Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Στηρίζουμε τη Ζωή

Ξένοι δημοσιογράφοι απορούν με την αλληλεγγύη που δείχνουν οι απλοί έλληνες πολίτες στους πρόσφυγες που καταφεύγουν στη χώρα μας για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και το θάνατο. Ιδίως όταν τη συγκρίνουν με την αδιαφορία ή και την εγκληματική συμπεριφορά πολύ πλουσιότερων λαών, όπως των Αυστραλών.
Ένα σαμπουάν, δυο σαπούνια, μια οδοντόκρεμα, μια κονσέρβα: όλοι μπορούμε κάτι να δώσουμε στις οργανώσεις που φροντίζουν για αυτούς, όπως το Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 15, ή στο Refugees.gr που στεγάζεται στον δεύτερο όροφο της Γραβιάς 9-13, δίπλα στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία (τηλ. 2130282976).

http://kartesios.com/?p=193461
Η Περιφέρεια Αττικής και η πολυδιαφημισμένη Ρένα Δούρου λάμπουν δια της απουσίας τους! Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης εδέησε τις προάλλες να μοιράσει νεράκια και ντόνατς!! Έπρεπε να περάσουν εβδομάδες, για να μας ανακοινώσει ο Αλέκος Φλαμπουράρης ότι οι οικογένειες που ζουν στο Πεδίο του Άρεως θα μεταφερθούν στον Ελαιώνα, "μακριά από κατοικημένες περιοχές" -γιατί, άραγε;

Εκτός, όμως, από τους πρόσφυγες, θα πρέπει πλέον να προστατέψουμε και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έμεινε μόνη να παλεύει με ανεμόμυλους. Μην σας ξεγελάει το αγέρωχο ύφος της: ακόμα και οι πιο δυνατοί άνθρωποι έχουν ανάγκη από συμπαράσταση. Πόσο μάλλον αν αγωνίζονται για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την καταπολέμηση της Διαφθοράς. (Τι παράξενο: και οι τρεις λέξεις αρχίζουν από δέλτα!)
Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο.
Ο Πανούσης με τα ΜΑΤ χτυπούν τους κατοίκους στις Σκουριές, προστατεύοντας με δικά μας λεφτά μια ιδιωτική εταιρεία.
Οι εισαγγελείς ασχολούνται με τον Βαρουφάκη, όταν γύρω μας οργιάζουν μαφιόζικες οργανώσεις που κατακλέβουν το κράτος και διδάσκουν τη λαμογιά ως άποψη.
Τα νοσοκομεία διαλύονται, χωρίς καμιά ελπίδα σωτηρίας. Τα σχολεία το ίδιο.
Τα κανάλια απειλούν με μαζικές απολύσεις, αν εφαρμοστεί ο νόμος περί συχνοτήτων.

Μην έχετε αυταπάτες για το ποιοι αποφασίζουν
 Οι πέριξ του Τσίπρα ύψωσαν τείχος αδιαπέραστο πλέον.

Μόνο η Πρόεδρος της Βουλής αγωνίζεται να προστατέψει αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν μέχρι την 25η Ιανουαρίου. Κανάλια και κόμματα εκτοξεύουν τόση λάσπη, ώστε δύσκολα μπορεί κανείς να διακρίνει την αλήθεια. Οι πρώην σύντροφοί της την εγκατέλειψαν. Το κόμμα την άδειασε κανονικά. Οι πασοκογενείς τη συκοφαντούν, οι συριζαίοι την ειρωνεύονται.
Με ένα πολύ καλό κείμενο, ο μπλόγκερ Πολύφημος περιγράφει και ερμηνεύει τα όσα μας διαφεύγουν:
https://polyfimoss.wordpress.com/2015/08/04/%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85/

Ο καθένας μας ας σκεφτεί κάποιους τρόπους να στηρίξει τη Ζωή. Ελάχιστοι πολιτικοί νοιάζονται ακόμα για εμάς. Ας μην τους αφήσουμε μόνους. Κάποτε θα τους θυμόμαστε με νοσταλγία.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να παραμείνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος της Βουλής: Ψηφίζουμε ενάντια στην πρόταση μομφής

https://secure.avaaz.org/en/petition/Na_parameinei_i_Zoi_Konstantopoyloy_Proedros_tis_Voylis_Psifizoyme_enantia_stin_protasi_momfis/?pv=1

KOYKLITIS είπε...

