Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Εφοπλυσταριό

Ελπίζαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, μα υποτάχτηκε στους γύπες και μετέτρεψε το ηρωικό μας ΟΧΙ σε ΝΑΙ, ανερυθρίαστα.

@andrigiannakis
Η απογοήτευση ήταν πάνδημη. Πολλοί κλείστηκαν στα σπίτια τους. Προτίμησαν την αποχή. Άλλοι τον ξαναψήφισαν, αφού δεν έβλεπαν εναλλακτική (There Is No Alternative) στην αξιοθρήνητη αντιπολίτευση και ήθελαν να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία (των άλλων). Μπορεί, βέβαια, να μην άντεχαν να ξαναδούν τις φάτσες των προηγούμενων.

Εδώ και τρεις μήνες, οι φόροι πέφτουν βροχή. Για να πληρωθούν οι γύπες. Που απαιτούν, μέσω του απίθανου Ντέκλαν Κοστέλο, να ασκούν έλεγχο ακόμα και στις προαγωγές των διευθυντών στα δημοτικά σχολεία!
"Παράλληλο πρόγραμμα"; Τι είναι αυτό;
Οι φόροι όμως δεν είναι για όλους. Εκκλησία και εφοπλιστές εξακολουθούν να μην πληρώνουν.
Καλά, την Εκκλησία την ξεχάσαμε ήδη από το 2012. Είχε ξαφνικά εξαφανιστεί από τις προεκλογικές ομιλίες. Από τότε σκόπευαν να τακιμιάσουν μαζί της, φαίνεται.
Για τους εφοπλιστές, ωστόσο, τα παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ απαριθμούσαν τις φοροαπαλλαγές τους, υποσχόμενοι πως θα καταργήσουν αυτό το παιχνίδι εξάπαντος. Ακόμα περιμένουμε. Μαζί μας και κάποιοι πρωτοκλασάτοι των Βρυξελλών, που όμως δεν έδωσαν συνέχεια.

Την περασμένη εβδομάδα, στη Διάσκεψη για το Κλίμα, ο Πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως η ΕΕ δεν πρέπει να ελέγχει τις εκπομπές ρύπων της ναυτιλίας, αλλά να εφαρμόζει τις χαλαρές περιβαλλοντικές ρυθμίσεις που υπάρχουν παγκοσμίως, για να μην βλάπτεται η... ανταγωνιστικότητα. 


Η Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής Πολιτικής του WWF Ελλάς, τονίζει: "Έτσι, με προσωπική ευθύνη και του Αλέξη Τσίπρα, η ναυτιλία παρέμεινε ο μοναδικός εκτός ρύθμισης για τις εκπομπές οικονομικός κλάδος, μαζί με την αεροπλοΐα" (εδώ

του Μιχάλη Κουντούρη, από την Εφ.Συν.


7 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Ήρθα να σου πω ότι δεν έχω τι να πω.. Έχω βουβαθεί...

Υ.Γ Με το καλό να υποδεχθείτε τα κορίτσια σας και καλές γιορτές! :)

Λωτοφάγος είπε...

@ Να είσαι καλά, Πέτρα μου. Τελικά, μόνο η αγάπη μένει.
Εύχομαι να περάσεις πολύ όμορφα τις γιορτές με τους αγαπημένους σου.

BUTTERFLY είπε...

Αφηνω μια ευχη για χρονια πολλα και καλα σε πεισμσ ολων αυτων των... αχαρακτηριστων!

BUTTERFLY είπε...

Αφηνω μια ευχη για χρονια πολλα και καλα σε πεισμσ ολων αυτων των... αχαρακτηριστων!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Δεν περίμενα πολλά κι έτσι δεν μου έπεσε βαρύ το "φαϊ". Ωραία περάσαμε προεκλογικά, σηκώσαμε παντιέρες, κάναμε όνειρα και πιστέψαμε σ' εκείνο το μνημειώδες πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Μόνοι μας θα σκάψουμε τη ζωή μας απ' την αρχή αν θέλουμε να δούμε άσπρη μέρα. Αλλά θέλει θυσίες. Δεν είμαι σίγουρη αν είμαστε διατεθειμένοι να τις παραχωρήσουμε όμως...
Λωτέ μου εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Καλά, να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να έχετε όλοι υγεία και δύναμη σ' όσα θα'ρθουν!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ πολύ, Πεταλούδα. Σου στέλνω τις καλύτερές μου ευχές.

Λωτοφάγος είπε...

@ Να είσαι σίγουρη, Μαρία: δεν είμαστε διατεθειμένοι.
Ακόμα πιστεύουμε πως στο τέλος κάτι θα γίνει και θα τα καταφέρουμε. Ο Τσίπρας θα γίνει ξανά Αλέξης και η Ελλάδα "λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου".
Πολλές ευχές για ένα καλύτερο 2016 με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.