Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Κύριον Ν.Τόσκα, Ενταύθα

Κύριε Υπουργέ,
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είστε έντιμος και ειλικρινής άνθρωπος. Τόσο ο πρότερος βίος όσο και το βλέμμα σας, δείχνουν ότι δεν έχετε καμία σχέση με όλους τους προκατόχους σας.
Κι εγώ, αν ήμουν πρωθυπουργός, θα έβαζα έναν άνθρωπο σαν κι εσάς στην ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ, το οποίο κάθε άλλο παρά προστατεύει τους πολίτες.

Επειδή, όμως, είναι ηλεκτρική καρέκλα, θα έπρεπε να είστε πιο αποφασιστικός. Ενάμιση χρόνο τώρα, περιμένουμε να πάνε σπίτι τους άτομα που ψέκασαν, έδειραν και βασάνισαν πολίτες. Ακόμα περισσότερο περιμέναμε να τιμωρηθούν αυτοί που έδωσαν τις διαταγές ή ανέχτηκαν τέτοια συμπεριφορά. Ο προκάτοχός σας έφυγε κατηγορώντας τους πάντες εκτός από τον εαυτό του. Εμείς πάντως δεν τον πληρώναμε για να δημοσιεύει επιστολές σε διαπλεκόμενα μέσα.

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν. Είναι άοπλοι, ευάλωτοι και, στη χώρα μας, συκοφαντημένοι και εξοντωμένοι οικονομικά. Ακόμα και αν επιχειρήσουν να σπάσουν τον κλοιό, οι αστυνομικοί δεν ΠΡΕΠΕΙ να τους χτυπήσουν ή να τους ψεκάσουν. Είναι γελοίο να ισχυρίζονται ότι τους τρόμαξαν οι συνταξιούχοι. Υποτίθεται πως εκπαιδεύονται για να διαχειρίζονται καταστάσεις κρίσεως. Ας περάσουν όλοι από ειδικές συνεντεύξεις. Αν κριθεί πως δεν είναι ικανοί να το κάνουν, ψυχολογικά ή ιδεολογικά, τότε να αλλάξουν πόστο. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, εκτός από του βασανιστή.

Η αντιπολίτευση δεν φταίει. Εξ ορισμού είναι εναντίον σας. Δεν έχει σημασία πόσο γελοία είναι. Από την άκρα Αριστερά μέχρι την άκρα Δεξιά, περιμένει πότε θα γλιστρήσετε, για να σας ρίξει και μια κλωτσιά. Συνεπώς -και αυτό ισχύει για όλους- αν η αντιπολίτευση σάς επιτίθεται με στοιχεία, τότε το λάθος είναι όλο δικό σας. Πολλώ μάλλον αν η αντιπολίτευση γίνεται από αριστερά. Βλέπετε, τόσα χρόνια το ΚΚΕ παρήλαυνε στους δρόμους καμαρωτό, έφευγε και μετά οι υπόλοιποι τρώγαμε το ξύλο. Ξαφνικά θυμήθηκε το αγωνιστικό του παρελθόν και κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει αψιμαχίες και να τσιρίζει μετά ότι το δείρανε.

Εν ολίγοις, κύριε Υπουργέ μου, μην βγάζετε μόνος σας τα ματάκια σας. Οι πολίτες δεν είναι εχθροί, αλλά εν δυνάμει σύμμαχοι. Οι εχθροί βρίσκονται εδώ και χρόνια μέσα στα σώματα ασφαλείας. Τεράστια νίκη δεν ήταν η σύλληψη των Σακκά-Σεϊσίδη, όπως είχατε δηλώσει περιχαρής. Νίκη θα είναι να πετάξετε έξω τους βασανιστές του Α.Τ. Ομονοίας που ξέσπασαν στα προσφυγάκια και του Α.Τ. Πατησίων, από όπου εκπαραθυρώθηκε μυστηριωδώς ο άνθρωπος που πήγε να δώσει το παρών όπως όφειλε.

Απαγορεύσατε τη χρήση χημικών σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων. Πρέπει να απαγορεύσετε στους αστυνομικούς να χτυπούν με γκλομπ άοπλους ανθρώπους και μάλιστα με τη λαβή. Αμφιβάλλω αν υπάρχει πλέον πολίτης που να πιστεύει ότι η κυβέρνησή σας είναι αριστερή. Ο λόγος για τον οποίο δεν εξεγείρεται ο κόσμος είναι κάποια μέτρα που πήρατε, κάποιες αλλαγές που έγιναν, το ότι δεν ακούμε πια το θόρυβο της χιονοστιβάδας του νεοφιλελευθερισμού.
Όχι επειδή ανακόπηκε, αλλά επειδή περιμένει τη φθορά σας. Ή την πλήρη υποταγή σας. Και κανένας σώφρων άνθρωπος δεν θα ήθελε να συμβεί αυτό.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα μην τον αδικείς το υπουργό. Είδες πως αντιμετωπίζει χωρις οίκτο τους διάφορους μπαχαλακηδες που καίνε λεωφορεία και περιουσίες πολιτών στο κέντρο της Αθήνας.

