Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Όταν τα αβγά αρνούνται να σπάσουν

"Αν δεν σπάσεις αβγά, δεν φτιάχνεις ομελέτα", λέει μια γαλλική παροιμία που έγινε της μόδας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια από τους πολιτικούς.
Από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ,ΕΛΛ. περιμέναμε να ξηλώσει το πελατειακό κράτος των 35 προηγούμενων χρόνων. Δυστυχώς, ακόμα και σε αυτό μας απογοήτευσε: βλέπετε, οι υπουργάρες ξημεροβραδιάζονταν στα κανάλια και δεν πρόκαμαν, που θά'λεγε κι ο Χαρίλαος Φλωράκης.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας, και ύστερα από δεκάμηνη αξιολόγηση, απέλυσε τους 59 από τους 71 διοικητές νοσοκομείων. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξήγησε στο Κόκκινο ότι μερικοί από αυτούς "είχαν τόση σχέση με την Υγεία όση έχω εγώ με τα διαστημόπλοια".

Σήμερα το πρωί, ο απερχόμενος διοικητής του ΚΑΤ απέδειξε ότι πράγματι αδιαφορεί για τη δημόσια υγεία: αρνήθηκε να υπογράψει για τα αναλώσιμα των προγραμματισμένων χειρουργείων, με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς να περιμένουν μάταια στον προθάλαμο. Οι γιατροί του ΚΑΤ και η ΕΙΝΑΠ κατήγγειλαν το γεγονός στο Υπουργείο, και η κατάσταση εξομαλύνθηκε μετά τις 10 το πρωί.
Πάντως, μια απλή αναζήτηση στο γκουκλ -όχι σαν αυτή που έκανε το Ποτάμι και έγινε ρεζίλι- μάς δείχνει ότι τον Φεβρουάριο του 2013, ο περί ου ο λόγος Ευάγγελος Βουμβουλάκης είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει τη (δημόσια) Μικροχειρουργική Κλινική Άνω Άκρων προκειμένου να ανοίξει άλλη μία για τους ημέτερους, ενώ πέρυσι τον Οκτώβριο είχε συμπεριφερθεί ολίγον δικτατορικά απέναντι στο προσωπικό, όταν η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων είχε απαιτήσει απολύσεις!  (εδώ και εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: