Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Κλαμα-τικές αλλαγές

Η Εισαγγελία Εφετών όφειλε να δώσει το μεταφρασμένο βούλευμα στους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο SIEMENS. Δεν το έκανε. Η δίκη αναβλήθηκε επ' αόριστον. Κι ας παραγράφεται το σκάνδαλο τον επόμενο χρόνο.
Είπαν πως δεν το παρέλαβαν ποτέ. Το αρμόδιο υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τις αποδείξεις παραλαβής. Δεν είναι πλήρες το κείμενο, επέμεινε η Εισαγγελία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα δύο κόμματα που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι καθυστερεί τη δίκη, η οποία φυσικά έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν. Στάχτη στα μάτια. Πιστεύουν πως λησμονήσαμε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος στοίχισε ελάχιστα στην αμαρτωλή γερμανική εταιρεία.
Πιο πολύ με ενοχλεί η αναξιοπρέπεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μέτοχος στην εφημερίδα Κήρυκας Χανίων, που είχε πάρει τραπεζικό δάνειο 300.000 ευρώ. Δεν πληρώθηκε ούτε μία δόση. Η εφημερίδα έχει κλείσει προ πολλού, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο μπαμπάς του.


Και στις δύο υποθέσεις ενέχεται ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Εκκρεμεί κι ένα σκάνδαλο της συζύγου του. Ο ίδιος δεν ασχολείται ούτε καν με τα χρέη του κόμματός του. Περιοδεύει, ψάχνοντας για επενδυτές και αγορεύοντας για την... κλιματική αλλαγή.
Πιο πολύ με ενοχλεί ο εμπαιγμός.


Στο Λονδίνο, ο Ντέιβιντ Κάμερον υπέβαλε την παραίτησή του και μετακομίζει. Ό,τι δεν κατάφεραν τα Panama Papers, όπου φιγουράρει το όνομα του μπαμπά του, το κατάφερε το BREXIT.


Θα τον αντικαταστήσει η διάδοχος της Θάτσερ, Τερέζα Μέι, επίσης θυγατέρα πάστορα, όπως και η Μέρκελ. Επικρατέστερος ήταν ο πρώην δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, αλλά αυτός παραδόξως παραιτήθηκε.
Ο Γιούνκερ είπε πως οι σχέσεις Βρετανίας-ΕΕ δεν θα διαταραχθούν από το BREXIT. Για το οποίο οι Άγγλοι ψήφισαν, παρακινούμενοι από αφίσες σαν κι αυτήν:

"Υπάρχουν 35 εκατομμύρια λακούβες στη Βρετανία. Αλλά τα χρήματά σας ξοδεύτηκαν σε γέφυρες σαν κι αυτήν στην Ελλάδα" (από τουίτ του @FragileAlex)

Παραιτήθηκε και ο αρχηγός του ξενοφοβικού UKIP Νάιτζελ Φάρατζ, παρά τον θρίαμβό του.
Κάτι μου λέει πως η όλη φασαρία έγινε για να αλλάξουν χέρια κάποια δισεκατομμύρια λίρες και να ξεχαστεί το Ιράκ. Αιφνιδιαστικά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το αίτημα επανάληψης του δημοψηφίσματος, που φέρει 4 εκατομμύρια υπογραφές. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Δανία.

Στις ΗΠΑ, ο Μπέρνι Σάντερς δήλωσε ξαφνικά ότι στηρίζει τη Χίλαρι Κλίντον! Υποθέτω ότι δεν ρώτησε τους οπαδούς του, οι οποίοι τον στήριξαν φανατικά ακριβώς για να αποφύγουν προέδρους όπως η Χίλαρι και ο Τραμπ.


Για άλλη μια φορά, οι προοδευτικοί Αμερικανοί, ιδίως οι νέοι και οι μειονότητες, θα νιώθουν προδομένοι. Ακριβώς όπως μετά τη διάψευση των ελπίδων τους από τον Ομπάμα.

4 σχόλια:

Woman in Blogs είπε...

Εμπαιγμός και αναξιοπρέπεια, όπως ακριβώς το γράφεις...
Όσο διάβαζα, θόλωναν τα μάτια μου και φιγούρες ανθρώπων σκυθρωπών προσπαθούσαν άνευρα να ξεφύγουν από τις γραμμές...
Ίσως φταίει που μεγάλωσα αρκετά (φτάνω στα 40) και όλα αυτά πια με φέρνουν σε απόγνωση... Θαυμάζω το κουράγιο σου να τα διαβάζεις και να τα γράφεις μετά εδώ!
Καλή συνέχεια!

Λωτοφάγος είπε...

@ Νέα είσαι ακόμα. Έχεις ολόκληρη ζωή μπροστά σου.
Σε περνώ είκοσι χρόνια κι έχω σπουδάσει Ιστορία. Όπως καταλαβαίνεις, ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη με ενδιαφέρει. Προσπαθώ να ερμηνεύσω και να προβλέψω. Έχω δει πολλές φορές να ανατρέπονται τα πάντα. Ή οι μικρές ρωγμές να οδηγούν σε αλλαγές. Αυτό με ενθαρρύνει να συνεχίσω. Ολοένα και συχνότερα, όμως, νιώθω να ασφυκτιώ. Θα δούμε.
Να είσαι καλά.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Να δούμε φίλε Λωτοφάγε, πότε επιτέλους αυτός ο λαός θα αποφασίσει τη δική του "κλιματική αλλαγή"... από την καταθλιπτική νηνεμία στην ελπιδοφόρα βροντή και το αστροπελέκι!

Λωτοφάγος είπε...

Είσαι αισιόδοξος, φίλε Ιχνηλάτη; Σε ζηλεύω (με την καλή έννοια).