Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Εξωγήινα φληναφήματα

Για να είμαι ειλικρινής, ελάχιστα γνωρίζω για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, άλλωστε. Ο ενθουσιασμός όμως των τρανς συνανθρώπων μας με έπεισε ότι είναι μια καλή αρχή για την αποκατάσταση αιώνων αδικίας.
Εκείνο που ξέρω όμως είναι πως ο αυτοπροσδιορισμός είναι πολύ σημαντικό δικαίωμα και δεν πρέπει να αφαιρείται από κανέναν.
Οι πολίτες -που οι πολιτικοί θυμούνται όποτε τους συμφέρει- εκπαιδεύονται. Όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές, ο λαός ξεπερνά και τις μεγαλύτερες προκαταλήψεις, αν το κράτος θωρακίσει δικαιώματα και υποχρεώσεις με νόμους χωρίς παραθυράκια. Τυχόν ελλείψεις μπορούν να αποκατασταθούν στη συνέχεια. Είναι πολλά αυτά που οφείλει να διορθώσει η κυβέρνηση. Διότι, παρά τα λάθη και τις άθλιες υπαναχωρήσεις της, οφείλει να δρομολογήσει άμεσα βασικές αλλαγές στη σχέση κράτους-πολίτη. Πόσο μάλλον επειδή η αντιπολίτευση βυσσοδομεί με κάθε μέσο εναντίον της, προκειμένου να μην διασαλευτεί το πελατειακό κράτος που οικοδομούσε επί δεκαετίες.

του Κώστα Γρηγοριάδη (Εφ.Συν)
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου απολαύσαμε το επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κάποια παρανοϊκά άτομα μπορεί να θελήσουν να αλλάξουν φύλο επειδή τους το είπε εξωγήινος στον Υμηττό. Ακολούθησε φυσικά πάρτι στο τουίτερ. Η ομιλία του ήταν απολύτως ανάρμοστη για ηγέτη αντιπολίτευσης. Και είναι απορίας άξιο πώς τον άφησαν οι σύμβουλοί του να την εκφωνήσει.

του Τάσου Αναστασίου (Αυγή)
Ακούσαμε τον Βασίλη Λεβέντη να λέει ότι είναι ανώμαλοι και ψυχασθενείς όσοι θέλουν να αλλάξουν το φύλο που ορίζει ο θεός, κι ότι εμείς θα έπρεπε να δίνουμε τις αξίες στην Ευρώπη, διαφορετικά ας "φέρουμε τότε κι έναν έπαρχο να μας κυβερνάει"! Αναγνώρισε μάλιστα στους παπάδες το δικαίωμα να παρεμβαίνουν στη νομοθετική εξουσία, αφού "ο Παπαφλέσσας πολέμησε, όχι ο Τσίπρας"!

του Μιχάλη Κουντούρη (Εφ.Συν.)
Εκτός από την Ένωση Κεντρώων, το νομοσχέδιο καταψήφισε -δυστυχώς- το ΚΚΕ, το οποίο διολισθαίνει σε όλο και πιο αντιδραστικές θέσεις.
Τρεις από τους υποψήφιους για την προεδρία του "αβάπτιστου" κόμματος της κεντροαριστεράς έλαμψαν δια της απουσίας τους, ενώ προς τιμήν τους οι βουλευτές του Ποταμιού το υπερψήφισαν.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μάλιστα εκφώνησε έναν εξαιρετικό λόγο (εδώ).

"Για του Χριστού την πίστη την αγία" ισχυρίστηκαν ότι αγωνίζονται τα χρυσάβγουλα, με αποτέλεσμα να τους ρωτήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής αν για αυτή την πίστη σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα και καταδιώκουν μετανάστες. (εδώ)
Το παραλήρημα είχε αρχίσει με την προχθεσινή δήλωση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ πως "όποιος βουλευτής ψηφίσει τη διάταξη, δεν θα πρέπει να ξαναπάει στην εκκλησία"!
Το σημαντικό όμως είναι πως από χθες το δικαίωμα στην αλλαγή της έμφυλης ταυτότητας είναι πλέον νόμος. Για να μην καταστραφούν κι άλλες ζωές συνανθρώπων μας.
Σιγά σιγά θα γίνει αποδεκτός και από τον τελευταίο πολίτη. Να είστε βέβαιοι.

4 σχόλια:

serenata είπε...

Πάντως εγώ καλού κακού στον Υμηττό δεν πηγαίνω.
Μη με πάρει κάνας εξωγήινος για πειράματα!

Φιλάκια:))

KOYKLITIS είπε...

Εδώ η κυβέρνηση πάτησε πόδι και αγνόησε τις κραυγές των αγιατολάδων,κάτι που έπρεπε να είχε κάνει και με τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία κι όχι να αποκεφαλίσει τον Φίλη. Αναμένουμε μέχρι τη λήξη της θητείας της να νομοθετήσει το χωρισμό κράτους εκκλησίας τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων.
Γεια σου Λωτο.

Λωτοφάγος είπε...

Καλά κάνεις, Σερενάτα. Κι εγώ το ίδιο. Προτιμώ τους στάνταρντ πειραματιστές μου.:)

Λωτοφάγος είπε...

Αν δεν είχε την απειλή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Κουκλίτη, θα είχε υποχωρήσει και σε αυτό το ζήτημα. Για τις παρελάσεις δεν μας καταδίκασε κανείς ώς τώρα, δεν ξέρω όμως τι γίνεται με τα αποτεφρωτήρια. Ίσως δεν μας έχει μηνύσει κανείς. Κάτι ειπώθηκε για δημοτικά, κάτι για ιδιωτικά, μα τίποτε δεν έχει γίνει.
Δεν το γλιτώνουμε το παράχωμα, φοβάμαι.