Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Μπράβο στον Λεβέντη!

Θεώρησα προσωπική προσβολή την παρουσία της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, τη στιγμή που δεν πέρασε το 3% η ΛΑ.Ε. (Ζωή, λείπεις!).
Ωστόσο, θα ήταν άδικο να μην επαινέσω τη θετική ψήφο του κόμματος στο Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Δεν του τό'χα του Λεβέντη!
Ο Άρης Δημοκίδης στη Lifo, όμως γράφει εδώ ότι ο Βασίλης Λεβέντης, ναι μεν ντρέπεται και γελάει όταν αναφέρεται σε ομοφυλόφιλους, αλλά είναι λογικός άνθρωπος και δεν καταλαβαίνει γιατί να μην έχουν όλοι οι πολίτες τα ίδια δικαιώματα.
Στο βιντεάκι που ανέβασε, μπορείτε να ακούσετε και τον ίδιο τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να αναλύει το τι ακριβώς σημαίνει Σύμφωνο Συμβίωσης.


Αντίθετα, αλγεινή εντύπωση μού έκανε η αρνητική ψήφος του ΚΚΕ στην επιτροπή της Βουλής. Παρέα με τους ΑΝ.ΕΛ. και τα χρυσάβγουλα! Το κόμμα αυτό βυθίζεται στην πιο βαθιά συντήρηση. Είναι πλέον τόσο οπισθοδρομικό, τόσο αντιδημοκρατικό, ώστε το σύνθημα "το κόμμα σου, Λαέ" μοιάζει με σύντομο ανέκδοτο!

3 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Όσο περνάνε τα χρόνια (κι η μέρες, μη σου πω..) κρατώ όλο και πιο μικρό καλάθι, για τις κινήσεις τών πολιτικών σε αυτή τη χώρα κι όχι μόνο.. :))

Λωτοφάγος είπε...

Και κάθε μέρα σε απογοητεύουν περισσότερο, υποθέτω.
Απλώς προσπαθούμε να βρούμε μέσα στις λάσπες κρυστάλους (ούτε καν διαμαντάκια), για να διατηρήσουμε την ψυχική μας, Πέτρα μου. Δες το κι έτσι.

Mia Petra είπε...

Λυπάμαι που δεν μπορώ να δω έτσι κάποιες κινήσεις (εντυπωσιασμού;) ή "ναι" τού Λεβέντη.. Μ' αυτόν κι αν έχω αρνητική προκατάληψη.. Να στο ξαναπώ;..δεν πιστεύω ότι γίνεται τυχαία, καμία κίνηση, στην πο(ω)λιτική σκακιέρα. Καλό σ/κ :)