Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Την αλήθεια, ρεεεε!

(Τη θυμάστε αυτή τη φράση από την πικρά επίκαιρη ταινία Μάθε παιδί μου γράμματα;)

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ισχυρίστηκε ότι είχαν δοθεί οδηγίες στην αντιπροσωπία μας στον ΟΗΕ να πει ναι στο ψήφισμα για τις υπερχρεωμένες χώρες (στο κάτω κάτω δεν είναι δεσμευτικό, απλώς βγάζει τη γλώσσα στα κοράκια που περιμένουν την επόμενη Αργεντινή).
Ο Πέτρος Μολυβιάτης, όμως, έδωσε εντολή για αποχή, σε πείσμα του συντάγματος το οποίο προβλέπει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης.

Συνέχιση της πολιτικής είχαμε, άλλωστε, και στο προσφυγικό ζήτημα, αφού ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας θα αξιοποιήσει τα κονδύλια που -κατά δήλωσή του- είχε εξασφαλίσει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία τόση λάσπη δέχτηκε αυτούς τους 7 μήνες.
Ο μυτιληνιός Γ. Μουζάλας δεν είναι βεβαίως λαμόγιο της Μεταπολίτευσης ούτε επαγγελματίας πολιτικός, αλλά μαιευτήρας και μέλος των Γιατρών του Κόσμου, με πολλές ανθρωπιστικές αποστολές στο ενεργητικό του. Δεν έχει μάθει να λέει ψέματα.

Εδώ πρέπει να ζητήσω συγγνώμη, επειδή στην προηγούμενη ανάρτησή μου έγραψα ότι υπηρεσιακός ΥΠΟΙΚ είναι ο Ν. Χριστοδουλάκης, ενώ πρόκειται για τον Γιώργο Χουλιαράκη, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της απελθούσας κυβέρνησης και προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα στην παρούσα. Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η εισήγηση για την αποχή ήρθε από αυτόν.
Συνεπώς, ο Ν. Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος που διαπραγματευόταν τόσους μήνες με τους τοκογλύφους εκ μέρους της κυβέρνησης διαχώρισε τη θέση του στο θέμα του ψηφίσματος. Αν το δεχτούμε, τότε βάσιμα τίθεται το ερώτημα: αφού δεν υπηρέτησε τώρα τα συμφέροντα της χώρας, τι μας εγγυάται ότι το έπραξε τότε;
Αντίθετα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνυπογράψει την επιστολή των 19 οικονομολόγων, με την οποία η διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών χαρακτηρίζεται "απάτη", αφού δεν τηρήθηκαν οι 9 αρχές που περιλαμβάνει το ψήφισμα του ΟΗΕ.

του πάντοτε εύστοχου Μιχάλη Κουντούρη (Εφ.Συν)

Η Ελλάδα, όμως, δεν απείχε μόνο στο ψήφισμα για τις υπερχρεωμένες χώρες, αλλά και σε κείνο για την έπαρση της παλαιστινιακής σημαίας στο κτήριο του ΟΗΕ. Εκατόν δεκαεννιά χώρες είπαν ναι, οκτώ ψήφισαν όχι και σαράντα πέντε φιλοϊσραηλινές, μαζί με τα τσιράκια τους, απείχαν!
Για αυτή την ψηφοφορία δεν είπε τίποτε ο Ν. Κοτζιάς. Άρα είναι σύμφωνος. Εξάλλου τον τελευταίο καιρό είχε τακιμιάσει με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, το οποίο μας προμηθεύει τα χημικά που απολαμβάνουμε στις διαδηλώσεις, ενώ διαφημίζει τα όπλα που πουλάει ως "δοκιμασμένα στη Γάζα".

Κάποιος δεν μας τα λέει καλά, εδώ πέρα, αδέλφια.

Ελήφθησαν στοιχεία από:
https://omadeon.wordpress.com/2015/09/11/treacherous-syriza-and-new-democracy-exposed/
https://www.efsyn.gr/arthro/anexigiti-kinisi-apo-molyviati

Δεν υπάρχουν σχόλια: