Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Οι ευαισθησίες της Ντόρας


Τελικά, πάντα κάποιοι άλλοι σώζουν την αξιοπρέπειά μας: το 2004 οι Κύπριοι απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν, το 2005 οι Γάλλοι κι οι Ολλανδοί το Ευρωσύνταγμα και τώρα οι Ιρλανδοί ψήφισαν «όχι» στη Συνθήκη της Λισαβόνας, που ήταν μια τραβεστί έκδοση του πρώτου Ευρωσυντάγματος.
Κι εμείς, στην καλύτερη περίπτωση, παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα και χαιρόμαστε που κάποιοι δουλεύουν για εμάς. Στη χειρότερη; Δεν γνωρίζουμε τι πρεσβεύει ούτε το ένα ούτε η άλλη. Γιατί άραγε; Μα διότι δεν συμφέρει κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Η αποθέωση της υποκρισίας ήταν η στάση του ΠΑΣΟΚ: ψήφισε «ναι» στην επικύρωσή του από τη Βουλή, αλλά… ζήτησε δημοψήφισμα!
Τι ξέρει ο μέσος Έλληνας για τη Συνθήκη που θα αλλάξει τη ζωή του; Πώς είναι δυνατόν να είμαστε οι λιγότερο ενημερωμένοι στην Ε.Ε. των 15; Εμείς, οι ξύπνιοι, οι «χαλαροί», που «δεν ζούμε για να δουλεύουμε» σαν τους υπόλοιπους, που αναστενάζουμε στο γήπεδο του Ζάλτσμπουργκ περιμένοντας από μια γερασμένη ομάδα «μοντελοπνιχτών» να μας δώσουν εθνική ανάταση, που ανεχόμαστε τεράστιες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης -τα οποία είναι ούτως ή άλλως τα ακριβότερα της Ευρώπης- που χαζεύουμε την αποκάλυψη των σκανδάλων και στοιχηματίζουμε ποιο κόμμα «πήρε» τα περισσότερα από τη SIEMENS και σχολιάζουμε αν η «35χρονη» (καλά, ε; τι ευρεσιτεχνία κι αυτοί οι προσδιορισμοί με βάση την ηλικία!) μετράει ως γκόμενα ή όχι!

«Μην νομίζετε ότι εμείς που υποστηρίζουμε τη Συνθήκη της Λισαβόνας δεν έχουμε τις ευαισθησίες μας», δηλώνει η Ντόρα. Πρόσεξε, θα σου σκιστεί το καλσόν, χρυσή μου!

Κι η Αριστερά; Δυο Έλληνες, τρία κόμματα! Άντε να πάει μπροστά αυτός το τόπος όταν κάνουμε χωριστές συγκεντρώσεις!

Τελικά, εκείνο που μένει από τους ηγέτες μας είναι κάποιες φράσεις τους που καθρέφτιζαν εμάς τους ίδιους: «Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο» (Κων/νος Καραμανλής ο Μέγας), «Ποιος θα το θυμάται σε 10 χρόνια;» (Κων/νος Μητσοτάκης ο Γκαντέμης), «Αυτή είναι η Ελλάδα!» (Κώστας Σημίτης ο Μικροπρεπής)!

6 σχόλια:

ILIAS είπε...

Καλημέρα Λωτοφάγε. Θα ήθελα να σου μεταφέρω κάτι που μου είπε ο πατέρας μου (65 ετών με 3 πτυχία, από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΚ-από εκείνους τους αθεράπευτα ιδεολόγους που έχει τρελαθεί πλέον με αυτά που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ). Μου είπε λοιπόν: Ό,τι δεν κατάφερε ο Χίτλερ με τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, δηλαδή να δημιουργήσει μια Γερμανική Ευρώπη, έγινε αναίμακτα. Δημιουργήσανε (ποιοί άραγε;) την Ευρωπαϊκή Ένωση

Την καλημέρα μου

sergios είπε...