Και ο τσιπρακογλου δεν μας έλεγε προεκλογικά για εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και κατάργηση των Ματ.
Αλλα ποιο καθεστώς καταργεί την δικη του αστυνομία.
Α.

Ανώνυμος είπε...

«Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο

Δηλαδή αυτό τι σημαίνει
Ότι ολοι οι άλλοι θα τα τρώνε στη μούρη κανονικά…….

Λωτοφάγος είπε...

Ακριβώς γι' αυτό λέω πως κανένας δεν πιστεύει ότι πρόκειται για αριστερή κυβέρνηση. Από την άλλη, είναι κι ο λόγος που δεν αντιδρούμε: θυμόμαστε τους προηγούμενους. Όσο για τους άλλους, είτε δεν έχουν πειστική πρόταση, είτε η πρόταση τρομάζει.
Οι "μπαχαλάκηδες" και οι χρυσαυγίτες είναι βασικό κομμάτι του κατασταλτικού μηχανισμού. Δηλαδή του κράτους. Ποια κυβέρνηση θα τους έδιωχνε; Εξάλλου, μισό εκατομμύριο τους ξαναψήφισαν, μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Κι είναι γύρω μας.

Ναι, είναι προφανές ότι οι φοιτητές κι οι μαθητές θα έχουν την τιμητική τους. Το ίδιο και οι άνεργοι, αλλά και οι αντιφασίστες.

KOYKLITIS είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας πήρε, ύστερα από εκλογές.Την εξουσία δυστυχώς δεν βλέπω να καταφέρει να την πάρει και ο λόγος που ακόμα δεν ξεσηκωθήκαμε όλοι να τα κάνουμε γυαλιά καρφιά είναι ότι στη γωνία παραμονεύει κάτι ακόμα χειρότερο.
Δυστυχώς εδώ και κάμποσα χρόνια ο κόσμος δεν ψηφίζει αυτό που θέλει αλλά για να διώξει εκείνο που δεν θέλει!
Μύλος...

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Mε κάλυψε απόλυτα ο Κoyklitis.
Το μη χείρον βέλτιστον.
Την καλησπέρα μου Λωτέ.

Ανώνυμος είπε...

μα καλα ο λαοπροβλητος ηγετης που «αγκαλιαζει τα αδυναμα στρωματα» αρχιζει τωρα και τα ξυλοφορτωνει

Ανώνυμος είπε...

Αλαβάνος, στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ:
«Δεν τους ξέρω τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για να τους ξέρω θα έπρεπε να ήμουν στο ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια. Εγώ όμως ήμουν ΣΥΡΙΖΑ, ξέρω άρα μια μειοψηφία».
Δημ.: «Είναι ΠΑΣΟΚ τώρα αυτό που κυβερνά;»
Αλαβάνος: «Να σας έλεγα μακάρι να ´τανε; Να σας το ´λεγα αυτό; Μακάρι να ´τανε!»

Λωτοφάγος είπε...

@ Κουκλίτη και Μαρία, το μη χείρον βέλτιστον δεν το δέχονται όλοι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί δεν εξεγειρόμαστε, λες και δεν ζούσαν σε αυτή τη χώρα από το 2010. Οι άνθρωποι, είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, αντιδρούν με συγκεκριμένο τρόπο σε κάθε ερέθισμα ή τραύμα.
Επιπλέον, ο ελληνικός λαός δεν είναι ενιαίος. Είναι ταξικά διαχωρισμένος, ενώ ο καθένας πράττει ανάλογα με τα οικονομικά και οικογενειακά του συμφέροντα, την προέλευση και τις ανασφάλειές του. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ευρύτερη οικογένεια προστάτεψε τα μέλη της από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα να επιβιώσουν και να μην αυτοκτονήσουν. Το δίχτυ προστασίας διαμορφώνει και την ταξική αντίληψη κάθε ανθρώπου που χτυπήθηκε από την κρίση, αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του.
Μετά την αναπτέρωση των ελπίδων μας πέρσι τον Γενάρη, ακολούθησε η μέθη του Δημοψηφίσματος και η βαθιά απογοήτευση του περσινού Αυγούστου.
Πλέον, παρά τη γκρίνια, βλέπω αναμονή και καχυποψία. "Θα δούμε... όλοι ίδιοι είναι... κάτι ψιλογίνεται... το μόνο που ξέρουν είναι να φορολογούν... " κλπ κλπ.

Λωτοφάγος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε, ο Αλαβάνος ήξερε τον Τσίπρα. Ή τουλάχιστον όφειλε να τον ξέρει, ύστερα από τόσα χρόνια πείρας. Του έδωσε το δαχτυλίδι. Τώρα γιατί διαμαρτύρεται;
Στην ηλικία του, καλά θα κάνει να περισώσει την αξιοπρέπειά του και να μην περιφέρεται σε βοθροκάναλα σαν απατημένος σύζυγος. Κάποτε πρέπει να μάθουμε να ιδιωτεύουμε σεμνά μετά τη συνταξιοδότηση.