Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Οι επιφανείς δημόσιοι υπάλληλοι

Είναι κάποιες κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίες και καλοπληρώνονται και έχουν πολλά προνόμια, μα μένουν στο απυρόβλητο, επειδή συνήθως δεν συνειδητοποιούμε ότι τους πληρώνουμε από τους φόρους μας. 
Το περίεργο είναι ότι, αν ακούγαμε ξαφνικά έναν νοσοκομειακό γιατρό ή έναν δάσκαλο να μας βρίζει ή να παθαίνει υστερικές κρίσεις, θα προτείναμε την απόλυση ή έστω τη νοσηλεία του. Οι ομάδες, όμως, στις οποίες αναφέρομαι, μας βρίζουν, μας κοροϊδεύουν και μας ρημάζουν τη ζωή, χωρίς καμιά επίπτωση στους ίδιους.
Ας δούμε τι έκαναν αυτές τις μέρες, κατ' αλφαβητική σειρά:

Δικαστές
  • Αθώωσαν πανηγυρικά δύο τύπους από την Ξάνθη, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για βιασμό από μια φοιτήτρια. Έχετε διανοηθεί πόσο κουράγιο χρειάζεται μια γυναίκα για να μαζέψει τα κομμάτια της και να καταγγείλει το βιασμό της στην αστυνομία; Και πόσο περισσότερο θάρρος, για να αντιμετωπίσει τον/την συνήγορο του βιαστή της;
Και ύστερα από όλο αυτό το μαρτύριο, να χαρακτηρίζεται μυθομανής τσούλα και να παραδίνεται για διαπόμπευση από τους "νοικοκυραίους". Κάτι σαν την Αμάρυνθο, δηλαδή. Τα εξηγεί πολύ καλύτερα, η ιστοσελίδα Φύλο συκής.
  • Φόρτωσαν στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη όλο τον ποινικό κώδικα για μια ληστεία τράπεζας το 2006 και τον καταδίκασαν σε κάθειρξη 36 ετών, χωρίς να τον έχει αναγνωρίσει κανένας μάρτυρας! Μόνο στοιχείο το DNA του που βρέθηκε στο αυτοκίνητο. Κρίθηκε ένοχος για 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ ο Γιάννης Δημητράκης, που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας, είχε αθωωθεί για τις 2 από τις 3. (βλ. εδώ και εδώ)
@ANTIYLH
Η έφεση που άσκησε δεν λειτούργησε ανασταλτικά, όπως σε τόσες και τόσες περιπτώσεις ληστείας δημόσιου χρήματος. Είναι προφανές ότι οι τράπεζες είναι σημαντικότερες από το κράτος, ενώ οι αναρχικοί αμελητέας αξίας.
  • Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγους μήνες για... λόγους υγείας. Κάποιοι είπαν ότι τον είδαν να κάνει σκι και να χλαπακιάζει κοψίδια, αλλά δεν είναι της παρούσης.
Τις προάλλες, ο ίδιος κι η παρέα του αθωώθηκαν για όλες τις κατηγορίες "κακοδιαχείρισης" που τους βάρυναν. Τα εκατομμύρια που λείπουν από τα ταμεία μάλλον έφυγαν μόνα τους.
Την ίδια στιγμή, απορρίφθηκε για μια ακόμη φορά η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια από τη φυλακή (εδώ η επιστολή της δικηγόρου του), ενώ αργοπεθαίνει ο Σάββας Ξηρός, που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Μάλλον η Οικογένεια πιέζει πολύ.

Παπάδες
  • Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, κριτής κάθε νομοσχεδίου που αφορά κοινωνικές ομάδες και γνωστός για κηρύγματα μίσους, φωτογραφίζεται αυτάρεσκα με τον αρχηγό εγκληματικής ομάδας που δικάζεται για σωρεία φόνων και απόπειρες ανθρωποκτονίας: 

  • Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απηύθυνε 37σέλιδη επιστολή στον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, συγχαίροντάς τον για τα επιτεύγματά του και καλώντας τον να βαφτιστεί χριστιανός με νονό τον Πούτιν. Αν το δημοσίευμα δεν ανήκε στην Καθημερινή (εδώ), θα το θεωρούσα τρολιά.
Πολιτικοί
  • Εδώ έχουμε πολύ πράμα: οι δηλώσεις τους κυμαίνονται από χυδαίες (Άδωνης: "Είστε αγράμματοι κομουνιστές"), έως εξωφρενικές (Σπίρτζης για νέο αυτοκινητόδρομο: "Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας"!!). Ενδιάμεσα υπάρχουν οι μόνιμες εκκλήσεις του Λεβέντη για οικουμενική κυβέρνηση και του Μητσοτάκη για εκλογές.
  • Έχω αναφερθεί στο ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων στη χρεοκοπημένη κρατική Fraport, όπως και στην άδεια που τελικά δόθηκε στον Μελισσανίδη για την οικοδόμηση του τερατώδους γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια. Δυστυχώς, οι πολίτες δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι πρόκειται να τους συμβεί.
  • Τα κόμματα διαφωνούν με τα ονόματα που δόθηκαν στις σήραγγες των νέων αυτοκινητόδρομων. Είτε η ανθρωπότητα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από μια γενικευμένη σύρραξη στη Συρία, είτε χάνουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι στην Αίγυπτο και αλλού, η αξιωματική αντιπολίτευση θα εκφράζει μονίμως το στερητικό σύνδρομο εξουσίας που τη διακατέχει και το ΠΑΣΟΚ θα διαμαρτύρεται επειδή η σήραγγα Παναγοπούλας πήρε το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, που, κατά Σπίρτζη, "ενέπνευσε πολλούς από εμάς".(προφανώς εννοεί τους πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ)

@Giotakavvoura
  • Μπορεί να κάνω λάθος, αμφιβάλλω όμως αν οι πολίτες ενδιαφέρονται για όλα αυτά. Όλοι θα θυμηθούμε το ΠΑΣΟΚ, όμως, όταν δούμε τη λαμπάδα από Ιεροσόλυμα να έρχεται με ειδική πτήση και να γίνεται δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους. Διότι αυτή η ανήκουστη σπατάλη καθιερώθηκε το 1988, και σύμφωνα με τον έτερο Καππαδόκη, Πάνο Καμμένο, "Όσο είμαστε κυβέρνηση, θα υποδεχόμαστε το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους".

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Τελικά δε μας σώνει τίποτα αγαπητέ Λωτο.
Μια κοινωνία ηλιθίων καταντήσαμε αφού ανεχόμαστε όλα όσα αναφέρεις, με αποκορύφωμα αυτό το καντήλι που η υποδοχή του θυμίζει ανάλογες τελετές των Ζουλού.
Καλή ανάσταση φίλε μου-με την καλή έννοια βέβαια.

Λωτοφάγος είπε...

Να είσαι καλά, φίλε μου, και να περάσεις όμορφα τις γιορτές.
Πάντως κάνουμε αργά μα σταθερά βήματα προς το καλύτερο. Πριν από μερικά χρόνια, ποιος διαμαρτυρόταν για αυτή την πανάκριβη φιέστα;