Η Ζωή είναι από τις περιπτώσεις που εξοργίζει φίλους και εχθρούς.
Αν χρειάζεται,ίσως,κάαποια προστασία είναι από τον ίδιο της τον εαυτό.
Ούτε για το Λαφαζάνη ούτε για το Στρατούλη αλλά ούτε και για κάποιον άλλον,με όποιες αλλλες "αιρετικές" απόψεις, συμβαίνει αυτό που συμβαίνει με τη Ζωή.
Εγώ πάντως με τύπους σαν τη Ζωή και τη Λιάνα αν τό έφερνε η τύχη να ναυαγήσω σε ερημονήση θα προτιμούσα να πέσω στη θάλασσα να με φάνε οι καρχαρίες από το να είμαι αναγκασμένος να τις ανέχομαι μέρα νύχτα.
Για να πω όμως και το άλλο,ούτε και κείνες θα με ανεχόταν!
Καλημέρα Λωτο.
Δεν είναι η κυβέρνησή όπως θα τη θέλαμε αλλά όταν σκέφτομαι ποιοι έρχονται αν φύγουν αυτοί νομίζω ότι έχουμε λαοκρατία!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Νομίζω πως γράφει ιστορία ήδη. Προσωπικά την παραδέχομαι και αναγνωρίζω την ατσαλένια της θέληση. Είπε όσα ευχόμουν να ακούσω τόσα χρόνια σ' αυτό το κοινοβούλιο. Κι ας φαίνεται αιρετική ή γραφική. Κάποτε θα αναγνωριστεί το ακέραιο του χαρακτήρα της και ίσως είναι αυτή που κρατάει ακόμα το ζύγι στους άστοχους χειρισμούς των συναδέρφων της.

BUTTERFLY είπε...

Εγω δεν συμμεριζομαι την αποψη σου για την Κωνσταντοπουλου, θα περιμενω ωστοσο να δω...
Καλο υπολοιπο καλοκαιριου σου ευχομαι!

Λωτοφάγος είπε...

@ Υπέγραψα, ανώνυμε φίλε. Σε ευχαριστώ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πώς είναι δυνατόν να συγκρίνεις τη Ζωή με την αυριανίστρια Λιάνα, Κουκλίτη; Τι σχέση έχει η προσήλωση της Κωνσταντοπούλου στους δημοκρατικούς θεσμούς, με τις υστερίες και την αθυροστομία της Κανέλλως;
Μπορεί να σε εκνευρίζει η τυπολατρία της Προέδρου, όμως είναι η μοναδική που έχει το σθένος να βάλει κάποια όρια στα τσουτσέκια που έχουν μαζευτεί στη Βουλή και πίνουν στην υγειά των κορόιδων.
Χωρίς βρισιές, χωρίς τσιρίδες, καταφέρνει να αποστομώσει τύπους σαν τον Ψαριανό ή τον Άδωνη, ενώ ταυτόχρονα θυμίζει στους υπουργούς γιατί ψηφίστηκαν. Γι' αυτό δεν τη χωνεύουν.
Αν αναζητήσεις το παρασκήνιο κάθε σύγκρουσής της με την κυβέρνηση, θα δεις πως είναι η μόνη που ανιστέκεται στην πασοκοποίηση.

Δες λίγο αυτό: http://www.kathimerini.gr/826282/article/epikairothta/politikh/kwnstantopoyloy-kata-n-pappa

και αυτό: http://www.efsyn.gr/arthro/giati-na-allaxoyn-ola-ta-meli-toy-organoy

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαρία μου, στην ελληνική πολιτική σκηνή των τελευταίων δύο αιώνων υπάρχουν κυρίως ανθρωπάκια και λαμόγια. Στη χάση και στη φέξη ξεχωρίζει ένας έντιμος άνθρωπος, κι αυτόν θα πρέπει να τον στηρίζουμε.
Σήμερα, που ξέρουμε πολύ περισσότερα από ποτέ στην Ιστορία.

Λωτοφάγος είπε...

@ Butterfly, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και ανταποδίδω.
Θα περιμένω κι εγώ να... δεις. Χεχε!
Να είσαι καλά.