Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά κουφή!

Αφού για λίγες μέρες παρακολουθήσαμε το μπρα ντε φερ δικαστών και υπουργού Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός κι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξύπνησαν επιτέλους: ο πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον υπουργό, που υποσχέθηκε να βρει άμεσα κατάλληλη αίθουσα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Μεσολάβησε η δραματική έκκληση της Μάγδας Φύσσα από την αίθουσα της ΕΣΗΕΑ: "Ζητώ ως μητέρα και πολίτης αυτής της χώρας, όποιος αρμόδιος υπάρχει, κι αυτοί είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι ο Πρωθυπουργός, να μου απαντήσουν γιατί δεν προχωρεί η δίκη".

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/na-mou-apantisoun-tsipras-paulopoulos-gia-tin-kathusterisi-tis-dikis-tis-xa?utm_source=TheTOC+Subscribers&utm_campaign=4616e82aff-_Newsletter&utm_medium=email&utm_term=0_7f8f75ff57-4616e82aff-209506193

Θαυμάζω την αξιοπρέπεια και το κουράγιο αυτής της γυναίκας: Της έσφαξαν το παιδί! Χωρίς λόγο. Δύο χρόνια περίμενε να αρχίσει η δίκη του δολοφόνου και τώρα τον βλέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος, μαζί με τους υπόλοιπους υπόδικους, που κοροϊδεύουν και απειλούν. Επειδή ξέρουν πως, όσοι δεν είναι σύμμαχοί τους, είναι ευάλωτοι σε εκφοβισμό.
Για εκφοβισμό εστάλη και το δέμα με απομίμηση βόμβας στο σπίτι της δικαστικού Ισιδώρας Πόγκα, η οποία, ως πρόεδρος του συμβουλίου Εφετών, είχε παραπέμψει σε δίκη τους 69 κατηγορούμενους της ναζιστικής οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός νίπτει τας χείρας του και "δεν επεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης"! Δηλαδή στην παραβίασή της. Διότι δεν είναι δικαιοσύνη να ρίχνεις δεκάδες χρόνια στα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, τα οποία δεν έβλαψαν κανένα, ενώ επιτρέπεις σε υπόδικους για εγκλήματα να αγνοούν τους περιοριστικούς όρους της αποφυλάκισής τους, παίρνοντας μέρος σε φασιστικές συνάξεις και σε επιθέσεις εναντίον πολιτών.
Ούτε είναι δικαιοσύνη να απαγορεύεις στον Νίκο Ρωμανό να φοιτήσει στη σχολή του και να καταδικάζεις τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο να πληρώσει 1.500 ευρώ στον καθένα από 3 χρυσαυγίτες, επειδή τους αποκάλεσε "καθάρματα που βρομίζουν τον τόπο". Διότι δημιουργείς νομικό προηγούμενο και τους επιτρέπεις να απειλούν μέσω διαδικτύου με μηνύσεις όποιον τολμά να τους βρίζει. (εδώ)

Εν ολίγοις, κύριε Παρασκευόπουλέ μου, μπορεί εκείνο το κουρελόχαρτο που ονομάζεται κατ' ευφημισμόν Σύνταγμα να ορίζει ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, αλλά όλοι βλέπουμε πως είναι μόνο κουφή στους ανήμπορους και δουλική στους ισχυρούς. 
Φροντίστε να βρείτε μια αξιοπρεπή αίθουσα για τη δίκη και πραγματοποιείστε την επιτέλους! Τότε θα αναγκαστεί κι ο Δικηγορικός Σύλλογος να επιτρέψει σε μέλη του να παραστούν, το αίσθημα δικαίου των πολιτών θα ικανοποιηθεί, και το τέρας του ναζισμού θα πάψει να μεγαλώνει.

σκίτσο του Χαντζόπουλου για τις πρόσφατες εκλογές σε Αυστρία και Κύπρο

3 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Απ' τις πιο μελανές στιγμές της "αριστερής" κυβέρνησης, αυτή η ανοχή και η υποχωρητικότητα στην πολιτική αλητεία. Όταν βλέπω αυτή τη χαροκαμένη μάνα να αγωνίζεται για το αυτονόητο, ντρέπομαι για τη χώρα μου και τους κυβερνήτες της. Εύχομαι να δικαιωθεί και να πληρώσουν όλα τα καθάρματα που ευθύνονται για τη δολοφονία αυτή. Αλλιώς δεν διαφέρουμε σε τίποτα απ' τις προηγούμενες δεξιές κυβερνήσεις που άφησαν ατιμώρητους τους φονιάδες του Λαμπράκη, του Παναγούλη και τόσων άλλων.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ποια αριστερή, Μαρία μου; Διαφέρει από τις προηγούμενες μόνο στη δικαιολογία: το παίζει άπειρη ή μη παρεμβατική, ανάλογα με την περίπτωση. Ενδυναμώνοντας την επιρροή των ναζιστών στην κοινωνία.
Οι ίδιοι αυτοί κατηγορούσαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι... νομιμοποιούσε τη Χ.Α. στη Βουλή.

Mia Petra είπε...

Δεν υπάρχει δικαιολογία καμία!
Έπρεπε να είχαν τσακιστεί ΧΘΕΣ!
ΜΟΝΟ δικαιοσύνη τού πρέπει του Παύλου!