Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Μην πυροβολείτε τους αναποφάσιστους

Αν εξαιρέσει κανείς τα συνήθη ούφο, αυτούς που ντρέπονται να πουν τι θα ψηφίσουν και αυτούς που λένε ψέματα για πλάκα, οι αναποφάσιστοι σε αυτές τις εκλογές είναι οι πιο πονεμένοι.
Διότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη και ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Τώρα νιώθουν μετέωροι και ανέστιοι. Δεν πείθονται ότι ο Τσίπρας μπορεί να ξεφύγει από το μνημόνιο που έφερε και να κάνει κοινωνική πολιτική, αφού βλέπουν πως ήδη οι δυνάστες μας έχουν απορρίψει κάποιες δειλές απόπειρες.

Την ανέβασε στο τουίτερ ο Γιάνης Βαρουφάκης, με την επισήμανση: "Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Ιουλίου".

Πέρα από αυτό, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει γαργάρα τις διακηρύξεις για καυτά ζητήματα, όπως η ανεργία των νέων, οι Σκουριές, το Ελληνικό, οι συχνότητες, η φορολογία εφοπλιστών και Εκκλησίας, η απονομή δικαιοσύνης. Το μέλλον προοιωνίζεται ακόμα πιο σκοτεινό. Η μετάλλαξη ήρθε πολύ γρήγορα.

@ANTIYLH
Ωστόσο, η αποχή δεν είναι επιλογή. Είναι αυτό που ονειρεύονται οι νεοφιλελεύθεροι, για να αφεθούν απερίσπαστοι στην καταλήστευση του πλανήτη. Ο δημοσιογράφος Νίκο Άγκο αντέγραψε σήμερα μια φράση από τοίχο στη Σουηδία: "Αν εσύ δεν χρησιμοποιήσεις τη φωνή σου, κάποιος άλλος θα χρησιμοποιήσει τη σιωπή σου". Αφιερωμένο στους ιδιώτες, με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου.

Αμφιταλαντεύτηκα πολύ μετά την προκήρυξη εκλογών, η οποία με θύμωσε πολύ. Ακόμα θεωρώ ότι ήταν μια άχρηστη έως επικίνδυνη απόφαση. Δεν ξέρω αν ήταν εισήγηση της παρέας Τσίπρα επειδή πίστευαν βλακωδώς πως θα πετύχουν αυτοδυναμία ή την υπαγόρευσαν οι δανειστές, προκειμένου να πετύχουν την "αριστερή παρένθεση" και να κόψουν το βήχα σε κάθε προοδευτικό κίνημα της υπόλοιπης Ευρώπης.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει ως είχε, μέχρις εκεί που θα άντεχε. Όσοι διαφώνησαν με το μνημόνιο, δεν αποχώρησαν. Θα μπορούσαν να προσφέρουν στη λεγόμενη αναπτυξιακή ανασυγκρότηση, πολύ περισσότερο από τους Φλαμπουράρηδες και τους Σαγιάδες. Αντίθετα, το μνημόνιο πέρασε με τις ψήφους των "άλλων", που τώρα απαιτούν μερίδιο εξουσίας.

Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε άμεσα στο εθνικό νόμισμα. Δεν το "εκτυπώνουμε απλώς", όπως είπε ο Λαφαζάνης. Αν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάξει κυβέρνηση με Ποτάμι και Πασόκους; Ποιος θα εκπροσωπεί το ΟΧΙ μου στη Βουλή; Τα χρυσαύγουλα;
Να ψηφίσω ΚΚΕ; Μα την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα, όσο ο λαός υφίστατο τρομοκράτηση και εκβιασμούς, ο Περισσός προτίμησε την αποστρατεία.

 του Jo Di, ενός ακόμα μετανάστη στην Ολλανδία

Κι έτσι, παρ' όλες τις διαφωνίες μου, αποφάσισα τελικά να ψηφίσω Λαϊκή Ενότητα. Διότι περιλαμβάνει κάποια στελέχη που εκτιμώ και ελπίζω να υπερασπιστούν μέσα στο Κοινοβούλιο το ΟΧΙ μας. Έξω, θα το υπερασπιστούμε εμείς.
Επειδή το ΟΧΙ μας είναι η πολύτιμη νίκη μας. Και θα το έχουμε πάντα στην καρδιά μας. Σε πείσμα των προσκυνημένων, των λακέδων και των κολλημένων.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η απόφασή σου Λωτό. Εγώ πιστεύω απόλυτα στο εθνικό νόμισμα και τον τρόπο όπως τον έχει περιγράψει ο Καζάκης.

KOYKLITIS είπε...

Κι εγώ έχω φίλους στη ΛΑ.Ε. που εκτιμώ και συμπορεύτηκα για χρόνια μαζί τους,όπως ο Στρατουλης κι ο Καλυβης,αλλά να ψηφίσω ένα σχηματισμό που στηρίζεται σε θεωρητικολογίες και μπλα-μπλα στιλ Ραχήλ Μακρή,δεν θα το έκανα ποτε.
Στο κάτω -κάτω αν κάποιος διαφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί να μη πάει με το ΚΚΕ;
Αυτοί τουλάχιστον ξέρουν τι θέλουν.Περιμένουν να σαπίσει το σύστημα για να αναλάβουν.
Σίγουρα πράματα...
Τα λέμε αύριο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι εγώ θέλω το εθνικό νόμισμα, Ανώνυμε, αλλά δεν με έχουν πείσει ότι είναι εφικτό αυτή τη στιγμή. Άλλωστε, σοβαροί οικονομολόγοι έχουν μιλήσει για εξάμηνη προετοιμασία μέχρις ότου το νόμισμα αρχίσει να τυπώνεται.
Το πιθανότερο είναι να διαλυθεί η ευρωζώνη νωρίτερα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο Στρατούλης και ο Καλύβης είναι από τα στελέχη που εκτιμώ λιγότερο, Κουκλίτη. Για πολλούς λόγους. Το ίδιο κι ο Λαφαζάνης.
Το γιατί δεν θα ψήφιζα ποτέ ΚΚΕ το εξήγησα στην ανάρτησή μου. Εδώ και επτά χρόνια, η πολιτική τους είναι αλλοπρόσαλλη και ύποπτη. Ξέρουν τι θέλουν πράγματι: τις έδρες τους και τον Περισσό για καφέ.

KOYKLITIS είπε...

Εγώ με αυτούς συμπορεύτηκα στο συνδικαλιστικό χώρο και τους θεωρώ έντιμους και άξιους υπερασπιστές των εργατοϋπαλληλικών κατακτήσεων.
Για το Λαφαζάνη δεν λέω κάτι,τον θεωρώ τίμιο και αγνό αγωνιστή αλλά μάλλον λίγο αφελή...
Θα σου έλεγα και για τη Ζωή,αλλα δεν το κάνω επειδή ξέρω ότι την εκτιμάς όσο δεν την εκτιμώ εγώ.
Ο λαός πάντως εκτίμησε το λιγότερο κακό και έδωσε στον Τσίπρα το δικαίωμα να συνεχίσει την πορεία του.
Δεν ξέρω αν τα καταφέρει,ξέρω όμως ότι θα προσπαθήσει.
Καληνύχτα Λωτο.
Venseremos.

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλημέρα Κουκλίτη. Ας ευχηθούμε ότι πράγματι η νέα κυβέρνηση θα κάνει κάποια απαραίτητα πράγματα.
Η ΛΑ.Ε. δεν είναι ιδιοκτησία του Λαφαζάνη ούτε της Ζωής. Το ότι δεν μπήκε είναι πλήγμα για τη Βουλή.
Ο Στρατούλης έπαιξε περίεργο ρόλο στην υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ. Έχω μια ιδιοτροπία: σιχαίνομαι αυτούς που αδειάζουν τους συνεργάτες και φίλους τους. Κι ο Στρατούλης άδειασε τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, που υπέστη τα πάνδεινα στον αγώνα του να μην χαθεί το άλσος. Αυτά.
Venceremos. Τι άλλο;

Ανώνυμος είπε...

Koyklitis, το venceremos πού κολλάει με τον Τσίπρα που ψήφισες; Θα νικήσει το 3ο μνημόνιο εννοείς;

Σε δυο μήνες ραντεβού πάλι εδώ να δούμε τι καταφέρατε με την ψήφο σας. Αλλά να αναλάβετε και την ευθύνη, γιατί εμείς που δεν ψηφίσαμε μνημονιακούς θα πληρώσουμε τις δικές σας επιλογές.

Γλαύκη είπε...

Η φράση από τον τοίχο της Σουηδίας τα λέει με απόλυτα εύστοχο τρόπο!
Σίγουρα δεν ακολουθήσαμε αυτό που θα επιθυμούσαμε, Λωτοφάγε μου, γιατί η όλη κατάσταση δεν έπειθε δυστυχώς και απογοήτευσε και αυτή. Από ανάγκη έγιναν επιλογές ό,τι και να λέμε.
Εύχομαι να γίνουν προσπάθειες με σύνεση, ευελιξία και επιμονή!
Από αυτά έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή και αν τα καταφέρουμε, προχωράμε ίσως σ' αυτό που επιθυμούμε, αρκεί να το θέλουμε οι περισσότεροι!
Καλή σου νύχτα και καλή μας δύναμη!