Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ποδαρικό με καλές ειδήσεις

Καλή χρονιά, διαδικτυακοί φίλοι.
Δεν εγκατέλειψα το κλεινόν άστυ -με τι προσόντα, άλλωστε;- ούτε ήμουν μπίζι. Απλώς μάζευα καλές ειδήσεις, ώστε η πρώτη ανάρτηση του 2016 να είναι ευχάριστη και όχι γκρινιάρικη.
Ιδού, λοιπόν, τι βρήκα:
  • Χρόνια τώρα, οι εξ ανατολών γείτονες παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας. Οι εικονικές αερομαχίες κοστίζουν ακριβά σε ανθρώπινες ζωές, καύσιμα και εξοπλισμό. 
Στις 29 Νοεμβρίου, όμως, οι γείτονες κατέρριψαν ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, παγώνοντας το αίμα δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Μέσα στη μεγαλομανία του, ο σουλτάνος Ταγίπ Α΄,


μπέρδεψε τους Ρώσους με τις υπόδουλες ελληνικές κυβερνήσεις. Ο Πούτιν, αντί να ρίξει κι εκείνος ένα αεροπλανάκι, γνωρίζοντας ότι ο οικονομικός είναι ο καλύτερος πόλεμος επέβαλε κυρώσεις, τις οποίες διαρκώς αναβαθμίζει. Τελευταία αναβάθμιση, η απαγόρευση σε τουρκικές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία. Σε συνέντευξη τύπου πριν από μερικές μέρες, χαροποίησε κάθε πικραμένο με τη φράση, "Οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλείψουν τους Αμερικανούς σε συγκεκριμένο σημείο".
Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο ευχάριστο: σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η 9η Δεκεμβρίου ήταν η τελευταία φορά που τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας! Δύο αεροσκάφη, τα οποία πετούσαν ανοιχτά της Λήμνου, εγκλωβίστηκαν από πυραύλους S-300 ρωσικού καταδρομικού, απώλεσαν τον έλεγχο στα ηλεκτρονικά τους συστήματα και επέστρεψαν στη χώρα τους άρον άρον. Αυτά αφηγείται έλληνας αεροπόρος, ο Καμμένος και οι δυτικοί μας σύμμαχοι έκαναν την πάπια, ενώ οι Ρώσοι είπαν απλώς ότι "βοηθάνε τους φίλους τους -ιδίως εναντίον εχθρών- και οι Τούρκοι δεν συγκαταλέγονται στους φίλους τους".
  • Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2010 -πόσο μακρινή πλέον μοιάζει αυτή η ημερομηνία!- ένας Χιλιανός, ονόματι Πέδρο Ναβάρο, συνελήφθη από αστυνομικούς του περιβόητου Α.Τ. Ακροπόλεως επειδή είχε λήξει η βίζα του. Εκεί ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε τόσο άγρια, ώστε έπαθε οξεία νεφρική ανεπάρκεια!
Στις 17 Δεκεμβρίου 2015, ο αστυνομικός Αλέξανδρος Παπαπέτρου καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη, ενώ άλλοι τρεις σε δύο έτη φυλάκισης με αναστολή, επειδή είδαν τον βασανισμό και αδιαφόρησαν. Ο συνήγορος του Παπαπέτρου, Θάνος Πλεύρης, ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του χτύπησε τον Ναβάρο για να τον... ηρεμήσει!
Η απόφαση αναγνωρίζει επιτέλους ότι γίνονται βασανιστήρια από αστυνομικούς -κάτι που δεν αναγνώρισε το 2014 στο φόνο του Νίκου Σακελλίωνα- και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα.
  • Ύστερα από 3 χρόνια, οι 300 απολυμένοι ναυτικοί της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου δικαιώθηκαν και πήραν τα δεδουλευμένα τους. 
Ας ευχηθούμε να ισχύσει το ίδιο και για πολλούς άλλους, όπως τους απολυμένους εφημερίδων, καναλιών, αλυσίδων και εργοστασίων, για τους οποίους σπανίως μιλά η τηλεόραση, αφού το θέμα ούτε πουλάει ούτε αποκοιμίζει γλυκά.
  • Η ΕΡΤ απέκτησε Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου. Δηλαδή συμβούλια πολιτών και εκπροσώπων φορέων (στην Αττική θα είναι 50 μέλη από την κάθε ομάδα), τα οποία θα ασκούν έλεγχο στη δημόσια τηλεόραση. Μαζί με τα συμβούλια και άλλων χωρών θα επιδιώξουν να γίνουν θεσμός για όλη την ΕΕ. 
 
