Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μια πορεία, μια Ζούγκλα και η Ισλανδία

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου Ηρακλείου είχε απαγορεύσει τη συγκέντρωση της Χ.Α. στο σημείο όπου είχαν δολοφονηθεί πριν από τρία χρόνια δύο νεαροί χρυσαυγίτες -πιθανότατα από επαγγελματίες εκτελεστές- ωστόσο το σχετικό σόου έγινε.
Εκατοντάδες αστυνομικοί εμπόδισαν τους αντιφασίστες που έφτασαν στην πόλη να πλησιάσουν τη συγκέντρωση. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει: το γραφείο της οργάνωσης που δέσποζε προ τριετίας στη Λεωφόρο Ηρακλείου είχε ημερομηνία λήξης.


Η περίφημη "Ζούγκλα" του Καλαί, ο καταυλισμός των κολασμένων που προσπαθούσαν να περάσουν στη Βρετανία, διαλύθηκε. Το πρόβλημα με τους Γάλλους, και με όλους αυτούς τους πρόθυμους που σπεύδουν να συντρίψουν φτωχές χώρες με πλούσιο υπέδαφος, είναι πως νομίζουν εαυτούς απρόσβλητους από τις συνέπειες των εγκλημάτων τους. Κι ένα ωραίο πρωί βρίσκονται με χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν μονάχα μια θέση στον ήλιο.
Κάπως έτσι, το Παρίσι γέμισε αντίσκηνα:

από http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/parisi-opos-biktoria-skines-prosfygon-sto-kentro-tis-gallikis-proteyoysas?utm_source=newsletterDaily&utm_medium=newsletterDaily20161101&utm_term=emailDaily20161101&utm_campaign=newsletter


Η χώρα που αγαπήσαμε, κυρίως επειδή έκανε όσα εμείς μόνο ονειρευτήκαμε, απέδειξε για άλλη μια φορά τη γενναιότητά της. Η Ισλανδία των 320.000 κατοίκων έδιωξε κακήν κακώς τους πράκτορες του FBI που πήγαν εκεί με πρόσχημα κάποιες πληροφορίες για επικείμενο χάκινγκ, ενώ στην πραγματικότητα συνέλεγαν στοιχεία για τα Wikileaks.
Εκείνο που δεν υπολόγισαν οι Γιάνκηδες είναι πως στις πρόσφατες εκλογές το Κόμμα των Πειρατών πήρε την πλειοψηφία μαζί με τα τρία κόμματα της κεντροαριστεράς. Μέλη των Πειρατών είναι συνεργάτες των Wikileaks, ενώ πρόθεσή τους είναι να δώσουν ιθαγένεια στον Τζούλιαν Άσαντζ, του οποίου η παραμονή στην πρεσβεία του Εκουαδόρ έχει γίνει προβληματική. (εδώ)
Υποθέτω ότι το μυστικό των Ισλανδών είναι πως δεν διστάζουν να τιμωρήσουν όποιον τους αδικεί. Είτε είναι η κυβέρνησή τους, είτε οι τραπεζίτες, είτε Μεγάλες Δυνάμεις. Χωρίς να τους περνάει από το μυαλό να ξαναδώσουν την εξουσία σε αυτούς που τους είχαν βουλιάξει το 2008.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Κι όμως...έχω την υποψία/καχυποψία/υπεροψία (που λέει κι ο Ζήκος), ότι ο ελληνικός λαός δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει Ισλανδία.. Πρέπει να το 'χει η κούτρα σου κλπ :) Καλημερούδια και καλό μήνα! Θα χαρώ να σε δω -και- στην επόμενη ανάρτηση, που θα κάνω οδοιπορικό στην Ιορδανία! (άλλωστε, μας ταιριάζει πιο πολύ η νοοτροπία μιας τέτοιας χώρας!) :)

Λωτοφάγος είπε...

Καλημέρα, Πέτρα μου. Ασφαλώς και δεν μπορούμε να γίνουμε Ισλανδία. Ακόμα και στους δήμους, όπου θα μπορούσαμε να εκλέγουμε μόνο ανθρώπους με πρότερο έντιμο βίο, διαλέγουμε λαμόγια! Από την άλλη, και ο Καμίνης συνήγορος του πολίτη ήταν, αλλά είδαμε τα αποτελέσματα.
Οπωσδήποτε θα διαβάσω το οδοιπορικό σου.