Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η "πολιτική" ευθύνη

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.
Παρόλο που η εγκληματική οργάνωση αρνιόταν ότι ήταν δικός της, η δολοφονία ήταν η αφορμή που περίμεναν οι Σαμαροβενιζέλοι για να μπαγλαρώσουν τα πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α. και να αποδείξουν πόσο δημοκράτες είναι κατά βάθος.

Του @Freedom_fight_5. Μόνο που οι χρυσαυγίτες στην πραγματικότητα δεν είναι ακίνδυνοι

Βεβαίως, δύο χρόνια μετά, η δίκη καρκινοβατεί, οι περισσότεροι έχουν ήδη αποφυλακιστεί αφού έληξε το 18μηνο και οι ραγδαίες εξελίξεις την έχουν βγάλει από την καθημερινότητά μας. Εξάλλου, δεν ξεκίνησε για να τελειώσει.
Τις προάλλες, ο πατέρας του Παύλου δεν μπόρεσε να καταθέσει, αφού οι "ενστάσεις" των δικηγόρων ανέβαλαν και πάλι τη δίκη για τις 29 του μήνα.

Προχθές, ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε θρασύτατα την "πολιτική ευθύνη" για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού. Ανακοινώσεις έβγαλαν τα κόμματα, μα αμφιβάλλω αν το θέμα κρίθηκε άξιο λόγου για να απασχολήσει τα κανάλια. Το σχέδιο προβλέπει ότι η Χ.Α. θα βγει τρίτη δύναμη. Μια τέτοια είδηση ίσως -ίσως, λέω- προκαλούσε κάποια ανατριχίλα σε εν δυνάμει ψηφοφόρους της.
Τέτοιες μέρες, πριν από 13 χρόνια, ο Δημήτρης Κουφοντίνας παραδινόταν μόνος του στην Ασφάλεια και αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν, τονίζοντας ότι τα κίνητρά του ήταν ιδεολογικά και όχι ιδιοτελή.
Πώς είχαν αντιδράσει τότε τα κανάλια κι οι φυλλάδες;

Η διάλυση της 17Ν ήταν απαίτηση των Αμερικανών και εξυπηρετούσε τη Μεγάλη Ιδέα του Σημίτη, που ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες.
Η διάλυση της Χ.Α. δεν συμφέρει ακόμα. Ο ρόλος της δεν έχει τελειώσει και είναι πολυεπίπεδος.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Με τις ποινικές ευθύνες τι γίνεται αλήθεια;.... ΟΛΟΙ έξω; ΟΛΟΙ ελεύθεροι;... ΟΛΟΙ άμοιροι ευθυνών;... Είναι απλά εξοργιστικό.

Λωτοφάγος είπε...

@ Σε παρωδία εξελίσσεται η δίκη της Χ.Α., Πέτρα μου. Το σύστημα δεν επιθυμεί τη διάλυσή της.
Εκείνο που με εξοργίζει, όμως, είναι πως χιλιάδες πολίτες ψηφίζουν δολοφόνους, και μάλιστα θρασύδειλους.