Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ο Ιβάν και η παραλίγο τραγωδία

Καταρχάς οφείλω να πω ότι συμπαθώ τον Ιβάν Σαββίδη. Για δύο λόγους: αφενός δεν έχει σκατόφατσα όπως οι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες και αφετέρου είμαι ΠΑΟΚ .
Ο Σαββίδης δείχνει ευφυής και ανεξιχνίαστος. Σαν ένα καλό αστυνομικό μυθιστόρημα. Αρνείται να μιλήσει ελληνικά, κάνοντας τους υπόλοιπους να βουρλίζονται. Η δήλωσή του όταν έληξε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες με είχε καταδιασκεδάσει. Ήταν σίγουρο πως θα χαρακτηριζόταν "λαγός" από όσους έφαγαν τη σκόνη του.
Όλα τα ανωτέρω συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο Ιβάν Σαββίδης προχωρεί μεθοδευμένα στο νέο του ρόλο. Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών, η κυβέρνηση οφείλει να βάλει κανόνες στη νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί.

Πάντως, από το περασμένο Σάββατο, οι Παοκτσήδες πίνουν νερό στο όνομά του. 

από εδώ
Όχι ότι αυτό δεν γινόταν ήδη. Ας μην ξεχνάμε ότι πήρε την ΣΕΚΑΠ το 2013 και την έκανε ξανά κερδοφόρα. Η πάλαι ποτέ συνεταιριστική καπνοβιομηχανία της Ξάνθης ήταν τότε ξεγραμμένη. Οι εγκάθετες διοικήσεις ΝΔ & ΠΑΣΟΚ είχαν καταδικαστεί σε πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων για λαθρεμπόριο, ενώ οι εργάτες ήταν απλήρωτοι πολύ καιρό. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σαμαράς τον εκλιπαρούσε να την πάρει.
Πρόσφατα νοίκιασε και ανακαίνισε το Μακεδονία Παλάς, ένα ξενοδοχείο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη πρόθυμο να του δώσει άδεια για πισίνα σε σημείο όπου δεν επιτρέπεται.
Όταν πέρυσι η Κόκα Κόλα επιχείρησε να εξαγοράσει τη ΣΟΥΡΩΤΗ -άλλη μια επιχείρηση που χαντακώθηκε από τη διοίκησή της- οι μικρομέτοχοι έπεσαν στα πόδια του για να παραμείνει ελληνική. Κι εκείνος δέχτηκε.

του Κώστα Γρηγοριάδη από την Εφ.Συν.

Το Σάββατο στο Βόλο ο ΠΑΟΚ άρπαξε το κύπελλο από την ΑΕΚ. Εδώ τελειώνουν τα καλά νέα. Ο ξυλοδαρμός που προηγήθηκε μεταξύ των αφιονισμένων οπαδών είναι ντροπιαστικός κι επικίνδυνος, παρά τη σχετική πλακίτσα στο τουίτερ:

Ομολογουμένως ευφυέστατος ο παραλληλισμός!

Ο -εισηγμένος, λένε- χούλιγκαν μαχαιρώνει στο πόδι έναν οπαδό της ΑΕΚ και μετά τον κλωτσάει,


Ενώ αν έπεφτε κάποιος από την πεζογέφυρα, δεν θα θρηνούσαμε έναν αλλά πολλούς νεκρούς.
Εάν, λοιπόν, οι ιδιοκτήτες των ομάδων θέλουν κλωτσοπατινάδα, να πληρώσουν ιδιωτική αστυνομία και να αναλάβουν τις ζημιές. Κακώς απασχολείται η ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

1 σχόλιο:

Mia Petra είπε...

Μάλλον επειδή δεν έχει σκατόφατσα,
έχει φριάξει η ΝΔ χαχα! Καλημέρα :)