Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Η γλυφοσάτη της BAYER

Βεβαίως της BAYER, επειδή η γλυκύτατη αυτή εταιρεία εξαγόρασε την άλλη φιλάνθρωπη εταιρεία τη MONSANTO που παρασκευάζει το Roundup με συστατικό τη  γλυφοσάτη. Η παράταση της χρήσης του καρκινογόνου αυτού ζιζανιοκτόνου δεν είναι άσχετη με την εξαγορά της μαμάς εταιρείας από τον γερμανικό κολοσσό.

Ας το πάρουμε από την αρχή:
  • Εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες υπέγραψαν για να απαγορευτεί η γλυφοσάτη. Αγνοήθηκαν. Πριν κατεβάσετε καντήλια, αναρωτηθείτε γιατί εσείς δεν υπογράψατε.
  • Οι Σοσιαλδημοκράτες που συμμετείχαν στην απερχόμενη γερμανική κυβέρνηση, και οι Πράσινοι που βολιδοσκοπούνται για να συμμετάσχουν στην επόμενη, διαφωνούν με τη θετική ψήφο του υπουργού Αγροτικής Οικονομίας Κρίστιαν Σμιτ, ο οποίος
  • Είναι στόχος πλέον απειλών και διαμαρτυριών από οργισμένους πολίτες. Ο λαμπρός αυτός κύριος προέρχεται από τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, τον έτερο εταίρο της Μέρκελ (εδώ). Η καγκελάριος καταδίκασε, αλλά
  • Η χρήση της γλυφοσάτης παρατάθηκε στην ΕΕ για ακόμη πέντε χρόνια.
Ο διαδηλωτής φοράει μάσκα με το πρόσωπο του υπουργού

Μια μικρή λεπτομέρεια: η  MONSANTO ξεκίνησε την καριέρα της, παρασκευάζοντας μαζί με τη DOW το φοβερό Agent Orange (Πορτοκαλί παράγοντα), με το οποίο οι ΗΠΑ ψέκασαν τις καλλιέργειες και τη ζούγκλα του Βιετνάμ από το 1961-1971. Οι συνέπειες εμφανίζονται μέχρι σήμερα με τη μορφή τερατογενέσεων.
Άλλες δύο φορές επιχείρησε να πετύχει την παράταση η BAYER, χωρίς να τα καταφέρει. Εκτός από τη Γερμανία, υπερψήφισαν επίσης οι Ρουμανία, Βουλγαρία και Πολωνία -ερήμην των πολιτών τους, ελπίζω. (εδώ)
Έστω και μικρή παρηγοριά δίνει η αρνητική ψήφος της Ελλάδας και άλλων 8 χωρών.

4 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Το κέρδος στην εξουσία,
το υπηρετικό προσωπικό στις κυβερνήσεις,
οι ζωές μας στο απόσπασμα!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Καλή (νέα) χρονιά με υγεία και αγωνιστική διάθεση μπρος στα μελλούμενα...

Γλαύκη είπε...

Καλή Χρονιά, Λωτοφάγε!
Με υγεία και πολύ αγαπημένες στιγμές με τους δικούς σου άνθρωπους!

Λωτοφάγος είπε...

Καλή χρονιά και σε εσάς. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας.