Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Τα άλμπουρα του Φλαμπουράρη

Βία και νοθεία στις τουρκικές εκλογές καταγγέλλουν πολίτες, οι οποίοι είχαν το θάρρος να φωτογραφίσουν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες που άρπαζαν κάλπες, για εκλογικά τμήματα όπου οι εγγεγραμμένοι ήταν πολύ λιγότεροι από τους ψηφίσαντες, για χημικά εναντίον ψηφοφόρων.

(@Polla Garmiany) Οι σακούλες περιέχουν ψηφοδέλτια
Μέρες τώρα κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο πολυχρονεμένος τους Σουλτάνος ετοιμάζει επίθεση προκειμένου να πάρει αυτοδυναμία και να αλλάξει το τουρικό σύνταγμα υπέρ του.

του Carlos Latuff
Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου είμαστε εμείς. Και για την ακρίβεια τα ακριτικά νησιά μας. Από τα οποία καθημερινά αναχωρούν καράβια -κυρίως το Ελευθέριος Βενιζέλος της ΑΝΕΚ του Βαρδινογιάννη- για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες, που έχουν καταγραφεί, στον Πειραιά. Από εκεί, οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι πάνε στην Πλατεία Βικτωρίας, για να περιμένουν τα πούλμαν των διακινητών που θα τους οδηγήσουν στην Ειδομένη.

Αρχικά πίστευα ότι η μεταφορά με το πλοίο είναι "κερασμένη" από την ΕΕ. Μετά άκουσα ότι πληρώνει και το ελληνικό κράτος. Και τελικά διάβασα εδώ ότι:
  • Στα μέσα Αυγούστου, ο υπουργός Επικρατείας -και όχι ο υπουργός Ναυτιλίας, όπως θα έπρεπε- Αλέκος Φλαμπουράρης υπέγραψε σύμβαση με την ΑΝΕΚ έναντι 140.000 ευρώ ημερησίως. Τα συνολικά έξοδα του Ελ. Βενιζέλος δεν ξεπερνούν τα 80.000 ευρώ, οπότε το ημερήσιο κέρδος είναι... 60.000
  • Κανονικά, αφού συμμετέχει κι η ΕΕ, έπρεπε να γίνει διεθνής διαγωνισμός. Ο Α. Φλαμπουράρης, όμως, απλώς ανέθεσε στην ΑΝΕΚ.
  • Εκτός από τα 140 χιλιάρικα που παίρνει για κάθε ταξίδι, η ΑΝΕΚ χαρατσώνει τον κάθε πρόσφυγα άλλα 60 ευρώ και όχι 40 όπως είναι το κανονικό εισιτήριο από Λέσβο. Αν ο μέγιστος αριθμός επιβατών είναι 2.500, τότε στα κέρδη προστίθενται άλλες 150.000 ευρώ τη μέρα! Σύνολο καθαρού κέρδους σε κάθε ταξίδι και για κάθε καράβι, 210.000 ευρώπουλα!
  • Μιλάμε πάντα για τον Αλέκο Φλαμπουράρη, που κατάφερε να κουκουλώσει τις κατηγορίες ότι η εταιρεία του τσέπωσε κάποια ψωροεκατομμύρια από το Δημόσιο.
του Ηλία Μακρή

Αν σε όλα αυτά τα αίσχη προσθέσετε τις απίστευτες τιμές τις οποίες χρεώνουν κάποιοι μαυραγορίτες με καροτσάκια και καντίνες για... φόρτιση κινητού, νεράκια, μπανάνες και άλλα πράγματα ασήμαντης αξίας, τα οποία πληρώνουν οι πρόσφυγες, για να μην χάσουν τη θέση τους στην ουρά αν πάνε σε κανονικά καταστήματα, καταλαβαίνετε πόσο χρήμα ρέει άκοπα στις τσέπες των επιτήδειων.
Και πιο πολύ οργίζεσαι όταν σκεφτείς τους ψαράδες και τους εθελοντές που σώζουν ανθρώπους με κίνδυνο της ζωής τους. Για να πέσουν μετά οι σωσμένοι στα νύχια των αγιογδυτών!

Καλό μήνα νά'χουμε.

4 σχόλια:

akrat είπε...

έτσι είναι τα ναύλα

τέτοια κέρδη έχουν και εις την ποντοπόρο και μερικές φορές στην ακτοπλοία...

έχει ρίσκο η ύπαρξη ενός τέτοιου κεφαλαίου που εξαρτάτε από ένα καπετάνιο ή ένα ανθυποπλοίαρχο από ένα σωρό συνθήκες...

γι αυτό είναι σημαντικοί οι γραικοί σε αυτό το κομμάτι γιατί είναι ΡΙΣΚΑΔΟΡΙΚΟ, τυχοδιοκτικό και ΚΙΝΔΥΝΕΥΩΝ ανά πάσα στιγμή... πράγμα που ένας σοβαρός καπιταλιστής δυτικής νοοτροπίας δύσκολα θα αποδεχθεί...

Λωτοφάγος είπε...

@ Σε αυτό συμφωνούμε, Ακράτ.
Εκείνο που με ανάγκασε να γράψω αυτό το κείμενο είναι ο ρόλος του Φλαμπουράρη -δεδομένου και του άλλου σκανδάλου που παραμένει ανοιχτό- όπως και η αισχροκέρδεια εις βάρος των προσφύγων. Όχι απλώς πληρώνουν ναύλα, πληρώνουν και καπέλο 20 ευρώ ο καθένας.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Αποκαρδιωτική η είδηση με τα ναύλα των προσφύγων. Κι όπως έχω ενημερωθεί, το πλοίο ταξιδεύει υπερφορτωμένο με τους δύστυχους πρόσφυγες να κρέμονται σαν τσαμπιά σταφύλια. Οι Έλληνες επιβάτες μεταφέρονται στην Α θέση δίχως επιβάρυνση, για να χωρέσει η πλέμπα στο κατάστρωμα και στην Γ θέση. Εύγε στον κ. Φλαμπουράρη για τη στάση του καθώς και στους συμπατριώτες που έστησαν φάμπρικα πάνω στις ανάγκες των ανθρώπων αυτών...
Αν δεν ήταν η ανάρτησή σου δεν θα το έψαχνα. Γιατί όπως είναι ευνόητο, αυτά κρύβονται επιμελώς. Τι να πω; Ντροπή για τη ράτσα μας. Κι ύστερα κατηγορούμε τους γερμανούς για εκμετάλλευση και αισχροκέρδεια!...

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαρία μου, δεν θεωρώ συμπατριώτες μου αυτούς τους αχρείους. Κι ούτε χαρακτηρίζουν μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό.
Οι διακινητές είναι Τούρκοι, αλλά οι Τούρκοι δεν είναι διακινητές.
Έμαθα μάλιστα ότι εξαρθρώθηκε σπείρα Γερμανών, που εκμεταλλευόταν τους πρόσφυγες.

Καθοίκια υπάρχουν σε όλες τις φυλές. Παραδόπιστοι και σκατόψυχοι επίσης. Καμιά φυλή δεν έχει το μονοπώλιο.
Το τι είναι ο Φλαμπουράρης είναι αποτυπωμένο στη φάτσα του. Μετά τα 40-45, όσα έχεις κάνει και όσα έχεις υποφέρει, εκεί αποτυπώνονται.