Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Κοίτα ποιος τη μάχεται

Έγραφα χθες για την υπηρεσιακή πρωθυπουργό μας, χαρακτηρίζοντάς την συμπαθητική. Δεν γκουγκλάρισα το όνομά της -κακώς, κάκιστα!- και την έκρινα μόνο φυσιογνωμικά. Το πρόσωπό της έδειχνε καλό άνθρωπο.
Όταν, όμως, αργότερα διάβασα σε άρθρο της Άντας Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου -υπουργός Δικαιοσύνης επί Σαμαροβενιζέλων, που έγινε πιο γνωστός για την απέχθειά του για τα δικαιώματα των κρατουμένων (όπως στην περίπτωση του Νίκυο Ρωμανού)- προσπάθησε να ματαιώσει την εκλογή της ως προέδρου του Αρείου Πάγου, κατάλαβα πως η Βασιλική Θάνου έχει όλα τα προσόντα για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Άλλωστε πάντα υποστηρίζω το "δείξε μου τον εχθρό σου, για να σου πω ποιος είσαι".


Κι αν δεν σας φτάνει αυτό, διαβάστε το άρθρο στο TVXS, όπου αναφέρεται ότι η κυρία Θάνου είχε κρίνει αντισυνταγματικό το χαράτσι του Βενιζέλου μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, είχε αρνηθεί να συναντηθεί με την Τρόικα για θέματα Δικαιοσύνης, είχε απευθύνει επιστολές στους Γιούνκερ και Σουλτς δηλώνοντας αντίθετη με τα μνημονιακά μέτρα που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, αλλά και στους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της ΕΕ, εξηγώντας ότι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν σήμαινε ότι ο ελληνικός λαός αρνιόταν το ευρώ αλλά τα νέα μέτρα λιτότητας χωρίς μείωση του χρέους.

η φωτογραφία από το in.gr

Από όλα αυτά, η ιστοσελίδα in.gr του ΔΟΛ "είδε" μόνο την αντίθεσή της στις μισθολογικές περικοπές των δικαστών επί Σαμαρά, ενώ η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ μιλάει για τη σταδιοδρομία της σε εποχές δύσκολες για μια δικαστίνα, παραλείποντας τη δράση της στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τις πρωτοβουλίες της κατά τα μνημονιακά χρόνια.

Συνεπώς, μόνο τυχαία δεν είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας, και η έως τώρα πορεία της εξηγεί τη λύσσα με την οποία την πολέμησαν η ΝΔ κι ο Χ. Αθανασίου.

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Επιλογή άριστη!
Μήπως να την άφηναν να εξαντλήσει την τετραετία;

Λωτοφάγος είπε...

@ Θα το εισηγηθώ. Μήπως να κάναμε καμιά συγκέντρωση για αυτό; Θα ήταν μια συγκέντρωση με ουσία, φίλε μου.