Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Όλα του νόμου δύσκολα...

Μια από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Πρώτη Φορά Αριστερά ήταν η αδειοδότηση των ΜΜΕ. Η αξία της πολλαπλή: θα εισέρεαν κάποια εκατομμύρια στο δημόσιο ταμείο, θα έκοβε τον βήχα στους μεγαλοεργολάβους που τόσα χρόνια εκπέμπουν δωρεάν, θα μειωνόταν λιγάκι η διαπλοκή με τους πολιτικούς και, κυρίως, το δημόσιο αίσθημα δικαιοσύνης θα ικανοποιούνταν.

Υπεύθυνος για το σημαντικό αυτό θέμα ορίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, φίλος του Αλέξη.
'Αουτς! Κάτι άρχισε να μας δαγκώνει από τη στιγμή που τον είδαμε σε ρόλο υπασπιστή του πρωθυπουργού. Ίσως, όμως, απλώς να προήδρευε στην ομάδα που θα κατάρτιζε το νομοσχέδιο. Κάπως έτσι παρηγορούσαμε τον εαυτό μας, βλέποντας να σκάνε το ένα μετά το άλλο τα ανησυχητικά σημάδια: πάρτι στα κανάλια με τους διάφορους υπουργούς που ξημεροβραδιάζονταν εκεί, επίθεση ομαδική σε όποιον θυμόταν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, δηλώσεις που διαψεύδονταν ή διορθώνονταν σε λίγες ώρες.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Παππάς ακολουθούσε τον πρωθυπουργό στα ταξίδια του ανά τας Ευρώπας και τον κόσμο. Συγχωρήστε την άγνοιά μου, αλλά ποια ακριβώς είναι τα καθήκοντα του υπουργού Επικρατείας; Η αδειοδότηση των ΜΜΕ δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργού Μεταφορών, Δικτύων και Δεν Συμμαζεύεται; Κι αν δεν είναι, γιατί δεν μαζευόταν στο υπουργείο του ο κολλητός, για να την ετοιμάσει;

Για να μην σας κουράζω, αφού υπογράφτηκε το ρημαδο-μνημόνιο, το ν/σ ανέβηκε τον Αύγουστο στη Διαύγεια για διαβούλευση και έμεινε εκεί κρεμασμένο μέχρι πρότινος! Στο μεταξύ βγήκαν στη φόρα τα χρέη των καναλιών (μισό δισεκατομμύριο, πάνω κάτω), ενώ η στάση τους απέναντι στη Δεύτερη Φορά Αριστερά άλλαξε άρδην μετά το Μνημόνιο  3 και άρχισαν το γλείψιμο.
Ψεκάστε-ψηφίστε-τελειώσατε; Αμ' δε: ακόμα κι αν ψηφιστεί το Σάββατο, μας ενημερώνει η Ματίνα Παπαχρηστούδη από το The Press Project (την ακούτε εδώ), πρέπει να πάει στο ΕΣΡ, το οποίο επί μήνες λειτουργεί με τα μισά μόνο μέλη. Είναι βέβαιο πως το ΕΣΡ θα δηλώσει αδυναμία, ενώ οι καναλάρχες ήδη μεταχειρίζονται διάφορα τερτίπια, όπως η ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού.
Αν, όμως καβατζάρουμε τον Δεκέμβρη, όλα θα αναβληθούν για ένα χρόνο.

του Πέτρου Ζερβού από την Εφ.Συν.

Και αναρωτιέμαι: όλα αυτά έγιναν τυχαία ή αποτελούν μέρος της ραγδαίας πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ; Διότι, αναμφίβολα, είναι πολύ πιο εύκολο να καλύψουν τις απώλειες με.. ισοδύναμα στην καμπούρα μας. Όχι όλων. Μόνο ημών των μισθοσυντήρητων και μεσοχαμηλοσυνταξιούχων.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Από τότε που βγήκαν τα ισοδύναμα, χάθηκε το φιλότιμο... Καλό βράδυ :)

Λωτοφάγος είπε...

@ Πάντα εύστοχη, Πέτρα. Μάλλον φταίει το όνομα :))