Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Δύο παραιτήσεις

Ο πρώτος κατάφερε να αυτοεξευτελιστεί όσο κανένας. Θέλει πολλή προσπάθεια για να σε θυμάται ο λαός μόνο για τις κωλοτούμπες και για την πιτσαρία σου που "έσκισε"!
Μετά τις εκλογές καθιέρωσε και την... αντρική σχολή Σαμαρά, δηλαδή βλαχοκουτσαβάκικη στάση, βλέμμα βαριάς κατάθλιψης και προφορά βαθιάς Μεσσηνίας. Κοινώς, καραγκιοζιλίκια.
Αποχώρησε, αφού διέρρευσε η παρότρυνση της Ντόρας, με ένα θλιβερό διάγγελμα. Δεν είχε καν την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί τον Γενάρη, μετά τον καταποντισμό του κόμματός του.


Ο δεύτερος μας αιφνιδίασε με την εμφάνιση και την άνεσή του. Όλα πάνω του έδειχναν ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν. Πως είναι χορτασμένος από τα πάντα. Και διαπραγματευόταν αγέρωχα, για έναν λαό, που του ανταπέδωσε την αγάπη. Δεν περιφερόταν στις Βρυξέλλες αναζητώντας τον προσωπικό του χρηματοδότη. Το χαμόγελο και η περιβολή του τίναζαν τα νεύρα των ευρωπαίων λακέδων στο ταβάνι!
Το νιώθαμε πως δεν θα έμενε για πολύ. Απλώς, δεν το περιμέναμε μετά τον χθεσινό θρίαμβο. Σε αυτή τη χώρα, η χαρά δεν κρατάει πολύ. Πανηγυρίζεις, αλλά σε μια γωνιά του μυαλού σου νιώθεις πως σύντομα θα πικραθείς.
Αποχώρησε σαν Κύριος. Από το είδος που σπανίζει όλο και περισσότερο στην Ευρώπη και που χρειαζόμαστε απελπισμένα.
Στο επανιδείν, Γιάνη μας. Μην χαθούμε.



Υ.Γ. Ελπίζω να μην τον αντικαταστήσει ο Σταθάκης, όπως ακούστηκε!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ελπίζεις! Ο Βαρουφάκης παραιτήθηκε επειδή δεν θέλει να λερωθεί με το μνημόνιο που ο Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει. Απλό. Το είχε πει άλλωστε οτι θα παραιτηθεί αν βγει το Ναι. Ε, αν και ο λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ ο Τσίπρας πάει γι άλλα και ο Βαρουφάκης το ξέρει.

Να είμαστε έτοιμοι να βγούμε στους δρόμους πάλι. Η κυβέρνηση μαζί με όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα που το κουβάλησε και μέσα στου Μαξίμου ενώ ο λαός το έστειλε αδιάβαστο, ετοιμάζεται για το μεγάλο ξεπούλημα.

BUTTERFLY είπε...

Πιστευω πως η παραιτηση Βαρουφακη ηταν κινηση ματ, για να πεσουν ολα τα προσχηματα... Ιδωμεν...

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Όσο πάει και τον εκτιμώ περισσότερο. Όχι τον Σαμαρά. Αυτός ξόφλησε. Ό,τι έπεσε στα χέρια του, συρρικνώθηκε και καταστράφηκε.
Ο Βαρουφάκης είναι άνετος, γνώστης, ακομπλεξάριστος και κυρίως δεν φοβάται. Αυτό είναι που εξοργίζει τους εχθρούς του.
Νομίζω πως την αξία της τακτικής του, θα τη διαπιστώσουμε σε βάθος χρόνου. Για την ώρα όλη η υφήλιος ασχολείται μαζί του. Και μαζί μας!

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος
Σίγουρα εσύ είσαι απο αυτούς που ψήφισαν το κωλόχαρτο του ΚΚΕ.
Το 62% σου κάθησε βαρύ
Απο τις 26 Γενάρη βλέπετε μνημόνια,αλλά μνημόνια δεν έρχονται.
Να βγείτε πάλι με τις κατσαρόλες.
Ο λαός χρειάζεται να γελάει κάπου κάπου.
Σαν εσένα ο Βαρουφάκης δεν χρειάζεται υποστηρικτές.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τι εννοούσες με το ΟΧΙ;

http://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/07/blog-post_79.html

Mia Petra είπε...

Τι άλλο να πω εγώ τώρα, όταν εσύ είπες αυτό: "Σε αυτή τη χώρα, η χαρά δεν κρατάει πολύ".. Εδώ είμαστε σήμερα, εδώ, που πάνε να μας ψαλιδίσουν τη χαρά μας..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου δεν είμαι από αυτούς που ψήφισαν το κωλόχαρτο του ΚΚΕ όπως λες - αλήθεια, υπήρχε τέτοιο πράγμα; εμένα ένα δημοψήφισμα μου έδωσαν και ένα λευκό. Είμαι μέσα στο 61,31%. Σε ενοχλεί πολύ αυτό;

Λωτοφάγος είπε...

@ Ανώνυμε, πιστεύεις στ' αλήθεια ότι η κυβέρνηση πέντε μήνες τώρα μας οδηγεί στην επίσημη πια χρεοκοπία, για να δικαιολογήσει ένα νέο μνημόνιο που είχε στα σκαριά από την αρχή;
Αυτή είναι θεωρία συνωμοσίας πιο τερατώδης από εκείνη περί ψεκασμού.
Έκανε πολλά λάθη τακτικής, ήταν αδικαιολόγητα αισιόδοξη, οι μισοί υπουργοί άραζαν στα κανάλια, χωρίς να εργάζονται: αυτά είναι αλήθεια, δυστυχώς. Όχι, όμως, ότι μας κορόιδευαν πέντε μήνες.
Εξάλλου, τώρα φτάνουμε στο τέλος, και θα δούμε ποιος έχει δίκιο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι εγώ το ίδιο πιστεύω, Butterfly. Δυστυχώς, όμως, ο βασιλιάς αντεπιτίθεται.

Λωτοφάγος είπε...

@ Είμαστε σέξι από τις 25 Ιανουαρίου, Μαρία. Την Κυριακή το σεξ απίλ μας αναβαθμίστηκε. :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Πέτρα μου, σπάνια στη ζωή ο χρόνος κυλάει τόσο γρήγορα και τόσο αργά ταυτόχρονα. Αυτή την εποχή ζούμε τώρα. Και βλέπω πως μας κάνει σοφότερους. Μέσα σε μια εβδομάδα μάθαμε να στεκόμαστε υπομονετικά στα ΑΤΜ και να χαιρόμαστε χωρίς εξαλλοσύνες. Νομίζω πως όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η χαρά διαρκεί πολύ λίγο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Για την Αλήθεια και το Δίκιο, ψήφισα. Παρόλο που σε διαβάζω, ειδοποίησέ με όταν η ψηφοφορία τελειώσει. Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.