Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Μόνο η βλακεία είναι ανίκητη!

Δεν εκφωνήθηκε από κάποιον έξαλλο μητροπολίτη, που ονειρεύεται να ηγηθεί όχλου κραδαίνοντος σταυρούς. Ούτε γράφτηκε στα 1453, όταν κάποιοι προτιμούσαν να δούν στην Πόλη σαρίκι τούρκικο παρά τιάρα παπική.
Πρόκειται για επιστολή φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με την οποία ικέτευαν χθες "με δάκρυα να ακυρωθεί η επίσκεψη του αιρετικού πάπα Ρώμης στην υπερευλογημένη μας Ελλάδα, διότι αλλιώς οι συνέπειες θα είναι ολέθριες"! Αφού υπενθύμιζαν πως την ίδια άποψη είχε κι ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ -ο οποίος είχε μεν "κάνει μεγάλα λάθη, όπως διώξεις αγίων ιερέων", αλλά πρόλαβε να μετανιώσει- εύχονταν ο νυν αρχιεπίσκοπος να "τον μιμηθεί και να μετανοήσει". (εδώ όλο το κείμενο)
Αν σας φαίνεται γελοία η επιστολή, υπενθυμίζω ότι αυτοί οι νέοι θα διδάξουν αύριο θρησκευτικά στα παιδιά σας. 
Κι αν μου επιτρέπετε να ασχοληθώ λίγο περισσότερο, τι ακριβώς φοβούνται τα ξεφτέρια του ΑΠΘ; Μήπως ο πάπας Φραγκίσκος προσηλυτίσει τους μουσουλμάνους ή μήπως η παρουσία του μας θυμίσει ότι κανένας ορθόδοξος ιεράρχης δεν έχει μέχρι σήμερα επισκεφθεί τη Λέσβο και την Ειδομένη;

Καλό είναι επίσης να θυμόμαστε κάθε φορά ότι, βάσει της ετήσιας πλέον απογραφής των δημόσιων υπαλλήλων, το 2015 μισθοδοτούσαμε 9.298 παπάδες, αλλά μόλις 7.271 νοσοκομειακούς γιατρούς και 2.827 δικαστές. Κι ότι κανείς σε αυτή τη χώρα δεν έχει δει παπά σε ΑΤΜ, ακόμα και τις μέρες που οι τράπεζες ήταν κλειστές. Απορεί κανείς γιατί δεν καθιερώνεται ως επίσημος γάμος ο πολιτικός και ως επιλογή η καύση των νεκρών τόσα χρόνια;

Σαν να μην μας έφταναν οι έλληνες μουτζαχεντίν, σήμερα το μεσημέρι κοψοχολιαστήκαμε από 4 μαχητικά αεροπλάνα που πέρασαν δύο φορές ξυστά πάνω από την Αθήνα! Προς στιγμήν φοβήθηκα πως τα έστειλε ο Ερντογάν, τσαντισμένος με τον Γιαν Μπέμερμαν, ο οποίος τον σατίρισε άγρια σε εκπομπή του. Αλλά απέρριψα αυτή την εκδοχή, επειδή του έχει ήδη κάνει μήνυση, αφού πρώτα προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο. Δημοσκόπηση δείχνει πως η πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιθυμεί να διωχθεί ποινικά ο Μπέμερμαν βάσει του νόμου περί προσβολής δημόσιου προσώπου.

http://www.iefimerida.gr/news/261865/amerikanika-mahitika-evgazan-fotografies-pano-apo-tin-akropoli-tromaxan-tin-athina
Εκ των υστέρων μάθαμε ότι τα δύο ήταν ελληνικά F16 και τα άλλα δύο αμερικανικά F15, που ήθελαν να φωτογραφηθούν πάνω από την Ακρόπολη, ενώ συμμετείχαν στην άσκηση "Ηνίοχος". Εκείνη τη στιγμή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος -ο οποίος φαίνεται ανεβασμένος μετά την καρατόμηση του Γιάννη Μουζάλα- μιλούσε στον Real Fm. Σε σχετική ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου δήλωσε πως οι χαμηλές πτήσεις είναι κάτι συνηθισμένο!!

Υπενθυμίζω ότι στη θέση του ανθρωπιστή γιατρού τοποθετήθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης, τον οποίο σατιρίζει εύστοχα ο Πάνος Ζάχαρης ("Ποντίκι"):

3 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Πραγματικά, ο τίτλος σου τα λέει όλα..
Μπερδεύτηκα με κάτι: όταν λες "καρατόμηση Μουζάλα", τι εννοείς;

Λωτοφάγος είπε...

Εννοώ ότι τελικά πέτυχε να παραιτήσει τον Μουζάλα. Στα μουλωχτά, βέβαια. Διπλωματική ασθένεια ή όχι, άκουσες ξανά το όνομά του Μουζάλα μετά την εισαγωγή του στη μονάδα εμφραγμάτων του ΝΜΤΣ πριν από 10 μέρες;
Αντίθετα εμφανίστηκαν Κυρίτσης και Βουδούρης στο προσκήνιο.

Mia Petra είπε...

Σήμερα πάντως είναι στη Μυτιλήνη, δίπλα στο πρωθυπουργό και στον Πάπα.