Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Πυρ κατά βούλησιν

Στην ξεχασμένη κι από το θεό Υεμένη, οι "σύμμαχοι" -δηλαδή Σαουδάραβες και λοιποί... δημοκράτες- σκότωσαν τουλάχιστον 131 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν μαζευτεί για έναν γάμο κοντά στο λιμάνι Μόκα! Μία οβίδα έπληξε τη σκηνή όπου έντυναν τη νύφη και άλλη μία τη σκηνή με τον γαμπρό. Οι περισσότεροι πέθαναν, επειδή το νοσοκομείο της Μόκα δεν λειτουργεί πλέον.
Η δυστυχισμένη αυτή χώρα, η πάλαι ποτέ "Ευδαίμων Αραβία" των αρχαίων Ελλήνων, βρίσκεται στα όρια επισιτιστικής κρίσης, με 1,5 εκατομμύριο κατοίκους να έχουν ξεσπιτωθεί εξαιτίας των συγκρούσεων. Ο λόγος; Μα, φυσικά, ο δρόμος του πετρελαίου.

του Γιάννη Καλαϊτζή από την Εφ.Συν.
Οι Ρώσοι σφυροκοπούν θέσεις του ISIS και, παρεμπιπτόντως, πλήττουν αντικαθεστωτικούς αντάρτες και αμάχους στη Συρία. Οι Αμερικανοί και ο εσμός των "προθύμων" δεν έχουν καμιά όρεξη να εμπλακούν. Κυρίως μετά το προσφυγικό κύμα που δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν. Αφού κατασκεύασαν και εξόπλισαν γενναιόδωρα τον ISIS, τώρα αφήνουν τον Πούτιν να επιδείξει τα δικά του σύγχρονα όπλα, κρατώντας πάντα το δικαίωμα να τον κρίνουν αφ' υψηλού για τις "αστοχίες".

Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν -το κατασκεύασμα που προηγήθηκε του ISIS- ανακατέλαβαν την Κουντούζ. Σήμερα το πρωί, αμερικανικά αεροπλάνα βομβάρδιζαν επί 30 λεπτά νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη, σκοτώνοντας 16 ανθρώπους, παρόλο που η οργάνωση έχει δώσει τις γεωγραφικές συντεταγμένες της θέσης του σε όλους τους αντιμαχόμενους. Δύο από τους νεκρούς είναι παιδιά. 

Κι αυτά γίνανε μόλις τα τελευταία 24ωρα στις χώρες που συνήθως αγνοούν εσκεμμένα οι δυτικοί πολίτες.

Μαζί με τα υπόλοιπα λησμονημένα...  (του Πέτρου Ζερβού από την Εφ.Συν.)

Την ίδια στιγμή, η NASA χαίρεται για το νερό που εντοπίστηκε στην Άρη, και κάποιοι επιτήδειοι τρίβουν τα χέρια τους ονειρευόμενοι μπίζνες με ουρά. Τουτέστιν, μετά την καταστροφή του γαλάζιου πλανήτη, έχουμε πλέον την τεχνογνωσία να διαλύσουμε και τον κόκκινο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: