Τρίτη 31 Μαΐου 2016

"Παναγιά βοήθα!"

  • Με αυτή τη φράση, ο Γιάννης Μουζάλας σχολίασε σήμερα την πιθανότητα να ναυαγήσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. (εδώ)
Δαμόκλειος σπάθη, βλέπετε, η απειλή του εξουσιομανούς σουλτάνου να πλημμυρίσει με πρόσφυγες την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, μόνο η Ελλάδα θα πλημμύριζε σε τέτοια περίπτωση.
Το πρόβλημα είναι πως ήδη το πρώτο πεντάμηνο του 2016 έχουν πνιγεί 2.500 άνθρωποι στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Λαμπεντούζα! Και οι πόλεμοι συνεχίζονται...
  • "Μόλις τελειώσει το εμπάργκο της Ρωσίας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή καλάσνικοφ στην Πάτρα", δήλωσε ο πολύς Πάνος Καμμένος, εννοώντας πως η αμυντική μας βιομηχανία δεν θα κλείσει. (εδώ)
Ωραία. Μόλις κατάλαβα τι σημαίνει παραγωγική ανασυγκρότηση και ποιον ακριβώς κλάδο βλάπτουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Μέχρι τώρα νόμιζα πως οι αγρότες είχαν πληγεί κυρίως.
  • "Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα", δήλωσε χθες ο Γιώργος Κατρούγκαλος, εξηγώντας ότι προτίμησαν να φορολογήσουν τα πρώτα και όχι τα δεύτερα. (εδώ)
Μολονότι μας βάζει να διαλέξουμε μεταξύ του ζην και του ευ ζην, δεν θα διαφωνήσω με την επιλογή. Ωστόσο θα επιμείνω βαρετά ότι από το μέτωπο εναντίον της φοροδιαφυγής δεν ακούω βροντές. Οργιάζει το λαθρεμπόριο κάθε είδους και η φοροαποφυγή Εκκλησίας και εφοπλιστών, ενώ λείπουν τα κίνητρα για αποδείξεις από μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους. Αντίθετα, οι νέοι φόροι στα τσιγάρα θα ενισχύσουν την αγορά των λαθραίων. Συνεπώς, η επιλογή καταλήγει άκυρη, αν όχι ανόητη.
  • Το Υπουργείο Παιδείας, προσπαθώντας να εμπνεύσει στα παιδιά τη συντροφικότητα, προτείνει έναν κώδικα τιμής που θα υπογράφουν οι γονείς για τους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού, ενώ στις πιο μεγάλες τάξεις θα τον υπογράφουν οι ίδιοι οι μαθητές. (εδώ)
"Το παιδί του καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων, όπως κάθε παιδί ανθρώπων: διαφορετικό αλλά ίσο με τα άλλα, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο".
Χωρίς να μπουν στον κόπο να διαβάσουν την επίμαχη φράση, χιλιάδες βρίζουν τον Νίκο Φίλη στο τουίτερ, αφού προηγουμένως ενημερώθηκαν από το... Πρώτο Θέμα! Τη φυλλάδα του Αναστασιάδη, που κάποτε είχε προσπαθήσει να βγάλει κάτι εκατομμυριάκια από τα σύνορα.
Το πιο αηδιαστικό, όμως, είναι ότι χλευάζουν τον Φίλη για το πάχος του και όχι επειδή πράγματι διαφωνούν. Εξάλλου, αυτό το συμβόλαιο έχει ήδη εφαρμοστεί σε ένα σχολείο, με εξαιρετικά αποτελέσματα.
  • Ύστερα από τον χαμό που έγινε για τη διάταξη περί εξωχώριων εταιρειών, η κυβέρνηση καταθέτει αύριο τροπολογία που απαγορεύει τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και των οικείων τους σε οποιαδήποτε εταιρεία με έδρα στο εξωτερικό και όχι μόνο των "μη συνεργαζόμενων" χωρών. Θα επιδιώξει μάλιστα ονομαστική ψηφοφορία!
Με εξοργίζει αυτή η αναδίπλωση κάθε φορά που η κυβέρνηση πιάνεται να κρύβει -και όχι να κλέπτει- οπώρας. Από την άλλη, το αποτέλεσμα είναι καλό, οπότε... Όχι, δεν ισχύει εδώ το "ούτε γάτα ούτε ζημιά". Καταγράφεται στα λάθη.
  • Το πιο αστείο το φύλαξα για το τέλος: η Εύη Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρεται επειδή ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται σε φωτογραφία να καπνίζει αρειμανίως μέσα στο Υπουργείο Υγείας. (εδώ)


Πράγματι, ο υπουργός οφείλει να σέβεται τον αντικαπνιστικό νόμο. Η κα Χριστοφιλοπούλου ζητά από τον πρωθυπουργό να τον "ελέγξει", όπως ο δημοσιογράφος που πριν από μερικούς μήνες κάλεσε θρασύτατα τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό "να μαζέψει τον σκύλο που είναι δίπλα του", δηλαδή τον Πολάκη! Χαρακτηρίζει δεν τη συμπεριφορά του "απαράδεκτη" και "πρωτόγνωρη", έχοντας μάλλον ξεχάσει ότι ο φακός τη συνέλαβε κάποτε να κάνει αυτό:



  • Έχουμε μια κυβέρνηση που μεταμορφώθηκε πολύ γρήγορα σε σοσιαλδημοκρατική. Που ερμήνευσε το ΟΧΙ μας ως ΝΑΙ και μας έδεσε χειροπόδαρα για 99 χρόνια.
  • Από την άλλη έχουμε μια γελοία αντιπολίτευση, που γελοιοποιείται κάθε μέρα και περισσότερο. Και αναρτά στο διαδίκτυο περσινή φωτογραφία από τη συγκέντρωση του ΟΧΙ, κολλώντας την προτροπή "παραιτηθείτε". Φταίει ο άλλος που την τρόλαρε με την φράση "έχουμε 1,5 χρόνο... ";
  • Έτσι, ο Γιάννης Δερμεντζόγλου σατιρίζει τη φασαρία που έγινε για τα παράτυπα -και όχι πλαστά- πτυχία, τα οποία ήταν καρπός της ολιγωρίας των κυβερνήσεων να εφαρμόσουν το νόμο Γιαννάκου, που ρύθμιζε το θέμα από το 2007 :



5 σχόλια:

Velvet είπε...

Γελοια νουμερα επιθεωρησης ολοι ανεξαιρετως
που δεν προκλουν πλεον γελιο,
αλλα τρομαχτικη θλιψη
για την καταντια που εχουμε περιελθει

Mia Petra είπε...

Όντως, πολύ εκνευριστικό ότι ο καθένας παίρνει μια "είδηση" και χωρίς καν να την διασταυρώσει, την κάνει σημαία και επιχειρηματολογεί με βάση τις ψευδαισθήσεις του.. Στο φέις να δει τι γίνεται (αναφέρομαι στα περί Φίλη) Όσο για την Χριστοφιλοπούλου, ε βέβαια, το μέγα θέμα είναι ότι καπνίζει δημοσίως ο υπουργός υγείας, ενώ όταν η ίδια ως γ.γ υπουργείου είχε εμπλακεί άνευ καμίας τιμωρίας (περιττή η επισήμανση μάλλον) σε ΜΚΟ, δεν υπήρχε λόγος ούτε καν για σχολιασμό..! Ε ρε θρασύτης! Καλημέρα και καλό μήνα Λωτοφάγε :)

Mia Petra είπε...

http://www.xrimaonline.gr/95206/h_mko_tou_koumparou_tis_xristofilopoulou_arxise_tous_diorismous

BUTTERFLY είπε...

Δυστυχως εχουμε μαθει στη στειρα αρνηση χωρις καμια προταση! Οχι για το οχι! Η προταση Φιλη ειναι πολυ αξιολογη, με τα λαθη και τα κενα της βεβαια, αλλα εστω αξιολογη πολυ περισσοτερο απο οσα εχουμε δει ως τωρα! Ομως ελαχιστοι την διαβασαν, οι περισσοτεροι σταθηκαν σε μια λεξη, την αναπαρηγαγαν κι εχουν αναγαγει τον τραμπουκισμο σε υψιστη τεχνη! Αλλο η σατιρα αλλο αυτο το χαλι!
Καλο μηνα!

Λωτοφάγος είπε...

Καλό μήνα σε όλους. Σας ευχαριστώ για τα σχόλια και τις προσθήκες σας.
Όποτε γράφω τέτοια σεντόνια φοβάμαι πως θα κουράσω. Χαίρομαι που κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Να είστε καλά.