Καλημέρα κι από μένα. Δεν έχει πλάκα που το ΠΑΣΟΚ, ενώ σε όλα τα βασικά θέματα εναρμονίζεται με την κυβέρνηση, προσπαθεί να κάνει και ολίγη από εξ αριστερών αντιπολίτευση; Μα γιατί ανοίγει αυτή η ριμάδα η ψαλίδα; Έλα μου ντε!

Psemma-me-ourá είπε...

Γιά τον Κ.Κ.Μ. ισχύει, τροποποιημένο, το "Κρητικό Παράδοξο":
Κρής δηλώνει «όλοι οι Κρήτες είναι ψεύτες».
Θέσε όπου Κρής Έλλην και όπου ψεύτες φρενοβλαβείς.

Για τον Κ.Μ.Γκ.
Έκανε μεγάλο λάθος! Τον ίδιο και την δράση του δεν τόν ξεχάσαμε ούτε σε 43 χρόνια. Ούτε πρόκειται!

Για τον Κ.Σ.Μ.
Τον καθρέφτη έβλεπε.

Και, by the way, που λέει κι ο αγγλομαθής Κουλούρης, γιατί όλοι λένε ότι τον ΔΙΕΓΡΑΨΕ από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Γιωργάκης;;;
Στην επιστολή λέει ότι ΔΕΝ θα κινήσει τις σχετικές καταστατικές διαδικασίες, οπότε...


ΨευτοΦιλάκια

Ανώνυμος είπε...

Αυτό συμβαίνει διότι διαθέτουμε διορατικούς πολιτικούς που βλέπουν αρκετά μακρύτερα από τη μύτη τους. Σού λένε: Γιατί να βγάλω εγώ το φίδι από τήν τρύπα; Όλο και κάποιος εταίρος θα ξεπεταχτεί να σώσει τήν κατάσταση.
Όσο για τήν ευαισθησία τους είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Άπειρα τα παραδείγματα. Υπάρχει μια φήμη μάλιστα που δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι αληθινή, ότι Έλληνας πολιτικός πάτησε πάνω σε σαραντάποντη πρόκα, γνωστή και ως ταβανόπροκα, φτιαγμένη από ατόφιο ατσάλι και τήν μετέτρεψε σε... δίπροκο. Ονόματα δεν λέω, υπολήψεις δεν θίγω, χοντρούλης είναι ο συγκεκριμένος πολιτικός, ανάλογα με τη ματιά θα μπορούσες να τόν πεις και παχύδερμο.
Τα επίθετα πάντως τσακίζουν κόκαλα:
Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Μέγας (μέγεθος;)
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο Γκαντέμης (μα γιατί;)
Κώστας Σημίτης ο Μικροπρεπής (ο καθηγητής;)
Τελικά καλύτερα να σε λένε Παναγιώτα παρά Κώστα σ' αυτή τήν κενωνία...

Λωτοφάγος είπε...

@ Το 4ο Reich δηλαδή, Έκτορα. Μάλλον έχει δίκιο ο πατέρας σου. Αλήθεια, αυτός ο σοφός άνθρωπος τι σκεφτόταν επί πρωθυπουργίας Σημίτη για τον κοντό;

@ Καλά, δεν μιλάμε για διχασμό προσωπικότητας, Σέργιε, αλλά για σχιζοφρένεια! Πόσοι πιστεύουν ακόμα αυτά που λένε;

@ Ο Κ. Μ. Γκ. ελπίζει ότι με το ίδρυμά του, το οποίο επιχορήγησε η... SIEMENS, θα φέρει την πολυπόθητη λήθη, Ψέμαμεουρά.
Τον διέγραψε άτυπα, λέει.

@ Μπλογκούλη μου, για Ψωροκώσταινα δεν μιλάμε; Το πεπρωμένο μας είναι Κώστας!

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

... kai kalh sas tuxh.