Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΧειΜΟΝΗασε...

Του αγαπημένου Στάθη από τη χτεσινή Ελευθεροτυπία

Όταν η τιμή του πετρελαίου έπεφτε, η βενζίνη στην Ελλάδα παρέμενε ακριβή. Μόλις το πετρέλαιο άρχισε πάλι να ακριβαίνει, σε εμάς η βενζίνη άρχισε να πέφτει! Και ξαφνικά, οι τελωνειακοί απεργούν και τα βενζινάδικα αδειάζουν από τη «φθηνή» βενζίνη. Πώς λέγεται αυτό, παιδάκια; Δεν ξέρετε; Αποκατάσταση της ισορροπίας στην αγορά!

Ταρατατζούμ στον Alpha χτες βράδυ για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου από τον RTL! Τελικά καταλάβατε τι αγόρασε ο γερμανικός οίκος; Ένα κανάλι με παράνομη συχνότητα, δεδομένου ότι οι άδειες σε τηλεοπτικούς σταθμούς δεν έχουν ακόμα δοθεί! Άρα, όπως είπε κι ο Νίκος Μπογιόπουλος στον «902», ο RTL αγόρασε ένα… αυθαίρετο!

Η κινεζική κυβέρνηση, που εκτελεί ανθρώπους με το παραμικρό, άφησε ΕΝΝΕΑ ολόκληρους μήνες να κυκλοφορεί γάλα για το οποίο υπήρχαν υποψίες και καταγγελίες! Και τι θα κάνει τώρα που τουλάχιστον 53.000 μωράκια νοσηλεύονται και ίσως αποκτήσουν μόνιμο πρόβλημα με τα νεφρά τους; Θα κόψει άραγε τα κεφάλια αυτών που τα θεώρησαν αναλώσιμα και τα τάισαν ΜΕΛΑΜΙΝΗ; Το πιο φοβερό δε είναι ότι τα μωράκια αυτά είναι μοναχοπαίδια και οι γονείς τους δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άλλα! Όχι ότι αυτό θα ήταν μεγάλη παρηγοριά...

Κάποιοι κάτοικοι του Αη Στράτη, επίδοξοι βιοκαλλιεργητές, δεν μπορούσαν να βρουν τίτλους ιδιοκτησίας για τα κτήματά τους, διότι απλούστατα οι αγιορείτικες μονές Μεγίστης Λαύρας, Διονυσίου και Καρακάλου κατέχουν το καλύτερο και γονιμότερο τμήμα του νησιού! Όχι όμως με χρυσόβουλα του Βυζαντίου -διότι ο Άη Στράτης ερημώθηκε τον 15ο αιώνα και εποικίστηκε ξανά τον 16ο όπως και η Σάμος- αλλά από δωρεές, ανταλλαγές ή αγορές. Τα κτήματα ενοικιάζονται αιώνες τώρα σε ακτήμονες, και το ενοίκιο εισπράττεται είτε σε χρήμα είτε σε είδος!
Έχουμε και λέμε: οι τρεις μονές διεκδικούν τον Αη Στράτη, η μονή Ιβήρων την ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ της Μόσχας (!!!), το Βατοπέδι την Ουρανούπολη, και η μονή Τοπλού, με ΕΝΑΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟ (!), διεκδικεί 30.000 στρέμματα στην Κρήτη! Αρχίζω να ανησυχώ: λες να διεκδικήσει και το διαμερισματάκι μου καμιά μονή Παναγιάς της Νεοηρακλειώτισσας; Όχι τίποτε άλλο, αλλά πριν από ένα μήνα το δήλωσα στο Κτηματολόγιο.

Γιατί ξεκατινιάστηκε ο Κεφαλογιάννης χτες; Δεν ντράπηκε τα άσπρα του μαλλιά; Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή (περιττό να πω ότι εσείς κι εγώ δεν θα παίρναμε καμιά!). Γιατί φωνάζει; Κανείς δεν έχει πια λίγη τσίπα σε αυτή τη χώρα; Λίγο αντριλίκι έστω;

