Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αντιπολίτευση για τα μπάζα!

Πιστεύω ότι η σωστή αντιπολίτευση σπρώχνει την εκάστοτε κυβέρνηση σε πιο μετρημένες δηλώσεις, πιο μελετημένα νομοσχέδια, πιο προσεκτικές κινήσεις. Διότι υπάρχει διαρκής έλεγχος, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, τα οποία απαιτούν απαντήσεις σοβαρότερες από το, "Ναι, αλλά εσείς καταπιέζατε τους μαύρους".

Το Ελλαδιστάν δεν ευτύχησε να έχει ποτέ υπεύθυνη αντιπολίτευση, με αποκορύφωμα την απίστευτη κατινιά που επικράτησε μετά το Μνημόνιο του Γιωργάκη. 
  • Είχαν στρώσει ήδη το δρόμο τα βοθροκάναλα, καθιερώνοντας τα "παράθυρα" με τις ομιλούσες κεφαλές και τα υστερικά ξεσπάσματα τύπου Άδωνη, καθώς και την ερωτοτροπία με τους ναζιστές. Ποιος δεν θυμάται την πρόταση του Μπάμπη, από το μακρινό 2013, για συνεργασία με μια "σοβαρότερη Χρυσή Αυγή" στα πρότυπα της Νορβηγίας; (εδώ το βίντεο)
Η "μονταζιέρα της Συγγρού" με τους Μουρούτηδες και τους Γαρουφαήλους πρόσθεσε και την άθλια συκοφάντηση οποιουδήποτε τολμούσε να αμφισβητήσει το success story του προϊσταμένου τους. Και ο Αντωνάκης ο Σαμαράς ολοκλήρωσε το διδακτορικό της κατινιάς, όταν είπε εκείνο το απίθανο, "Κοιτάω από κει για να μην γελάω", στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (εδώ το βίντεο).
  • Οι φετινές διαδηλώσεις εναντίον του ασφαλιστικού διαθέτουν φίρμες όπως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ταγεράκια δικηγορίνων, μέλη του Μένουμε Ευρώπη και καρατέκα αγρότες. 
Η πλάκα είναι πως ήδη το νομοσχέδιο έχει απορριφθεί από τους δανειστές, οι οποίοι θέλουν να δουν διάλυση και αίμα. Κάποιοι εικάζουν ότι είναι προσυμφωνημένο.
  • Κανένα βοθροκάναλο δεν κατηγορεί πλέον τους αγρότες ότι έκοψαν στα δύο την Ελλάδα, ότι εξαιτίας τους κινδυνεύουν ασθενείς και σαπίζουν τα ευπαθή προϊόντα, όπως έκαναν κατά κόρον τόσα χρόνια. Αντίθετα, έχουν γίνει ξαφνικά αγωνιστές και αναξιοπαθούντες.
Έχω ξαναγράψει για σκηνές βαρβαρότητας στη δεκαετία του 1990, όπου διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι έσφαζαν πρόβατα σε ζωντανή μετάδοση. Χθες, στη Νάξο και στον Προμαχώνα έχυσαν ξανά γάλα στους δρόμους.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=478868&catID=14
Το δίκιο τους, βουνό. Η κτηνοτροφία στο Ελλαδιστάν διατηρούνταν σε κώμα με τις επιδοτήσεις και μετά αφέθηκε να πεθάνει. Όμως, αν είχαν μοιράσει το γάλα όπου πεινάνε παιδιά, θα έδειχναν τουλάχιστον ότι έχουν απαλλαγεί από τη χουλιγκάνικη περίοδο Πατσόκ και συνεργάζονται με την υπόλοιπη κοινωνία.
Όπως είχαν κάνει παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών το 2013 και το 2014:

από εδώ
Η συζήτηση με την κοινωνία έχει χαθεί πριν κάν αρχίσει. Τα κινήματα των πολιτών δεν προσκαλούνται από ομοσπονδίες. Όταν για παράδειγμα απεργούν τα ΜΜΜ, οι άνθρωποι προσπαθούν να πάνε στη δουλειά τους με κάθε τρόπο, για να μην τη χάσουν, ανήμποροι να διαμαρτυρηθούν ή να ζητήσουν αλληλεγγύη από τους απεργούς.
  •  Ο Νίκος Παππάς, αφού επί μήνες ταξίδευε με τον Αλέξη Τσίπρα σαν να ήταν σωματοφύλακάς του, κατόρθωσε επιτέλους να ανοίξει την ΕΡΤ τον Ιούνιο και να καταθέσει το νομοσχέδιο για τις άδειες συχνοτήτων τον Οκτώβριο.
Για να εφαρμοστεί ο νόμος πρέπει να συγκροτηθεί το νέο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, γνωστό και ως ΕΣΡ, κάτι που απαιτεί τη συναίνεση των 4/5 των βουλευτών. Πρόκειται για το 7μελές μέχρι πρότινος σχήμα που εποπτεύει τη σωστή λειτουργία των καναλιών. Σε όλη τη διάρκεια του 2015, η πρόεδρός του Λίνα Αλεξίου λοιδορήθηκε ανελέητα, επειδή είναι μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Το ν/σ προσθέτει άλλα 2 μέλη -με πρόσχημα μια συμφωνία με τον Καναδά- και του δίνει αρμοδιότητα για την αδειοδότηση συχνοτήτων.  Μόνο ο υπουργός καθορίζει τον αριθμό των συχνοτήτων που θα τεθούν σε πλειστηριασμό.
Η πρόταση της κυβέρνησης περιελάμβανε 4 καραμανλικούς. Μόνο που ο Μεϊμαράκης έχασε τις εκλογές στη ΝΔ και ο Μητσοτάκης είναι νεοφιλελεύθερος. Το ΚΚΕ ψήφισε παρών. Η κυβέρνηση σκέφτεται τώρα να παρακάμψει το ΕΣΡ και να αποφασίζει μόνος του ο υπουργός, δηλαδή ο Παππάς.

Την ίδια στιγμή έχουμε εξελίξεις που δυναμιτίζουν το μέλλον της χώρας, αλλά οι πολίτες δεν μαθαίνουν τίποτε, αφού τα κανάλια ασχολούνται με κατινιές, ταρζανιές και κουτσομπολιά.
Έτσι,
  • τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ξεπουλήθηκαν στη γερμανική ημικρατική Fraport*, 
  • χθες παραχωρήθηκε στην κινεζική COSCO το 67% του ΟΛΠ**
  • το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε*** απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη, που προέβλεπε επιτόπιες δοκιμές της μεθόδου ακαριαίας τήξης (Flash Smelting). Σε απλά ελληνικά, η Eldorado Gold έχει δικαίωμα να δηλώσει ότι δοκίμασε τη μέθοδο οπουδήποτε στον πλανήτη και λειτουργεί, άρα θα την εφαρμόσει και στις Σκουριές.
  • τον Δεκέμβρη πουλήθηκε σε τουρκοαραβικό σχήμα ο Αστήρ Βουλιαγμένης****
Εννοείται πως από τα λεφτά αυτά δεν πρόκειται να πάρουμε δεκάρα, αφού όσα εισπράττει ο ΤΑΙΠΕΔ από τα τιμαλφή του ελληνικού κράτους πέφτουν αυτόματα στον πίθο των Δαναΐδων που αποκαλείται "εξυπηρέτηση του χρέους". Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο Θ. Καμήλαλης, τα 280,5 εκατομμύρια από την πώληση του 51% του ΟΛΠ φτάνουν ίσα ίσα για την πληρωμή τόκων 2 εβδομάδων!

Τα δεξιά και νεοφιλελεύθερα κόμματα της Βουλής δεν έχουν κανένα λόγο να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα, το ΚΚΕ εκδίδει τις ανακοινώσεις που βγαίνουν με καρμπόν και κάτι ανεγκέφαλοι σπάνε το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του Α.Πετρόπουλου, υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Με τέτοια αντιπολίτευση δεν κάνεις προκοπή! 


Πηγές:
http://kerkyraikialepou.blogspot.gr/2015/12/blog-post_48.html

**  Το εμπεριστατωμένο άρθρο του Θάνου Καμήλαλη από το The PP εδώ: http://www.thepressproject.gr/article/87990/Ti-pragmatika-prosferei-i-Cosco-gia-ton-OLP

***  http://www.iefimerida.gr/news/246700/apofasi-kolafos-gia-ton-skoyrleti-apo-ste-gia-tin-ellinikos-hrysos

****  http://www.nooz.gr/economy/poleitai-o-asteras-enanti-400-ek-euro
 

5 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Αυτό το είδες;
https://www.youtube.com/watch?v=wtwkjvtkolE
Καλό ξημέρωμα! :)

akrat είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

εγώ κρατώ μικρότατο καλάθι

Λωτοφάγος είπε...

@ Απίστευτο! Δηλαδή δεν είναι απλώς ανεγκέφαλοι, είναι και υποχείρια του κάθε βοθροκάναλου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μα δεν σου υποσχέθηκα κάτι, Ακράτ. Γιατί κρατάς μικρότατο καλάθι;;;

Ανώνυμος είπε...

Τι είδους ''ανάμειξη'' είναι αυτή; Και αναφέρομαι στην προσπάθεια ''ομαδοποίησης'' του ΚΚΕ με τα κόμματα της αντιδραστικής αντιπολίτευσης. Κατ' αρχάς, τα εν λόγω κόμματα δεν είναι σε θέση να ασκήσουν ουσιαστική αντιπολίτευση εφόσον ταυτίζονται απόλυτα με τη στρατηγική επιλογή την οποία επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Συνεπώς, θα ''περιοριστούν'' στην αναπαραγωγή επικίνδυνων ιδεολογημάτων.
Η πολιτική του ΚΚΕ για ποιο λόγο σχετίζεται με τα παραπάνω; Και δε μένει μόνο σε επίπεδο ''ανακοινώσεων τύπου''.

Κ.