Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μια νηφάλια φωνή

Να και κάτι που δεν περίμενα ποτέ να μου συμβεί: να συμφωνήσω με τον Γιούνκερ!
Κι όμως, ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο άνθρωπος που λένε πως προγευματίζει με ουίσκι και που όλοι έχουμε δει να δίνει μπατσάκια και φιλάκια στους πρωθυπουργούς, έκανε μια νηφάλια δήλωση χθες πριν από την έναρξη των G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Αντιγράφω από το χθεσινό άρθρο του TVXS:
"Αυτοί που διέπραξαν τις επιθέσεις είναι ακριβώς αυτοί από τους οποίους προσπαθούν να γλιτώσουν οι πρόσφυγες και όχι το αντίθετο, και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να ξαναδούμε στο σύνολό της την ευρωπαϊκή πολιτική όσον αφορά το θέμα των προσφύγων.
Δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τις διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη. Ο υπεύθυνος για τις επιθέσεις στο Παρίσι... είναι ένας εγκληματίας και όχι ένας πρόσφυγας, όχι ένας άνθρωπος που ζητάει άσυλο.
Θα καλούσα αυτούς στην Ευρώπη που προσπαθούν να αλλάξουν τη μεταναστευτική πολιτική που έχουμε υιοθετήσει (...) να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το θέμα αυτό. Βλέπω τη δυσκολία, αλλά δεν βλέπω την ανάγκη να αλλάξουμε τη γενική μας προσέγγιση".

Ο Ολάντ, αντίθετα, δηλώνει πως "η Γαλλία είναι σε πόλεμο", για να τη βγει από δεξιά στη Μαρίν Λεπέν, η οποία βρήκε ευκαιρία να εκδηλώσει το ξενοφοβικό της μένος.

του βραζιλιάνου Latuff

Στα καθ' ημάς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο κατά της Συρίας.
Ασφαλώς! Δεν έχουμε καμιά δουλειά εκεί. Αρκετές μαλακίες κάναμε τακιμιάζοντας με το Ισραήλ. Αντίθετα, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα από τους... εταίρους μας.
Ήδη ο Guardian λέει πως το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα στον νεκρό τζιχαντιστή ήταν πλαστό. Μπορείτε να φανταστείτε κάποιον να πηγαίνει σε βομβιστική επίθεση παίρνοντας μαζί το διαβατήριό του;
Ο Jo Di το δείχνει πολύ παραστατικά:


Αμφιβάλλω, όμως, αν θα φτάσει αυτή η διάψευση στον απλό πολίτη, δεδομένου ότι το ακροδεξιό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές στην Πολωνία αναφέρθηκε σε "κρούσματα χολέρας στην Ελλάδα εξαιτίας των προσφύγων"! Μιλάει, φυσικά, για τον Ολλανδό τουρίστα στην Κω, ο οποίος τελικά είχε γαστρεντερίτιδα. Το αμφιλεγόμενο κρούσμα έγινε "κρούσματα".
Όταν ακούτε για δημοσιεύματα σε ευρωπαϊκές φυλλάδες και βοθροκάναλα, να σκέφτεστε πάντα ότι είμαστε ίσως ο πιο ενημερωμένος λαός στην ΕΕ, επειδή έχουμε εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης, με ευσυνείδητους δημοσιογράφους. Για όσους, βέβαια, ενδιαφέρονται για ενημέρωση.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Το θέμα είναι ότι οι πολιτικοί, τις δηλώσεις τους, που θέλουν να τις ακούνε οι άλλοι πολιτικοί, τις κάνουν δημοσίως, συνεπώς, ο καθείς που τις ακούει, βγάζει τα δικά του συμπεράσματα (μερικοί μάλιστα, πράττουν και αναλόγως..) Καλημέρα κι εύχομαι η σημερινή -δική μας- μέρα, να τελειώσει ειρηνικά...

Λωτοφάγος είπε...

Γι' αυτό είναι και πολιτικοί, Πέτρα μου. :))
Πάντως εμείς τους ψηφίζουμε: τους Σταύρους, τους Λεπέν, τους Μιχελογιαννάκηδες, τους Παππάδες αυτού του πλανήτη.