Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Κι εσύ Ολγίζεσαι

Χιλιάδες ακτιβιστές διαδηλώνουν σήμερα στις Βρυξέλλες, διαμαρτυρόμενοι για τις εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις που γίνονται για την TTIP. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από 60 ακτιβιστές, ενώ ο πρωθυπουργός μας, που το 2001 είχε πάει στη Γένοβα για το κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης, αυτή τη φορά θα χαριεντίζεται πάλι με τον Γιούνκερ και θα χαχανίζει.

Το Σάββατο, στο Βερολίνο συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 130.000 άνθρωποι, ενώ στο Σύνταγμα ήμαστε καμιά πενηνταρέα! Πανό υπήρχαν μόνο από οικολογικές και φεμινιστικές οργανώσεις. Απουσίαζαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ -που είχε καλέσει τα μέλη του στη συγκέντρωση- όσο και το ΚΚΕ! Προφανώς ήταν απασχολημένοι με σοβαρότερα θέματα. Εξάλλου, το ΠΑΜΕ έχει ξαφνικά ανακαλύψει τα τεράστια κενά στα σχολεία και την έλλειψη περίθαλψης στους ανασφάλιστους.

Ο ελληνικός λαός ασχολείται με το γεύμα που παρέθεσε η Όλγα Τρέμη στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη! Η κυβέρνηση μεταλλάσσεται γοργά και διαπλέκεται ήδη με τα κανάλια και τα συμφέροντα. Απόδειξη, η δήλωση του Μελισσανίδη ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα ονομαστεί... Δούρου Αρένα. Τι ξεφτίλα! Όμως όλα αυτά αντιμετωπίζονται με χαλαρά αστειάκια καφενείου.

Η TTIP απειλεί το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη, αλλά και το μέλλον της Δημοκρατίας, αφού οι πολυεθνικές θα μπορούν να επιβάλλουν στα κράτη τις ορέξεις τους, μηνύοντάς τα σε "ανεξάρτητες" επιτροπές διαιτησίας. 
Δείτε το απλά: σήμερα έχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τις υπηρεσίες που θέλουμε. Αν η συμφωνία υπογραφεί, δεν θα υπάρχει δημόσια περιουσία ούτε αγαθά όπως το νερό, η ενέργεια και οι συγκοινωνίες, θα τρώμε μεταλλαγμένα, θα πεθαίνουμε επειδή δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τα -πανάκριβα πλέον- φάρμακα και τα ταμεία μας θα διαλυθούν οριστικά, αφού η ιδιωτική περίθαλψη θα τινάξει τον προϋπολογισμό τους στον αέρα. Κανένας νόμος, ελληνικός ή ευρωπαϊκός, δεν θα προστατεύει τα δικαιώματά μας. Αν θέλετε να μάθετε το μέλλον μας, ρίξτε μια ματιά στην αμερικανική κοινωνία.
Οι Γερμανοί το ξέρουν καλά και το δείχνουν παραστατικά: με την TTIP η Μέρκελ ανάβει το φυτίλι που θα τινάξει στον αέρα τη Δημοκρατία.


Εμείς έχουμε μαύρα μεσάνυχτα, ως συνήθως. Ο επαρχιωτισμός μας έχει διαμορφώσει ανάλογα και τα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις κάποια αναφορά σε αυτές τις σοβαρές εξελίξεις. Οι περισσότεροι γράφουν εξυπναδούλες για τον Βαγγέλα ή τον Άδωνη. Συζητώντας με γνωστούς και φίλους, άκουγα συνεχώς την ερώτηση, "Τι είναι η Τι Τι... πώς την είπες;"
Γι' αυτό και πριν από μία εβδομάδα είχα γράψει αναλυτικά για τη διαβόητη συμφωνία:  http://lotofagus.blogspot.gr/2015/10/ttip.html

6 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Φοβερός ο τίτλος! Χαχα :) Βέβαια μπορεί άνετα να εμπεριέχει και την Τρέμη και την Κεφαλογιάννη και πάει λέγοντας! Μα τώρα στ' αλήθεια πες μου, περιμένεις να έχουμε καταλάβει (και να μας κόφτει) όλη αυτή η "καταστροφολογία" σου; Κοίτα, δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από πουθενά κι έτσι εντελώς κυνικά σου λέω πως, ένας λαός που ψήφισε ο,τι ψήφισε (και) στις 20 Σεπτέμβρη, δύσκολα μπορεί να πάει λίγο πιο πέρα το μυαλό του (το ποιο;) Άλλωστε αυτή η τρελοθεωρία μας ότι για όλα υπάρχει ένας από μηχανής θεός, μας έχει κάνει ακόμα πιο "στην κοσμάρα μας"

Velvet είπε...

Επιτηδες δινουν το τυρακι στο "περηφανο" ποπολο που ψηφισε το χαχανιζων παιδι (την ολγα, τον αδωνη, τις εκλογες στη νδ) για να μην βλεπει τη φακα των μετρων που περναει η κυβέρνηση, (πολυνομοσχεδιο) την διαπλοκη της ρενας, τους εναγκαλιασμους με του παπαδες, τις δηλωσεις ποθεν εσχες των "αριστερων" συντρόφων που ξεχαστηκαν στο συρταρι, κλπ κλπ....
Δηλαδη να ασχοληθουμε με τι γινεται στον υπολοιπο κοσμο. Για ποιο λογο. Μα το κεντρο του κοσμου δεν ειμαστε εμεις....

BUTTERFLY είπε...

Οσο παει και πιο απογοητευμενη νιωθω... επισης και πιο ανισχυρη...

Λωτοφάγος είπε...

@ Δόξα τω θεώ, από Όλγες έχουμε κάβα, Πέτρα μου.
Θα πίστευα πως μόνο εμείς είμαστε ό,τι νά,ναι, αν δεν υπήρχαν οι μοιρολάτρες Πορτογάλοι κι οι αποβλακωμένοι Άγγλοι. Εξάλλου, η πλειοψηφίες πάντα άγονταν και φέρονταν από το κεφάλαιο και τα όπλα του.
Ωστόσο, πάνω που πάω να "πέσω", κάτι γίνεται, κάτι αλλάζει και αναθαρρεύω. Στην Ιστορία τα πράγματα αλλάζουν αργά, βασανιστικά. Δεν φταίει αυτή. Φταίνε οι σύντομες ζωές μας.
Καλό σου απόγευμα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πολλοί δεν θέλουν κιόλας να παραδεχτούν πως έκαναν πάλι λάθος, Velvet. Είναι σαν το σοκ που πάθαμε το 1989, όταν είδαμε τους σοβιετικούς να καταρρέουν χωρίς πάταγο, αποκαλύπτοντας τα ψέματα στα οποία πιστεύαμε. Απλώς τώρα ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ πυκνότερος, και οι αλλαγές προς το χειρότερο καλπάζουν. Δεν προλαβαίνουμε να τις χωνέψουμε. Τρέχουμε για να στήσουμε γραμμές άμυνας.

Λωτοφάγος είπε...

@ Όταν είμαστε πολλοί και αντιδρούμε μαζί, Butterfly, δεν είμαστε ανίσχυροι. Μπορούμε να αντιδράσουμε. Χωρίς κομματικές γραμμές, πλέον, χωρίς λιτανείες στο Σύνταγμα. Ο καθένας όπως και όπου μπορεί. Γι' αυτό πήγα το Σάββατο, έστω κι αν η πιθανότητα να ξεπερνούσαμε τους πενήντα ήταν μηδαμινή. Ένιωθα πως κάτι έκανα. Χωρίς καθοδήγηση ή υπακοή.
Καλό σου απόγευμα.