Το νέο μακελειό στο φιλανδικό σχολείο ταρακούνησε για τα καλά τη χώρα. Ας μην ξεχνάμε πως μόλις πριν από μερικά χρόνια ανακηρύχθηκε η χώρα με την καλύτερη δημόσια παιδεία στην Ευρώπη! Κάποιοι λένε ότι φταίει η οπλοκατοχή κι ότι πρέπει να ανέβει το όριο ηλικίας. Όμως ο Μάικλ Μουρ με τον Ακήρυχτο πόλεμό του απέδειξε ότι, ενώ όλοι οι Καναδοί οπλοφορούν, ελάχιστοι πυροβολούνται κάθε χρόνο και κανένας δεν κλειδώνει την πόρτα του.
Κάθε φορά οι δράστες θεωρούνται «διαταραγμένες προσωπικότητες». Από διαλυμένες οικογένειες, λέει. Περνούν πολλές ώρες στο διαδίκτυο, λέει. Έχουν πεθάνει, όμως, και δεν μπορούν να τους ψυχαναλύσουν για να πουν τις εξυπνάδες τους μετά.
Μήπως, όμως, τελικά είναι άρρωστη ολόκληρη η δυτική κοινωνία; Μήπως φέρνει σε απόγνωση τα πιο ευάλωτα μέλη της και καταλήγουν στα ναρκωτικά; Μήπως η μοναξιά τα τρελαίνει και αρχίζουν να σκοτώνουν;

Η Κατερίνα Μάτσα, η επιστήμων που συνέδεσε το όνομά της με τη μονάδα απεξάρτησης «18 Άνω», είπε πριν από μερικές εβδομάδες στην πολύ καλή εκπομπή της ΕΤ1 Δρόμοι του Α. Σκιαδόπουλου: «Μην νομίζετε ότι τα παιδιά που καταφεύγουν στα ναρκωτικά θέλουν να αυτοκτονήσουν. Το κάνουν γιατί δεν μπορούν να αντέξουν τη συγκεκριμένη κοινωνία».

15 σχόλια:

AA είπε...

Μετά απο όλα αυτά...ΕΝΑ ΚΑΦΑΣΙ ΛΩΤΟΥΣ....ΓΡΗΓΟΡΑ :-)

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Έχω όμως ήδη προαγοράσει τη νέα σοδειά με παλιές τιμές, όπως κάνει κάθε... σοβαρός επενδυτής. Η Ιστορία διδάσκει ότι αν πέσω έξω κάποιος Bush θα βρεθεί να με κρατικοποιήσει!

Ο άλλος είπε...

Γι αυτό λεμε πως είμαστε παιδιά του Θεού. Γιατί ζούμε σε σπίτια που κατέχουνοι αντιπρόσωποί του

doctor είπε...

Αυτή την αηδία με την βενζίνη δεν την έχω καταλάβει ρε παιδιά.
Μας παίρνουν τα λεφτά και δεν μας προστατεύει κανένας;

doctor

doctor είπε...

Όσο για την Κίνα τι να πει κανείς. Ο ορισμός της αντιανθρώπινης κοινωνίας, ο ορισμός της κοινωνίας της μάζας και του εκμηδενισμού του ατόμου...

Λωτοφάγος είπε...

@ Πολύ καλό, Άλλε. Χαχαχα!

@ Ποιος να σε προστατεύσει, γιατρέ μου; Οι νόμοι που δεν εφαρμόζονται ή όσοι δεν υπάρχουν; Ο Ρεγούζας δεν είχε παρακαλέσει να μην παίρνουν γρηγορόσημο οι υπηρεσίες (κατ' ευφημισμό "υπηρεσίες", δηλαδή!);

vasikos metoxos είπε...

Η περιεκτική διαδρομή στις ειδήσεις των ημερών με προτρέπει να παρατηρήσω ότι "εάν η μισή μου καρδιά παλεύει με τα θηρία στις μονές, στον άλφα και στα βενζινάδικα η άλλη μισή γιατρέ στην Κίνα βρίσκεται".

Λωτοφάγος είπε...

@ Πάντα επίκαιροι οι στίχοι του Ναζίμ Χικμέτ, Βασικέ. Έστω και ως σύνθημα. Τηρουμένων των αναλογιών, βεβαίως-βεβαίως.

Ανώνυμος είπε...

Βρε λωτοφάγε, καλές ειδήσεις δεν υπάρχουν;
Γιατί δεν λες τίποτα για την πρωτιά του ΠαΣοΚ στις δημοσκοπήσεις; Όλα όσα αναφέρεις είναι σαν να μην έγιναν μπροστά στο συγκλονιστικό αυτό γεγονός που είχε να συμβεί από το 2000!
Και ποια καλύτερη είδηση από το Γιωργάκη εν αναμονή πρωθυπουργό, με τον Ανδρουλάκη και τη Δαμανάκη να του χαράζουν την αριστερή πορεία διακυβέρνησης του τόπου…
ΥΓ: συνυπογράφω το αίτημα του πρώτου σχολιαστή σου(aa)και παρακαλώ άνα καφάσι και σε μένα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Συνεά, κάποιος -δεν θυμάμαι ποιος- είπε ότι δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ανεβαίνει, αλλά η ΝΔ που πέφτει!
Αν περιμένει από τον Μιμίκο και τη Μαίρη ο Γιωργάκης να του χαράξουν αριστερή πορεία, ψώνισε από σβέρκο!

akrat είπε...

έβλεπ χτες σε παρουσίαση ενός βιβλίου την Κυρία Μάτσα και αισθανόμουν μια δύναμη από την ματιά της.
γιατί δια μέσω των ιδεών της (έστω και αν διαφωνώ ) αγωνίζετε νύχτα ημέρα για τα παιδιά μας....

Ανώνυμος είπε...

Έβαλες πολλά θέματα και... βραχυκύκλωσαν τα ηλεκτρονικά μου κυκλώματα. Συνεπώς θα αρκεστώ σε μία και μόνο πρόταση. Να βάλουμε ρεφενέ να αγοράσουμε καμιά εκατοστή κιβώτια γάλα με μελαμίνη και να προσλάβουμε μια καλή εταιρεία κέτερινκ να αναλάβει την δωρεάν διανομή-κέρασμα από τον ελληνικό λαό σε όλους τους βουλευτές, υπουργούς, γραμματείς, φαρισαίους και λοιπούς παρατρεχάμενους, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν την προέλευση τού εξευγενισμένου προϊόντος.

Albus Genius είπε...

Για το τελευταίο θάθλα να γράψω για την Μάτσα την υπέροχη γυναίκα που κάθε μέρα αγκαλιά με τον πόνο γυροφέρνει. Στα γκρεμισμένα παιδιά μας που τάχουμε εγκαταλείψει όλοι. Σ" αυτά που ξεροσταλιάζουν για μια προσπάθεια απεξάρτησης για μια μεθαδόνη που ξαναπέφτουν και μείς τα αποκαλούεμ πρεζάκηδες και πρεζόνια που ζητιανεύουν το χαμό τους στους δρόμους της Αθήνας που κοιμούνται στα σκαλιά της Μπενάκη παρέα με τη δυστυχία τους τους εμετούς τους και το θάνατό τους. Αυτή η Μάτσα είναι εξαίρετη γυναίκα .

Λωτοφάγος είπε...

@ Η Μάτσα είναι από εκείνη τη στόφα των ανθρώπων που σε κοιτάνε κατάματα γιατί οραματίζονται και αγωνίζονται για το όραμά τους με πάθος, akrat.
Είναι από εκείνους τους επιστήμονες που τιμούν την επιστήμη τους και παλεύουν σιωπηλά, χωρίς να περιμένουν δάφνες και φυσικά ούτε χρήμα!
Γιατί υπάρχουν και οι "άλλοι" που φτιάχνουν τις ατομικές βόμβες, διότι "κάποιος θα τις έφτιαχνε ούτως ή άλλως"!

Λωτοφάγος είπε...

@ Καθόλου κακή ιδέα, Μπλογκούλη! Θα γλίτωναν κι οι Κινέζοι από τα έξοδα της απόσυρσης!

@ Η Μάτσα έλεγε στην εκπομπή πως ούτε η μεθαδόνη είναι λύση, albus genius. Η λύση είναι να βοηθηθούν τα παιδιά να συμφιλιωθούν με τη ζωή!
Θαυμάζω το κουράγιο των ανθρώπων που στηρίζουν τα παιδιά αυτά! Τους αξίζει όλος ο σεβασμός μας, αφού εμείς δεν "έχουμε το χρόνο" να ασχοληθούμε.
Η Ελλάδα, βλέπεις, φυλακίζει τους χρήστες και χτυπάει χαϊδευτικά στην πλάτη τους εμπόρους!