Κάτι όχι και τόσο εύκολο, αφού πρόσφατα εκείνος ο απίθανος πρόεδρος της Πολωνίας Γιάροσλαβ Κατσίνσκι αποφάσισε να θέσει υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης τη δημόσια τηλεόραση.
  • Ύστερα από τις ομορφιές που ειπώθηκαν από μητροπολίτες για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών και τις καμπάνες που χτυπούσαν πένθιμα στο Αίγιο κατά την ψήφισή του, η χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου ήταν βάλσαμο.
Γιατί; Επειδή απλούστατα ο άνθρωπος απέδωσε ευθύνες για την εξοντωτική λιτότητα στους ευρωπαίους ιθύνοντες, στις ελληνικές κυβερνήσεις και στην Εκκλησία που ταυτίστηκε με το κράτος. Επικρίνει επίσης την παθητικότητα όλων μας και μας παροτρύνει να ξεσηκωθούμε φωνάζοντας "Ως εδώ"! Συμπληρώνει ότι τίποτε δεν αλλάζει από μόνο του και τονίζει πως οι ναοί της μητρόπολής του θα λειτουργούν με κεριά εάν κοπεί το ρεύμα έστω και σε ένα νοικοκυριό.
Λέτε να συγκινηθούν κι άλλοι; Και δεν εννοώ, βέβαια, τους χρυσοκάνθαρους, αλλά κάποιους παπάδες οι οποίοι δεν τολμούν να αντιταχθούν στην επίσημη γραμμή.


7 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Κι εγώ που νόμιζα ότι η εικόνα στο τέλος ήταν άλλη μια ευχάριστη είδηση... Τι; Όχι; :(( Ε, τότε θα σταθώ στην ΕΡΤ, την οποία είχα "λούσει" παλαιότερα, αλλά φαίνεται πως υπάρχει ακόμα ελπίδα.. Ίδωμεν. Καλό απόγευμα :)

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν σου άρεσε η εικόνα; Εγώ τη βρήκα εξαιρετική. Κάποιοι έχουν πολύ χιούμορ. Ανεβαίνουν εδώ https://www.facebook.com/ancientmeme/, αλλά δεν έχω f/b και τα βρίσκω στο τουιτερ.

KOYKLITIS είπε...

Εύχομαι στην πορεία του χρόνου να έχουμε περισσότερες και ακόμα καλύτερες ειδήσεις.
Πάντως φαίνεται ότι ο χρόνος καλά ξεκίνησε αφού σήμερα πέθανε ο Ψωμιάδης!
Καλό βράδυ Λωτο.

Mia Petra είπε...

Όχι καλέ, χιούμορ έκανα. Η εικόνα είναι εξαιρετική, αλλά το μνημόνιο ήρθε για να μείνει..αυτό εννοούσα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο Μάκαρος; Χαχαχα! Πάλι καλά που δεν του έμπλεξαν το εγκώμιο όπως συνηθίζουν μόλις πεθάνει κάποιος. Ακόμα κι αν τον έβριζαν πριν. Ή μήπως για αυτό ακριβώς;
Καλό βράδυ και σε σένα, Κουκλίτη.

Λωτοφάγος είπε...

@ Α, ευτυχώς. Νόμισα πως στ' αλήθεια δεν σου άρεσε, Πέτρα.
Μια χαρά είμαστε με το μνημόνιο. Δεν είχε πει ο Πάγκαλος ότι είναι ευτυχία;
Τι έχουμε ακούσει αυτά τα χρόνια! Αλήθεια, πού είναι αυτή η ψυχή;

Mia Petra είπε...

Τον έχει αντικαταστήσει υπό μια έννοια, ο Φίλης.. :)