Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Εσύ, πόσο Παριζιάνος νιώθεις ακόμα;

Μετά τον διαδικτυακό θρήνο για τους Παριζιάνους, ας χαρίσουμε ένα δάκρυ σε αυτά τα μωρά. Νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Παίδων της Συρίας, όταν μια βόμβα των Γάλλων σήμερα έκοψε το νήμα της μικρούλας ζωής τους, προτού προλάβουν να γίνουν κι αυτά προσφυγάκια:

@proedrosedessa
Τον περασμένο μήνα, νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα βομβαρδίστηκε από Σαουδάραβες στην Υεμένη, ενώ λίγες μέρες μετά, οι Αμερικανοί βομβάρδισαν άλλο ένα στο Αφγανιστάν! Εξάλλου, το δρόμο τον είχαν δείξει οι Ισραηλινοί όταν βομβάρδιζαν πέρυσι τη Γάζα.
Γιατροί, δάσκαλοι και δημοσιογράφοι υπήρξαν ανέκαθεν οι εχθροί φασιστών, ναζί και ιμπεριαλιστών. Η Φροντίδα στον άνθρωπο κι η Αλήθεια είναι οι αξίες στις οποίες τα ανθρωποειδή θηρία κηρύσσουν αμέσως τον πόλεμο.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εκεί άνθρωποι, και στο Μάλι άνθρωποι, όπως και στο Παρίσι. Ίδιος ο θάνατος παντού, μόνο που δεν "πουλάει" το ίδιο στα Μέσα...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ο "πολιτισμός" τους ούνα φάτσα ούνα ράτσα με το σύστημά τους....

Ανώνυμος είπε...

Τα νεκρά παιδάκια πουλάνε πολύ οπότε ας τα εκμεταλλευτούμε να πάρουμε πολλά και εύκολα κλικς στα μπλογκς και λαικ στα φέις.

Οι φώτο και τα γεγονότα είναι από χτύπημα με χημικά στην Δαμασκό το 2013(τότε που ήθελε να μπουκάρει ο Βενιζέλος για να ανατρέψει τον Άσαντ) η ακόμη και από την Γάζα,όμως καμία δεν είναι από τους πρόσφατους βομβαρδισμούς των Γάλλων.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αφού το είχα ήδη αναρτήσει, Ανώνυμε, διάβασα ότι ενδέχεται να είναι παλιά φωτογραφία. Δεν κατάφερα να το διασταυρώσω κι ούτε έχει καμιά σημασία για μένα.
Ο βομβαρδισμός αμάχων είναι έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Ακόμα περισσότερο αν πρόκειται για νεκρά παιδιά. Είτε τα σκότωσε ο Άσαντ είτε ο Ολάντ, το έγκλημα είναι έγκλημα.
Θεωρώ ότι κάποιες φωτογραφίες υπενθυμίζουν ότι ο πόλεμος δεν είναι βίντεο γκέιμ. Ο βομβαρδισμός του Ιράκ σε απευθείας μετάδοση το 2003 έχει εθίσει εκατομμύρια ανθρώπους στην παρακολούθηση της φρίκης τρώγοντας ποπκορν.

Ούτε με ενδιαφέρει η αύξηση των κλικ στο μπλογκ μου. Είναι μια κατηγορία που εκτοξεύεται γενικώς, όποιο κι αν είναι το κίνητρο του χρήστη. Όπως όταν σε κατηγορούν για αντισημιτισμό, επειδή μιλάς για τα εγκλήματα του Ισραήλ.
Σε κάθε περίπτωση, δεν κυνηγάμε όλοι τη δημοσιότητα ή τη δημοφιλία. Καλύτερα να απευθυνθείς σε εκείνους που ανέβαζαν βίντεο με αποκεφαλισμούς, τα οποία αρνήθηκα να δω και φυσικά να αναπαραγάγω.

Σοφία είπε...

Κι αναρωτιώμουν πώς χτυπούσαν την isis οι Γάλλοι...
Να τι πάνε να κάνουν στην Συρία. Βομβαρδίζουν νοσοκομεία παίδων.

Κι Αμερικανοί κατηγορούν τους Ρώσους...

Α ρε αλήτες.
Δεν το χαψα από την αρχή αυτό με την Γαλλία κι είπα το ίδιο πράγμα. Γιατί δεν είμαστε Σύριοι Λίβυοι Κενυάτες, Ρώσοι, Νιγηριανοί, κάτοικοι Ντονμπας ;;
Αθλιοι του γιουτιουμπ.. και των social media μετά μιλάτε για αντιρατσισμό και μπαρμπούτσαλα. Αν κι εδώ δεν είναι θέμα ρατσισμού... είναι θέμα χειραγώγησης. Σου λένε ΤΑΥΤΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ για να φοβηθείς και να σου σερβίρουν ως λύση στο φόβο νέα μέτρα αστυνόμευσης και ελέγχου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χωρίς χερσαίες δυνάμεις, Σοφία, οι βόμβες θα πηγαίνουν στο γάμο του Καραγκιόζη. Στη χειρότερη περίπτωση, θα σκοτώνουν αμάχους, πυκνώνοντας έτσι περισσότερο τις τάξεις του ISIS.
Την ίδια στιγμή, βεβαίως, αγοράζουν πετρέλαιο από αυτόν (σε Λιβύη και Ιράκ) και του πουλάνε όπλα.
Ενώ, όπως λες, αφαιρούν όσες ελευθερίες είχαν απομείνει στην Ευρώπη.

Mia Petra είπε...

Δεν "είμαι (καθόλου) (μόνο) Γάλλοι". Όπου σκοτώνουν αθώους ανθρώπους, άμαχο πληθυσμό, αθώα παιδάκια, δεν μπορούμε παρά να είμαστε με όλους αυτούς..