Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Η Ξαφά πήρε το ξίφος της

Έχουμε τη χειρότερη αντιπολίτευση της νεότερης Ιστορίας μας!
Σιγά το συμπέρασμα, θα μου πείτε.
Δεν εννοώ μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση. Εννοώ όλα τα κόμματα που είναι στη Βουλή. Και δεν θα κουραστώ ποτέ να επαναλαμβάνω ότι η μεγαλύτερη ευθύνη είναι των πολιτών που τους έστειλαν εκεί, είτε με την ψήφο, είτε με την αποχή τους.
Η αντιπολίτευση οφείλει να ασκεί έλεγχο στην εκάστοτε κυβέρνηση, να την ξεμπροστιάζει με στοιχεία και την εξαναγκάζει σε απολογία. Κάνει δηλαδή ό,τι θα έκανε ο λαός αν είχαμε άμεση δημοκρατία, που είναι το ιδανικό πολίτευμα.

Στη σημερινή Βουλή, δυστυχώς η κυβέρνηση παίζει μόνη της στο γήπεδο. Οι αγορεύσεις του αρχηγού της ΝΔ, η στάση του σώματος και οι αδέξιες κινήσεις του κραυγάζουν: "Θέλω να γίνω πρωθυπουργός, προτού με καθαιρέσουν αυτοί που έχασαν την κουτάλα!"

του Τάσου Αναστασίου (Αυγή)
Η... "Κεντροαριστερά" εκλέγει αρχηγό σε αβάφτιστο κόμμα και κομπάζει επειδή 210.000 άτομα -κυρίως μεγάλης ηλικίας- στήθηκαν στις ουρές ("queue", που θα έλεγε κι ο πρωθυπουργός), πλήρωσαν από 3 ευρουδάκια και σταύρωσαν τη Φώφη!
του ίδιου
Το ΚΚΕ διστάζει να ομολογήσει ότι ομνύει εδώ και χρόνια στον Στάλιν και το πάει γύρω-γύρω. Πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης, προκαλώντας συμπόνια στους ψηφοφόρους του και απελπισία στους υπόλοιπους αριστερούς.
Η Ένωση Κέντρου; Τι να πω για αυτήν; Ας όψονται εκείνοι που θέλησαν να σπάσουν πλάκα.

του ίδιου
 Όσο για τη Χ.Α., απλώς ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα η μαραθώνια δίκη, για να απαλλαγούμε από τη ναζιστική συμμορία. Όχι όμως κι από το φασισμό. Με αυτόν θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα σε όλη τη Δύση.

Πάντως, οι προσπάθειες του αρχηγού της Ν.Δ. να γίνει επιτέλους πρωθυπουργός δεν έχουν τελεσφορήσει. Παρά τις υποσχέσεις στα διάφορα ευρωπαϊκά σαλόνια και τη στήριξη από το σύνολο σχεδόν των ελληνικών ΜΜΕ, μόνο με τα κυάλια βλέπει την εξουσία. Κι ο χρόνος κυλά εναντίον του.


Εδώ κάπου επανεμφανίζεται η Μιράντα Ξαφά: αδίστακτη νεοφιλελεύθερη, με μακρά θητεία στο ευαγές ίδρυμα ΔΝΤ, έχει λάβει μέρος στα "σταθεροποιητικά προγράμματα" που βούλιαξαν την Αργεντινή το 2001 και έχει γράψει ότι οι φασίστες κι οι κομουνιστές "έχουν κοινές ιδεολογικές ρίζες"! Υπήρξε σύμβουλος του πατρός Μητσοτάκη την περίοδο 1991-93 και είχε διοριστεί από τον Γιώργο Αλογοσκούφη εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ! Υπέρμαχος του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, υποστήριζε την απόλυση 200.000 δημόσιων υπαλλήλων.
[Οι απολύσεις ξέρουμε πλέον πού μας οδήγησαν: υποστελεχωμένες υπηρεσίες, νοσοκομεία με τρομερές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, εξαφάνιση της δημοτικής αστυνομίας, σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, ΑΕΙ χωρίς ερευνητές. Διάλυση του κοινωνικού κράτους για τους πιο αδύναμους.]

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, την Παρασκευή, στην λέσχη επενδυτών "Ουεστμίνστερ" του Λονδίνου, και εν όψει της νέας εξόδου της Ελλάδας στις αγορές,  η Μ.Ξαφά υποστήριξε ότι η 3η αξιολόγηση δεν θα κλείσει, οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση, η κυβέρνηση θα πέσει το 2018 και θα βγει ο Κ.Μητσοτάκης, ο οποίος θα υπογράψει το 4ο Μνημόνιο. 
(Ξέρετε, εκείνο που λέγανε ότι υπέγραψε ο Τσίπρας το καλοκαίρι.)

Δεν ξέρω πώς σας φαίνεται μια τέτοια συμπεριφορά. Παλαιότερα θα τη λέγαμε κατασυκοφάντηση της χώρας. Οι πιο... ακραίοι θα την αποκαλούσαν προδοσία. Σήμερα ακολουθούμε την πολιτική ορθότητα, τρομάρα μας, και απλώς αναρωτιόμαστε αν ακούει κάποιος εισαγγελέας. Μπα, μάλλον όχι. Αντίθετα, η Μ.Ξαφά απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για το άρθρο της Εφ.Συν.
Το ερώτημα είναι: πόση ζημιά προκάλεσε; Θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: