θα γλιτώσουμε εμείς...

Albus Genius είπε...

Εκτός της μαγκιας κάνε ένα κόπο και πετάξου σε μια βιβλιοθήκη των ΤΕΙ. Εμένα δεν με κόφτει για τα κόμματα για άλλα πράγματα μιλάω για τα κόμματα καλά κάνεις και νοιάζεσαι δικαίωμά σου. Στη βιβλιοθήκη κοίτα να πεταχτείς μια βόλτα.

Albus Genius είπε...

Ξέρω πολλούς πάρα πολλούς ηλιθίους ανήκω στην ίδια κάστα βλακών.

Λωτοφάγος είπε...

Μην τρωγόμαστε μεταξύ μας, βρε παιδιά!
Ξέρω τι γίνεται στις βιβλιοθήκες, albus genius. Δυστυχώς!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Εμείς τι θα απογίνουμε, που δεν μπορούμε να φύγουμε απο 'δώ.
Φυτά...ξεραμένα θα γίνουμε.
Είναι ντροπή. Είχε καλά εργαστήρια και καλά τμήματα. Απ'όσο θυμάμαι. Κρίμα.

Καλό Σ/Κ.

Albus Genius είπε...

Βέβαια το ότι αυτή είναι η κατάσταση δεν δικαιολογεί ένα άπραγο κράτος το οποίο δεν θέλει να έχει ανθρώπους που θα στέκονται απέναντί του. Και δεν τσακώνομαι γιατί άλλωστε οι αλήθειες δεν είναι για τσακωμούς για διόρθωμα λέγονται.

marianaonice είπε...

Άκουσα ότι και το ΕΜΠ ανέστειλε τη λειτουργία του!
Είναι αλήθεια;; Αίσχος!! Από τα καλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Κόσμου το Πολυτεχνείο των Αθηνών το κατάντησαν παράγκα!!

Δεν ιδρώνει τ' αυτί τους Λωτοφάγε μου!
Από τη μάσσα χόντρυνε πολύ το πετσί τους!!
Καλό ξημέρωμα καλή εβδομάδα!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Η παιδεία μας έχει πάρει φθίνουσα πορεία εδώ και χρόνια.
Χωρίς καλή παιδεία το μέλλον δυσοίωνο.